Antikoncepcia po tehotenstve

23. jan 2022

Ahojte, spm.v sestonedeli a premyslam nad antikoncepciou, nakolko mi metoda plodnych a neplodnych zlyhala. Co po vlastnej skusenosti odporucate ?
Uvazovala som nad hormonalnou - cize nad tabletkami, ale odradza ma to celkom, a nokdy som to nechcela, ale teraz uz by som.hocco brala.
Dalej dr mi radil DANU pripadne Mirenu, bola som omu naklonena, az kym som si doma o tom neprecitala dake skusenosti a ostala som na vazkach.
A do tretice premyslam len nad pesarom, co zavediem dnu leb pred stykom a dam si este spermicidny krem , mate s tymto niekto skusenosti ? Tato posledna moznost sa mi asi najviac pozdava len neviem ako je spolahliva. Mate aj s tym niekto akusenosti ? Ktoru moznost by ste si zvolili ?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alisaela
23. jan 2022

Keby som sa mohla vrátiť ku hormonálnej, tak volím nuvaring (vaginálny krúžok). Sama si zavedieš taky krúžok (cca ako gumička na vlasy, dnu dáš v pohode ako tampón ) do pošvy a 3 týždne to lokálne vypúšťa hormón. Potom vyberieš, a krvácanie sa spustí. Nemusíš každé ráno čosi brať. Za mňa Lepšie ako tabletky.
Ak teliesko, tak by som asi holila tiež hormonálne. Tam je istita najväčšie. Spermicidy osobne nepovažujem za efektné. Možno ako doplnok k pesaru. Myslím, že sa aj taký predával pesar gaia sa to volalo sa mi zdá

autor
23. jan 2022

@lubka261 ved to, ze estw som nic nebrala a ked citam o HAK, tak tomu nie som.moc naklonena. A teda ma zaujima hlavne ten pesar, ze je nie s hormonami, ci to ma ucinnost vobec. Lebo po.sekcii teraz nechcem.otehotniet

nevenka
23. jan 2022

Ja neviem no...kondom pre chlapa je asi najjednoduchsi...ja uz hormony nikdy viac, v ziadnej podobe.

izabela181
23. jan 2022

Ja mám HAK vola sa Evra, nie sú to tabletky ale take nálepky na kozu ktoré sa lepia raz za týždeň a jeden týždeň sa vynecháva keď príde menstruacia 😊 ja som tiež bola proti ale po pôrode som si povedala že radšej antikoncepcia ako neplánovane tehotenstvo 😊 a aspoň nemusím každý deň brat tabletku, lebo ako sa poznám určite by som na to zabúdala

autor
23. jan 2022

@nevenka to je najjednoduchsie. Len sa toho aj bojim ze co ak nahodou sa stane nehoda. Hormonom teda tiez nie som.naklonena, vie to narobit sarapatu v tele zeny, ale uvazujem nad tym preto, lebo fakt otehotniet teraz nechcem.

autor
23. jan 2022

@izabela181 vdaka za odpoved. To som.nevedela ze je aj taka moznost. Ak sa rozhodnem pre HAK, tak asi tiez toto vyuzijem, lebo ja a tabletky pravidelne , to je dost problem u mna.

vici2807
27. jan 2022

Ahojte prosím viete mi niekto poradiť? Prechádzam z antikoncepcie MAitalon na antikoncepciu drovelis, práve som v 7 dňovej pauze a chcem sa spýtať ci hneď po MS 7dnovej pauzy môžem začať brat drovelis alebo skôr počkať až na ďalšiu MS a až potom.... Tiež by ma zaujímalo ak začnem brat drovelis som chránená od vzatia prvej tabletky alebo skôr počkať?