icon

Antikoncepcia pre 20 ročnú

sonik123456789
7. feb 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať či sú tu mladé baby ktoré ešte len začínajú s antikoncepciou? Čo vám odporučil doktor pre začiatok. Nemôžem sa dovolať doktorke a zatiaľ s tým nemám žiadne skúsenosti. 🤷🏻‍♀️ Aké sú vlastne kritériá pri výbere ?

jaskolka
7. feb 2021

Antikoncepciu ti prepise lekár po vyšetrení. Neviem aké kritériá myslíš, ty si neurčís značku ani druh. Keby pri užívaní si mala problém, treba opäť ísť k lekárovi a on ti dá iný druh. To, čo odporučí doktor inej žene nemusí byť dobre tebe. Takže zbytočne tu ti budu baby písať, lebo jedine doktor ti dá odpoveď aj antikoncepciu

julie19
7. feb 2021

Antikoncepciu ti predpise tvoj lekár, ty si nevyberas ... neviem ako ktorí lekári majú postup ale mne gynekologička vzala krv a na další deň keď prišli výsledky mi podľa toho predpísala antikoncepciu... podľa krvného obrazu čo by bolo najlepšie ... brala som ju asi 3 mesiace ale vyskytli sa nejaké vedľajšie účinky tak potom mi zmenila a ta sadla paráde a ďalšie 4 roky som brala tu ;)

tanyan
7. feb 2021

Ja som nechcela hormonálnu, tak som si dala pred 20 narodeninami zaviesť vnútromaternicové teliesko.
Záleží či chceš (môžeš) hormonálnu, či chceš brať tabletky alebo uprednostníš iné formy (implantát, krúžok nuvaring, pesar...).
Naozaj sa treba poradiť s lekárom.

thewitch
7. feb 2021

No to ti poradí gynekológ mne vybrala belaru, tá je taká v pohode a beriem ju už tri roky aj niečo 🙂 kritériá si tu vyberáš kvôli čomu ju chceš ty u mňa som si mala vybrať tri veci a to bolo - pleť, ochrana, a prsia to som už tak trepla tie prsia lwbo mne išlo najmä o pleť a ochranu. A potom teba sa vypytuje na rodinu a choroby v nej, poprípade či berieš dlhodobo lieky na niečo a či máš komplikácie s niečím

babydesire
7. feb 2021

@jaskolka ale moze si aspon vybrat ci chce 21dnovu s beztabletkovym tyzdnom alebo 28dnovu kde su aj placebotabletky 🙂

meluela
7. feb 2021

@julie19 jasne ze si mozes vybrat aj konkretnu znacku a lekar ti ju predpise pokial nema nejaky zdravotny dovod preco by ti ju predpisat nemal .. co si povinna si vziat len tu ktora sa lekarovi prave pozdava alebo za ktoru dostane nejake body u distributora?

julie19
8. feb 2021

@meluela samozrejme že si môžeš povedať čo chceš lekárovi, veď aj mne nespadla hneď prvá tak ako som písala, dala druhu a bolo super ... ale načo je tam ten lekár keď nie na to aby ti on predpísal a poradil s liekmi? Je snáď moja povinnosť poznať všetky značky a mat naštudované a vygooglene lieky? Ešte pri takých veciach ako je antikoncepcia ... milión možnosti a každá trochu iná ...verím že má to je tam ten doktor aby cez vyšetrenie, rozhovor a krvný obraz vybrať to najvhodnejšie ;)

jaskolka
8. feb 2021

@babydesire tak asi jedine to si môže vybrať.

michris
8. feb 2021

Ja som na začiatok dostala 24+4 formu, konkrétne DAYLETTE, úplne mi vo všetkom vyhovovala, skvelé vlasy a pleť som po nej mala a dokonca som niečo málo aj schudla, mala som 19 rokov brala som ju do 21,potom som mala pauzu a teraz som začala opäť brat HAK, po vyšetrení mi doktorka predpísala inú konkrétne Zlyndu, totálne zle mi po nej bolo, tak som si vyžiadala opäť DAYLETTE a všetko je v poriadku. Ale áno vyberá lekár a nie vždy daná musí sadnúť.