Bojíte sa zlyhania ochrany?
Ahojte😁, taka asi zvlastna otazka, ale kedze ja nad tym dost casto premyslam, chcem len vediet, ci to tak maju aj ini. Proste, premyslate nad tym, ze aj ked sa v sexe chranite, mozete aj tak otehotniet? Sice je mala pravdepodobnost, ale su zeny, ktore tak otehotneli aj tak. Nemate z toho potom strach? Ja zacinam prvykrat intimne zit s prvym pristelom, obaja sme este na VS a ja mam v sebe take pocity, su zvlastne, ale proste, ze sex by som aj tak nemala mat, pokym nebude skola a nejake zabezpecenie, lebo co ak zlyha nejaka metoda ochrany/ich kombinacia?…. Hlavne, ked si tu semtam precitam take temy mladych bab na VS, ktorym sa toto stalo, tak mam z toho celkom strach. Uvedomujem si, ako ta nasledna situacia potom zmeni cely zivot. Mali ste/prezivate aj vy nieco podobne?
Su zeny, ktore neriesia nic a tehotne nie su, potom su zeny, ktore sa snazia a nic a su zeny take, na ktore sa chlap kukne a hned su tehu... Napr za mna osobne veta "neboj sa, dam si pozor" neobstoji... Ani u manzela... 2 deti mame planovane, tretie sa zadarilo, zlyhala ochrana. Poznam kamosky, ktore mali hak a aj napriek tomu otehotneli. Ja vravim, ze ak to ma prist, pride... A mozes robit cokolvek. Mne sa posunul pesar... Kamoskin muz si daval pozor a rozdiel mame 12 dni😅
nikdy som to nepocitovala, vzdy som vedela, ze ked zijem pohlavne moze to mat nasledky, ku ktorym sa postavim celom a prijmem ich - ak mas strach z nasledkov nesexuj a nebudes mat strach ze otehotnies. asi este nie si zrela na rodicovstvo. drzim palceky nech si to v sebe utriedit
@elizabet173 ako vravia cesi "staci kapka a ses tatka". Ak to ma prist, pride... Pre mna pesar uz nie je spolahliva ochrana a viac ju nepouzivam. A ako vravim, neverim vete dam si pozor...
@majkabambulik
Koľko máš rokov a detí, ak sa smiem spýtať. Ja som z kresťanského prostredia, od základky som prešla formáciou v rôznych kresťanských spoločenstvách a teda poznám desiatky párov, ktorí využívajú Billingsa a nepoznám ani jeden taký, ktorý by nemal aspoň jedno dieťa, ktoré bolo neplánované, bolo prekvapením, v niektorých prípadoch úplným šokom. Takže ako tu bolo už spomínané … pokiaľ pár dieťa fakt nechce, tiež odporúčam kombinovať s inou metódou.
nikdy som sa nebala zlyhania ochrany, nebola som nejako extra promiskuitna a ked by sa cosi take stalo, tak by som (sme) sa k tomu postavili celom 🤷♀️
Jediny krát som sa bála a to pri prasknutom kondóme.. potom som prešla na hak a vedela som že keď ju budem užívat 100% tak jej môžem doverovat (mala som nastaveny budik na každy deň na 19.00 a vždy som si vtedy davala tabletku plus minus nejake minuty) ..
Potom pri prerušovanej suloži som tiež nemala stres, dôvera v partnera, 1000% hygiena
Ale s partnerom sme obaja vedeli že ochrana neochrana každy sex nesie to riziko otehotnenia ale kedze sme sa toho nechceli vzdať brali sme to so všetkými rizikami
nebojim sa a antikoncepciu neberiem, potrebujes len sikovneho chlapa a neotehotnies 😝
My sme mali styk pred 3 t a teraz mi ms mešká 4 d. No neviem neviem čo z toho bude
@elizabet173 chapem, kazda to mame inak nastavene, tak ja dufam, ze po 20 rokoch, ktore sme spolu to bude fungovat aj nadalej 😀 Hlavne mlada baba, ktora este nevie akeho ma partnera, verim, ze moze este byt nervozna
@dominikamacakova jezin,to ja tiež,dve deti po roku stačia. Tiež obaja boli plánovaní,ale nie v tých časoch akosi a zadarilo. Teraz mám teliesko a aj tak stále len premýšľam keď mi je zle,že som asi tehotná. Tretie dieťa by ma.odrovnalo.
@elizabet173 nie je dovod, ked ma zena pravidelny cyklus a ovulaciu vie sa to pekne odsledovat, s chlapom ktory si nevie davat pozor tam by uz musela byt poriesena antikoncepcia, znamama takeho a maju velmi vela deti, lebo proste nevedel dat pozor, s takym by som neriskovala, to by som bola v strese tiez
Nie neriešim tiež som na VŠ chlap pracuje, naši by ma podporili sme spolu už dlho a nikdy som nebola v strese. Skôr som bola v strese keď som nebola ešte dospela a bola na strednej teraz to už neriešim…😀
Uz ano. Cakam 4te. :D Rozmyslam,ze sa sterilizujem. Odradza ma len viera. Takze som momentalne frustrovana. :D

Uvedomujem si presne toto a každý mesiac, keď mi mešká 1 deň, tak sa idem zblázniť. Nesexovat ale nemôžem a nechcem, keďže mam manžela 🙂