icon

Bojíte sa zlyhania ochrany?

29. okt 2022

Ahojte😁, taka asi zvlastna otazka, ale kedze ja nad tym dost casto premyslam, chcem len vediet, ci to tak maju aj ini. Proste, premyslate nad tym, ze aj ked sa v sexe chranite, mozete aj tak otehotniet? Sice je mala pravdepodobnost, ale su zeny, ktore tak otehotneli aj tak. Nemate z toho potom strach? Ja zacinam prvykrat intimne zit s prvym pristelom, obaja sme este na VS a ja mam v sebe take pocity, su zvlastne, ale proste, ze sex by som aj tak nemala mat, pokym nebude skola a nejake zabezpecenie, lebo co ak zlyha nejaka metoda ochrany/ich kombinacia?…. Hlavne, ked si tu semtam precitam take temy mladych bab na VS, ktorym sa toto stalo, tak mam z toho celkom strach. Uvedomujem si, ako ta nasledna situacia potom zmeni cely zivot. Mali ste/prezivate aj vy nieco podobne?

Strana
z2
juliasb
29. okt 2022

Uvedomujem si presne toto a každý mesiac, keď mi mešká 1 deň, tak sa idem zblázniť. Nesexovat ale nemôžem a nechcem, keďže mam manžela 🙂

nerya
29. okt 2022

Tiež mám z toho paniku 🤷 ale čo narobim

guiseppinka
29. okt 2022

Su zeny, ktore neriesia nic a tehotne nie su, potom su zeny, ktore sa snazia a nic a su zeny take, na ktore sa chlap kukne a hned su tehu... Napr za mna osobne veta "neboj sa, dam si pozor" neobstoji... Ani u manzela... 2 deti mame planovane, tretie sa zadarilo, zlyhala ochrana. Poznam kamosky, ktore mali hak a aj napriek tomu otehotneli. Ja vravim, ze ak to ma prist, pride... A mozes robit cokolvek. Mne sa posunul pesar... Kamoskin muz si daval pozor a rozdiel mame 12 dni😅

majkabambulik
29. okt 2022

@juliasb nepoznate Bilingsovu metodu?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nely1704
29. okt 2022

@majkabambulik tak toto je určite spoľahlivá metóda...

kacena4
29. okt 2022

nikdy som to nepocitovala, vzdy som vedela, ze ked zijem pohlavne moze to mat nasledky, ku ktorym sa postavim celom a prijmem ich - ak mas strach z nasledkov nesexuj a nebudes mat strach ze otehotnies. asi este nie si zrela na rodicovstvo. drzim palceky nech si to v sebe utriedit

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
29. okt 2022

@elizabet173 ako vravia cesi "staci kapka a ses tatka". Ak to ma prist, pride... Pre mna pesar uz nie je spolahliva ochrana a viac ju nepouzivam. A ako vravim, neverim vete dam si pozor...

yoxinka
29. okt 2022

@majkabambulik
Koľko máš rokov a detí, ak sa smiem spýtať. Ja som z kresťanského prostredia, od základky som prešla formáciou v rôznych kresťanských spoločenstvách a teda poznám desiatky párov, ktorí využívajú Billingsa a nepoznám ani jeden taký, ktorý by nemal aspoň jedno dieťa, ktoré bolo neplánované, bolo prekvapením, v niektorých prípadoch úplným šokom. Takže ako tu bolo už spomínané … pokiaľ pár dieťa fakt nechce, tiež odporúčam kombinovať s inou metódou.

petamich
29. okt 2022

nikdy som sa nebala zlyhania ochrany, nebola som nejako extra promiskuitna a ked by sa cosi take stalo, tak by som (sme) sa k tomu postavili celom 🤷‍♀️

nika_val
29. okt 2022

Jediny krát som sa bála a to pri prasknutom kondóme.. potom som prešla na hak a vedela som že keď ju budem užívat 100% tak jej môžem doverovat (mala som nastaveny budik na každy deň na 19.00 a vždy som si vtedy davala tabletku plus minus nejake minuty) ..
Potom pri prerušovanej suloži som tiež nemala stres, dôvera v partnera, 1000% hygiena
Ale s partnerom sme obaja vedeli že ochrana neochrana každy sex nesie to riziko otehotnenia ale kedze sme sa toho nechceli vzdať brali sme to so všetkými rizikami

mamula20
Odpoveď bola odstránená
nerya
29. okt 2022

@kacena4 sa ľahšie povie ako vykoná niekedy ,,nesexuj,, 🤷 neviem si predstaviť teraz partnerovi po šiestich rokoch povedať ze nejdeme už sexovať, lebo ja mám obavy

dominikamacakova
29. okt 2022

Ja sa bojím každý jeden krát. Ale až teraz po dvoch deťoch 🙈

zobaka
29. okt 2022

nebojim sa a antikoncepciu neberiem, potrebujes len sikovneho chlapa a neotehotnies 😝

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
stellarstar
29. okt 2022

My sme mali styk pred 3 t a teraz mi ms mešká 4 d. No neviem neviem čo z toho bude

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bluka2
29. okt 2022

@dominikamacakova presne! 🙈

zobaka
29. okt 2022

@elizabet173 chapem, kazda to mame inak nastavene, tak ja dufam, ze po 20 rokoch, ktore sme spolu to bude fungovat aj nadalej 😀 Hlavne mlada baba, ktora este nevie akeho ma partnera, verim, ze moze este byt nervozna

evica17
29. okt 2022

@dominikamacakova jezin,to ja tiež,dve deti po roku stačia. Tiež obaja boli plánovaní,ale nie v tých časoch akosi a zadarilo. Teraz mám teliesko a aj tak stále len premýšľam keď mi je zle,že som asi tehotná. Tretie dieťa by ma.odrovnalo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zobaka
29. okt 2022

@elizabet173 nie je dovod, ked ma zena pravidelny cyklus a ovulaciu vie sa to pekne odsledovat, s chlapom ktory si nevie davat pozor tam by uz musela byt poriesena antikoncepcia, znamama takeho a maju velmi vela deti, lebo proste nevedel dat pozor, s takym by som neriskovala, to by som bola v strese tiez

ninusa221
29. okt 2022

Nie neriešim tiež som na VŠ chlap pracuje, naši by ma podporili sme spolu už dlho a nikdy som nebola v strese. Skôr som bola v strese keď som nebola ešte dospela a bola na strednej teraz to už neriešim…😀

ivangeline
30. okt 2022

Uz ano. Cakam 4te. :D Rozmyslam,ze sa sterilizujem. Odradza ma len viera. Takze som momentalne frustrovana. :D

titla
30. okt 2022

@yoxinka Ja som tiez z krestanskeho prostredia a v mojom okoli je vela manzelskych parov praktizujucich tuto metodu. Su medzi nimi pary u ktorych funguje spolahlilo ale tiez poznam 3 pary, ktore takto prisli neplanovane k dalsiemu diatatu.

marca12
30. okt 2022

@kacena4 To nema nic spolocne so zrelostou na rodicovstvo. Ved aj vydate zeny,ktore uz maju deti sa boja. Nie kazda zena tuzi rodit ako hruska a tie zodpovedne k zivotu sa boja. Je to cele o zodpovednosti. Kolko mladych sexuje a vobec si neuvedomuju dosledku

Strana
z2