Antikoncepcia pri dojčení
Je nejaká antikoncepcia pri kojeni?
ja beriem Cerazette gynekologicka mi ju odporucila, ze to jedina antikoncepcia pri ktorej sa moze kojit mala ma 2 roky 🙂
ahoj, ja som mala z cerazette menzes po siedmych dnoch, a este dlhsi o dva dni ako obycajne. cize 7 dni ms, 7 dni volno, 7 dni ms, 7 dni volno a potom zasa zacala ms. Tretia v jednom mesiaci a to kratko po sestonedeli! ku doktokre som sa dovalila cela bezvladna a zelena na odpadnutie a hned mi ju kazala vysadit. poradila mi chemicku anikoncepciu - pharmatex a pouzivame ju cele roky - spokojni. pokial ju pouzijes podla navodu, je spolahliva. ale treba naozaj dodrziavat navod. Inac nemusi ta cerazette robit kazdemu zle, pisem ti moju skusenost.
A tie dvojzlozkove su o tom, ze gestagen zabranuje oplodneniu vajicka na 98% a dalsie 2% zabezpecuje druha zlozka - estrogen. Cize ak je vajicko oplodnene, tento hormom zabrani uhniezdeniu, cize posobi potratovo. to len tak pre okraj, do buducna kvoli rozhodovaniu. prajem pekny den!
ahoj ja som pri cerazette otehotnela a to som aj plne kojila a ani menzes som nemala 😀
Ďakujem všetkým 🙂

Ano, su jednozlozkove (obsahuju len jeden hormon gestagen), ktore sa mozu uzivat aj pri kojeni, napr. Azalia, Cerazette. Treba sa informovat u gynekologa. 🙂