Antikoncepcia Yadine - nežiadúce účinky

finellina
10. júl 2017

Ahojte dievčatá,
chcela by som sa opýtať či nemáte niektorá podobne skúsenosti - beriem HAK Yadine zo zdravotných dôvodov (PCOS+žiadna menštruácia) viac ako mesiac a pol. Už na tretí deň od užívania tabletiek som začala mat nežiadúce účinky - únava, malátnosť, žalúdok som mala ako "na vode", bolo mi strašne zle a strašne zle mi je s každou ďalšou Yadine tabletkou. Za ten mesiac a pol som pribrala 3 kg aj keď Yadine sľubuje že sa z nej nepriberie a že nedrží vodu v tele(vo mne sa teda drží ako v nádrži) - ja športujem už par rokov - Fitko 3-4x týždenne a stravujem sa zdravo. Nejem inak než pred nasadením HAK. S druhým blistrom mi vyšli ďalšie nežiadúce účinky - žihľavka na stehnách a strašne má svrbelo celé telo. Bola som na pečeňových testoch u gynekologičky a všetko Ok. Stále mi je z tabletiek zle a zmenila som aj čas užívania - večer, takže tu nevoľnosť prespim. Ale keďže robím aj nočné smeny, často krát je mi tak zle, že nevladzem pracovať. Rozmýšľam že další blister už nevyberiem. Je naozaj nutne nasadiť na PCOS HAK ? Nie sú nejaké prírodné spôsoby(okrem agnucastonu tabl.) ako naštartovať hormóny aby som mala pravidelnú menštruáciu ?

Ďakujem za odpoveď

ewelyn3
10. júl 2017

Ked mas tolko neziaducich ucinkov tak jasne ze ju neber. Uz by som na tvojom mieste davno sedela u gyndu a minimalne si pytala ine HAK. Kazda znacka obsahuje ine zlozenie hormonov, to v Yadine ti ocividne nevyhovuje. Za seba mozem odporucit HAK "Yaz". Mala som s nimi dobre skusenosti. Sestra brala Yadine, ale tiez jej nesedeli a musela ich prestat brat. A alternativu k HAK u gundu radsej nepytaj, oni su zaplateny aby ti davali toto lebonz toho im idu prachy. Ak chces alternativu skus vyhladat nejaku homeopatku alebo prirodnu liecitelku, ale rataj s tym ze tam to nebude lacne. Drzim palce!

unctadorg
10. júl 2017

@finellina caje z kotvicnika zemneho, ci alchemilky.
Ja sama pcos mam, HAK odmietam brat a ani neberiem. Ale cyklus mi chodi v rozmedzi 30-35dni. Ked som sa pytala gyndu na liecbu pcos povedal jasne HAK. Mozno by stalo za zmienku navsteva u endokrinologa, nech vysetri hormony, a nasadi antitestosteronovu liecbu....

finellina
autor
10. júl 2017

Yaz mi nechcela predpísať lebo vraj potrebujem estrogen a Yaz ho má malo. (Mám nízku sliznicu maternice, malo hormónov, takze menštruáciu nemám bez liekov nikdy). Pred 3 rokmi som brala Karhleit (Karhla) ale z tej mi bolo ešte horšie ako z yadine. Každopádne další blister brat nemienim, ale podľa gynekologicky je všetko v poriadku podľa pečeňových testov..

soldi
10. júl 2017

@finellina ak nemas endometriozu alebo problem so stitkou, tak odporucam vyskusat sojove izoflanovoidy. Zalozila som aj diskusiu na tuto temu, hned na prvej strane najdes dostatok info

katkaa182
10. júl 2017

Mne moj doktor dal na vyber na PCOS- HAK alebo duphaston. Kedze uz by som uvitala babatko, rozhodla som sa pre duphaston. Pekne s nim dostanem menstruaciu kazdy mesiac.

finellina
autor
10. júl 2017

@katkaa182 mne najprv dala duphaston tiež, 2 mesiace mrcha došla ale potom na tretie mesiac už neprišla a nasadila mi HAK

soldi
10. júl 2017

@katkaa182 s duphastonom mas sice ms, ale s najvacsou pravdepodobnostou neovulujes

isabellaa
10. júl 2017

Už dávno si mala zmenit gynekologicku a vysadit hak!

Pozri sa na kvapky kotvicnika zemneho, ale vo vyssich dávkach;)

janula2511
19. máj 2023

Ahojte, začali by ste brať antiku kvôli silnému krvácaniu, veľmi bolestivej ovulácie,pms ako točenie hlavy, únava , slabosť .a ochlpenie na nežiadúcich miestach.brali by ste hak?