icon

Častá menštruácia a problémy s antikoncepciou

lilka121
19. feb 2025

Ahojte máte s týmto niekto skúsenosti?Napr . menštruácia v decembri 6 teho - 5 dni potom 31 decembra zase 5,6 dní,v januári 24 zase ,vo februári 4 teho 5 dní, a dnes mi skončila zase.Dr.mi robil v decembri prehliadku ,vraj všetko ok dal mi len belaru ktorá mi nezabrala ,mám crohnovu chorobu ,bolo mi z nej strašne zle.Neviem či začať z druhou antikoncepciou ,dosť sa toho bojím ,mala som z nej hnačky zvracanie .Brala som aj norerhysteron ,ten mi trocha zmiernil menštruáciu ale že vraj to nemôžem brat v kuse.Mali ste niekto podobný problém ?Pomohlo vám niečo?

Strana
z2
galioska
19. feb 2025

@lilka121 ten norer max 3mesiace mozes.
Nepises kolko mas rokov , mozes byt pred menopauzou. je to proces ktory trva aj 10 rokov kym pride ozaj menopauza.
Ja mam 2 mesiac teliesko Mirenu, zatial nezabrala ale vraj treba vydrzat. Riesim rozhadzane hormony a je to moja priva antikoncepcia, respektive teliesko tak ocakavam od toho pomoc

loliki
19. feb 2025

@lilka121 A čo ti na to lekár hovoril?

sisska96
19. feb 2025

Na čo ti bude antikoncepcia? Treba si dať do poriadku hormóny a nenapchávať HAK., to nič nevylieči

pokemonkaa
19. feb 2025

Ja mam 49 rokov a uz druhy rok mam menstruaciu kazdy treti tyzden 2-3 dni, ale velmi velmi silne az padam z noh. Na preventivke bolo vsetko v poriadku, uz su to priznaky menopauzy. Pred menstruaciou pijem zensky caj (ja si kupujem Popradsky caj) a pijem susenu cviklu, aby som to zvladala.
susenu cviklu som si kupila tu: https://www.katea.sk/cvikla-mleta/

lilka121
autor
19. feb 2025

@galioska mám 33 a mám to dlhšie ak na odbere na preventívke som mala málo železa,uvažujem tiež nad tým telieskom keďže mi belara nerobila dobre

lilka121
autor
19. feb 2025

@loliki nič že skúsime antikoncepciu ,predtým mi predpisoval norerhysteron,vraj mám všetko v poriadku tak neviem

lilka121
autor
19. feb 2025

@sisska96 a ako si dám do poriadku hormóny?

lilka121
autor
19. feb 2025

@galioska môžem aj 33 rokoch? Inak pozerala som príznaky a to potenie pred ms .na menopauzu

galioska
Autor odpoveď zmazal
galioska
19. feb 2025

@lilka121 mozes aj v 33 rokoch kym budes v prechode je to proces cca10 rokov

loliki
19. feb 2025

@galioska So železom treba brať C vit, a proti silnému krvácaniu brať K vit.

galioska
19. feb 2025

@loliki zelezo beriem roky a s ceckom je to automaticky, potom prestavka a zas testy a zas chudokrvna, je to chronicke.

loliki
19. feb 2025

@galioska Z nejakého dôvodu to nevstrebávaš. Neješ niečo, čím ho blokuješ? Naštuduj si to.

galioska
19. feb 2025

@loliki pijem kavu...a testy dopadli dobre aj biopsia aj creva mam zdrave. Jedine co mi ostalo je silna menstruacia, az guce mavam roky, tampon a velka vlozka a preteciem. Nikdy som to neriesila az teraz , uz je to neunosne. Preto skusam Mirenu, ked nezaberie operacia, zial

christie11
19. feb 2025

@galioska mne mirena na tento problem pomohla,snad to vyjde aj tebe.

loliki
19. feb 2025

@galioska Niektoré potraviny obsahujú inhibítorov, ako sú fosfáty, oxaláty alebo fitátsy, ktoré môžu komplexovať sa s železom a brániť jeho vstrebávaniu.
Niektoré lieky, ako antacidá, môžu tiež znížiť vstrebávanie železa. Ale aj Crohnova choroba je problém.

galioska
19. feb 2025

@christie11 to je posledna faza inak idem na operaciu, to sa tak neda zit s vlozkami

loliki
19. feb 2025

@galioska operáciu ti skôr odporučia ako K vitamin. Paradox. Vyskúšaj 2x 5kvapiek.

galioska
19. feb 2025

@loliki hm vidis to, moze byt clovek uz nevie aj sportujem, aj sa snazim zdravo zit, napriek tomu mam napr vysoky tlak🙄

galioska
19. feb 2025

@loliki beriem na hormony celkom to pomaha, teraz dom objavila take ine v bio kvalite niesu z lekarne a celjom fajn ale uz mam tu mirenu a je to kazdym dnom lepsie, uz predsa za chvilu 50 uz to ide dole vodou.

petronelaproki
19. feb 2025

Mne pomohli tobolky z pupalky, cyklus sa mi predlzil z cca 18 dni na 25, aj bolesti sa zmiernili a intenzita ms

loliki
19. feb 2025

@petronelaproki Pupalku som tiež skúšala. Pôsobí ukľudňujúco na psychiku, PMS.

loliki
19. feb 2025

@galioska Cenovo to ako vychádza ak porovnáš s cenou za Kanavit? 🙂

elfi1
19. feb 2025

@lilka121 od 11 rokoch casta menstruacia, hormonalna liecba nic moc a len docasne ciastocne pomohlo. Potom mama vycitala o pastierskej kapsicke. Ta cyklus vzdy krasne upravila. Len sa mi to nechcelo vzdy varit a ked som to flakala zas sa skracoval.
Potom pomohla aj akupunktura a porody a zas kapsicka.
Pastierska kapsicka naviac zastavuje a mierni krvacanie. Takze by to mohlo byt 2v1

galioska
19. feb 2025

@loliki z pupalky mam peknu plet to je vsetko😀 tu beriiem uz dlho s prestavkami

loliki
19. feb 2025

@galioska Daj fotku. 🙂

galioska
19. feb 2025

@loliki niesom na sk neviem porovnat, kupujem cez zahranicne stranky a cca pol roka testujem, nikdy som sa s takymi doplnakmi nenapchavala, nic mi nebolo, ja to mam za par, menopauza cochvila.

galioska
19. feb 2025

@loliki coho?

loliki
19. feb 2025

@galioska Veď tváre. 🙂 že máš krásnu pleť. Ceny môžeš porovnať tam, kde žiješ.

galioska
19. feb 2025

@loliki no tak tu urcite nedam😀 plet mam peknu a nikto mi neveri moj vek, aj by ti vedeli baby v inych skupinach povedat😉

Strana
z2