icon

Bolestivá ovulácia po vysadení antikoncepcie

denisse1311
1. dec 2025

Ahojte, vysadila som hak nakoľko som ju už nemohla užívať.pocas plodných dni mám veľké bolesti kŕče, tento mesiac som si musela dávať aj tabletku od bolesti. Cela bolesť trvá cca 6 dni a vystreľuje až do stehien , pokiaľ mi neskončia plodne dni. Som v tom sama či je tu ešte niekto s týmto problémom? Uvažujem nás telieskoˇ a dúfam že bolesti sa aspoň trošku zmiernia Ďakujem za odpovede.

liliputka2131
1. dec 2025

@denisse1311 ano mam bolesti ze si ani poriadne sadnut nemozem lebo ma sory za vyraz az v riti picha ,a dokonca mam zapchy v tieto dni ,moja gyn mi vravela ze bud antika to stlmi alebo nejaky kruzok mi ukazovala co sa zavedie dnu pocas ovu uprimne ani s jednym niesom stotoznena cize prezivam a bol mi poradeny sirup z alchemilky ci funguje ako placebo alebo isto funguje to neviem ale uzivam to..

denisse1311
autor
1. dec 2025
@liliputka2131

@denisse1311 ano mam bolesti ze si ani poriadne sadnut nemozem lebo ma sory za vyraz az v riti picha ,a dokonca mam zapchy v tieto dni ,moja gyn mi vravela ze bud antika to stlmi alebo nejaky kruzok mi ukazovala co sa zavedie dnu pocas ovu uprimne ani s jednym niesom stotoznena cize prezivam a bol mi poradeny sirup z alchemilky ci funguje ako placebo alebo isto funguje to neviem ale uzivam to..

@liliputka2131 ahoj ja som ešte tak nafúknutá že ma ide porazí plus tiež zápcha do toho. Hak nemôžem brat kvôli leiden mutácii čo mi bola zistená jedine teliesko no tento mesiac mám také bolesti že normálne uvažujem o ňom. Ty niečo berieš?

danielahamar
1. dec 2025

Pupalkovy olej skús, 2 tabletky

liliputka2131
2. dec 2025
@denisse1311

@liliputka2131 ahoj ja som ešte tak nafúknutá že ma ide porazí plus tiež zápcha do toho. Hak nemôžem brat kvôli leiden mutácii čo mi bola zistená jedine teliesko no tento mesiac mám také bolesti že normálne uvažujem o ňom. Ty niečo berieš?

@denisse1311 beriem len ten sirup z alchemilky ,chcela som tinkturu ale povedal mi lekarnik ze to je slabe ,ja antiku nechcem , som fajciar a moja gynekologicka tiez nebola velmi zato ,a ano nafuknuta som jak hovädo

denisse1311
autor
2. dec 2025
@liliputka2131

@denisse1311 beriem len ten sirup z alchemilky ,chcela som tinkturu ale povedal mi lekarnik ze to je slabe ,ja antiku nechcem , som fajciar a moja gynekologicka tiez nebola velmi zato ,a ano nafuknuta som jak hovädo

@liliputka2131 práveže ja antiku nemôžem ale tento mesiac to mám už 5 deň a teda poriadne silne bolesti

z_petra
4. dec 2025

ahojte, veľmi silná bolesť počas ovulácie (pokiaľ je vylúčená cysta, endometrióza alebo iný zápal v ženskej oblasti) môže byť spôsobená buď nízkym progesterónom alebo naopak estrogénovou dominanciou. Dá sa začať užívať - denne magnézium bisglycinát (aj malat) + omega 3. Nepíšete nič o svojom lifestyle, to s tým extrémne úzko súvisí - počas prvých 10 dní cyklu strava výživná na bielkoviny a zdravé tuky (ideálne rastlinné - avokádo, oliv.olej, orechy, semená), dostatok tekutín. Ak trpíte v tomto čase zápchou, estrogén sa nevie dostatočne dobre dostať z tela a hromadí sa v ňom - pred ovuláciou a počas nej skús pridať krížokvetú zeleninu a tmavozelené šaláty (brokolica, kel, karfiol, brokolicové klíčky). Odporúčam denne si pridávať do čaju/jedál kurkumu s trochou čierneho korenia, alebo zázvorovo-kurkumový nápoj - pre prečisťovanie organizmu. Ideálne sa vyhýbať spracovaným potravinám, sladkostiam (snažiť sa udržiavať glukózu a následne inzulín v stabilných hladinách, nie veľké výkyvy). Ak cvičíte, v čase pred ovuláciou skôr zjemniť-prechádzky, jemné uvoľňovacie cvičenia, žiadny HIIT alebo kruhové tréningy. V druhej fáze cyklu sa dá podporiť zase progesterón prísunom kvalitných prírodných sacharidov ako sú bataty, tekvica, hokkaido, koreňová zelenina, citrusové ovocie.