Častá menštruácia a problémy s antikoncepciou
Ahojte máte s týmto niekto skúsenosti?Napr . menštruácia v decembri 6 teho - 5 dni potom 31 decembra zase 5,6 dní,v januári 24 zase ,vo februári 4 teho 5 dní, a dnes mi skončila zase.Dr.mi robil v decembri prehliadku ,vraj všetko ok dal mi len belaru ktorá mi nezabrala ,mám crohnovu chorobu ,bolo mi z nej strašne zle.Neviem či začať z druhou antikoncepciou ,dosť sa toho bojím ,mala som z nej hnačky zvracanie .Brala som aj norerhysteron ,ten mi trocha zmiernil menštruáciu ale že vraj to nemôžem brat v kuse.Mali ste niekto podobný problém ?Pomohlo vám niečo?
Na čo ti bude antikoncepcia? Treba si dať do poriadku hormóny a nenapchávať HAK., to nič nevylieči
Ja mam 49 rokov a uz druhy rok mam menstruaciu kazdy treti tyzden 2-3 dni, ale velmi velmi silne az padam z noh. Na preventivke bolo vsetko v poriadku, uz su to priznaky menopauzy. Pred menstruaciou pijem zensky caj (ja si kupujem Popradsky caj) a pijem susenu cviklu, aby som to zvladala.
susenu cviklu som si kupila tu: https://www.katea.sk/cvikla-mleta/
@galioska mne mirena na tento problem pomohla,snad to vyjde aj tebe.
@christie11 to je posledna faza inak idem na operaciu, to sa tak neda zit s vlozkami
Mne pomohli tobolky z pupalky, cyklus sa mi predlzil z cca 18 dni na 25, aj bolesti sa zmiernili a intenzita ms
@petronelaproki Pupalku som tiež skúšala. Pôsobí ukľudňujúco na psychiku, PMS.
@lilka121 od 11 rokoch casta menstruacia, hormonalna liecba nic moc a len docasne ciastocne pomohlo. Potom mama vycitala o pastierskej kapsicke. Ta cyklus vzdy krasne upravila. Len sa mi to nechcelo vzdy varit a ked som to flakala zas sa skracoval.
Potom pomohla aj akupunktura a porody a zas kapsicka.
Pastierska kapsicka naviac zastavuje a mierni krvacanie. Takze by to mohlo byt 2v1

@lilka121 ten norer max 3mesiace mozes.
Nepises kolko mas rokov , mozes byt pred menopauzou. je to proces ktory trva aj 10 rokov kym pride ozaj menopauza.
Ja mam 2 mesiac teliesko Mirenu, zatial nezabrala ale vraj treba vydrzat. Riesim rozhadzane hormony a je to moja priva antikoncepcia, respektive teliesko tak ocakavam od toho pomoc