Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Idem si pre radu. Ktorý syr na vyprážanie mi odporúčate? Zatiaľ mi nevytiekol jedine Plesnivec, ale chce to už zmenu. Eidam určený na vyprážanie mi vytiekol celý.

    Keď ma choré dieťa chuť na medovníky...

    manželovi k narodeninám
    inšpirácia opäť z MK

    Hladam film, neviem si spomenut na nazov.
    obsah - politik musi utiect so synom, v lese ich dobehne mafia a politika zastrelia, predtym otec stihne este chlapcovi odovzdat list a chlapec stihne pred strelbou z auta utiect. Mafia zisti, ze chlapec prezil, umyselne zapalia les. Chlapec uteka lesom, stretne zachranarku (hasicku), ktora pomoze chlapcovi.

    pohľad, ktorý zbožňujem..

    inšpirácia z internetu

    Prosím o radu. Chceme si zasadiť stromy jabloň a slivku. Jabloň chcem kúpiť Gala ale netuším aký kúpiť strom slivky. Chcem, aby plody boli hlavne sladké. Viete mi doporúčiť nejaký druh slivky?
    Ďakujem

    Pane Ježišu…
    Ďakujeme ti za tvoju úžasnú moc a konanie v našich životoch v roku 2022!
    Ďakujeme ti za tvoju dobrotu, za tvoje požehnanie a za to, že si nad nami bdel počas celého uplynulého roka.
    Ďakujeme ti, že si nám dokázal darovať nádej aj v ťažkých chvíľach a posilňoval si nás na našej ceste za tebou.
    Ďakujeme ti za tvoju veľkú lásku k nám a tvoju bezhraničnú starostlivosť.
    Ďakujeme ti za tvoje milosrdenstvo a milosť.
    Ďakujeme ti, že si vždy s nami a nikdy nás neopúšťaš.
    Ďakujeme ti za tvoju neuveriteľnú obetu na kríži, skrze ktorú si nám daroval slobodu a večný život.
    Odpusť nám, že ti dostatočne neďakujeme za to, kým si, za všetko, čo robíš, a za všetko, čo si nám dal!
    Pomôž nám, prosíme, znovu upriamiť svoj zrak a srdce na teba počas nasledujúceho roka 2023.
    Obnov nášho ducha, naplň nás svojím pokojom a radosťou.
    Milujeme ťa a potrebujeme ťa, dnes a každý deň.
    Vzdávame ti chválu a vďaku, Ježišu!

    Trošku kreativity. Inšpirácia z modrého koníka.

    Uz neviem, kde mam synovi kupit botasky na TV, velkost 42, ma siroke chodidlo a vysoky nart. V kamennych obchodom mu nic nesedelo, vyskusal snad 20 roznych botasiek a vsetko uzke. Za kazdy typ vopred dakujem.

    Milosrdný Bože,
    💙 prosíme Ťa za mier na Ukrajine, prosíme Ťa za všetkých štátnikov, aby sa jasne postavili na stranu mieru a pokoja a vynaložili všetky sily k nájdeniu dohody a zmiereniu.
    💛 Prosíme Ťa za všetky obete vojen, siroty, vdovy, utečencov, priviň ich do svojej nežnej náruče.
    ❤️ Pomôž nám všetkým šíriť pokoj.

    vianočná pohoda

    Modlitba za domov k Panne Márii

    Preblahoslavená Panna Mária, teba Boh ustanovil za Pomocnicu kresťanov. Buď našou Matkou a ochrankyňou nášho domova. Prosíme ťa, preukazuj nám svoju veľkú pomoc a ochraňuj tento náš domov od každej škody: od požiaru, záplav, blesku, víchru, zemetrasenia, od zlodejov, zlých ľudí, nepriateľských vpádov, od vojny a každej pohromy. Požehnaj, ochraňuj, bráň a stráž nás ako svoje deti, všetkých čo v ňom bývame. Zachráň nás od každého nešťastia a nehody, ale nadovšetko, vypros nám potrebnú milosť, aby sme konali čo najviac dobra a vyhýbali sa hriechu.Mária pomocnica kresťanov, oroduj za nás a my sa Ti navždy zasväcujeme. Amen

    Modlitba rodičov za deti

    Trojjediný Bože, vo svojej láske a dobrote daroval si nám naše deti. Uvedomujeme si, že patria Tebe. Prosíme Ťa, aby si ich neustále ochraňoval. Bože Otče, stráž život našich detí, zachovaj ich v zdraví, ochraňuj ich od zlého, aby mohli bezpečne rásť na Tvoju chválu a našu radosť. Ježišu Kriste, stráž vieru našich detí, daj aby boli Tebe verní a nedovoľ, aby zblúdili niekedy v živote z cesty k Tebe.
    Duchu Svätý, udeľ našim deťom svetlo k povinnostiam a ukáž ako majú slúžiť Bohu a blížnemu. Daj im silu, prekonávať pokušenia a ťažkosti, ktoré ich v živote čakajú. Bože podporuj nás rodičov, aby sme slovom pretvárali srdcia našich detí a svoje slová podopreli príkladom dobrého a nábožného života. Vzbudzuj a udržiavaj v nás ducha viery a daj, aby sme ťa spolu s našimi deťmi raz oslavovali v nebi.
    Amen.

    Dominik Chmielewski, 40 dní pokánie za rodiny, aby sa stali miestom ukrytia pred Zlom
    25. dec. – 2. febr.
    1.) Žalm 51 - denne
    2) Desiatok sv. ruženca - denne
    3) Žalm 121 - denne
    4) Každý štvrtok adorácia Najsvätejšej Sviatosti (môže byť aj online)
    5) Každý piatok vziať kríž a adorovať (krátko)
    6) 2. februára zasvätiť celú rodinu (Korunka a odovzdať sa Svätej Rodine)
    *******
    Chrániť rodiny, manželstvá, naše domovy, aby sa stali takým Nazaretom, ktorý sa cez ukrytie sa v Bohu stanú miestom ukrytia sa pred mocnými tohto sveta. Čiže satan nebude mať prístup do domu, ktorý sa uchýli pod Božiu ochranu Nazaretského domu.
    Nemám pochýb, vy to viete, o čom hovorím, že sa približujeme časom, v ktorých sa obraz tohto sveta zmení. Pred našimi očami sa starý poriadok sveta ničí a začína sa realizovať poriadok sveta. Globálne mocnosti sa spojili za účelom zničiť Boha, Cirkev, katolicizmus a vôbec kresťanstvo ako také. Vznikne svet bez Boha. Svet, ktorý má všetko a všetkých zotročiť, pod vládou malej skupiny tých, ktorí si myslia, že sú ako Boh a chcú byť ako Boh. A nepochybujem, milovaní, že Mária jasne o tom hovorí „Boh si pripravil záchranu pre svet v mojom Nepoškvrnenom Srdci.“.
    Chcel by som, aby sme spolu podnikli jednu aktivitu, nad ktorou už nejaký čas uvažujeme... Veľa kresťanských portálov, úžasných kňazov, spoločenstiev, sa k nám pridá v tejto aktivite. Mojou túžbou je to, aby sa každý dom stal sa „nazaretským domom“ a to vo všetkých mestách a dedinách našej vlasti, takže začali by sme – 25. decembra, počas 40 dní do 2. februára, do slávnosti Obetovania Pána – čas očistenia nášho domu, našej rodiny, manželstva a to cez pokánie cez odprosovanie za naše hriechy a s túžbou, aby Svätá Rodina 2. februára vstúpila s celým nebom do nášho domu. Aby sa náš dom stal nebeským domom, podobne akým nebom na zemi bol dom z Nazaretu pred 2000 rokmi. Skrze Boha sa stal ukrytým domom, chráneným Jeho mocou, Jeho silou, Jeho starostlivosťou až tak, že sa stal pre Zlo neviditeľným. 40 dní sa budeme s celými rodinami, nakoľko to bude možné, ak by sa to nepodarilo celej rodine, tak aspoň jeden z jej členov nech sa stane takým zástancom celej rodiny, ale najlepšie by bolo, aby sa tejto aktivity zúčastnili celé rodiny; modliť sa krátkymi, ale údernými modlitbami. Veľmi krátkymi:
    1.) Žalm 51, ako prosba za odpustenie hriechov spáchaných v mojom dome, mojej rodine, môjho manželstva, mojich detí,
    2) Desiatok sv. ruženca „ktorý Ťa Panna v nebi korunoval“ s prosbou, aby Mária prišla do nášho domu ako Kráľovná a zostala kráľovnou v našom dome,
    3) Žalm 121 o Božej starostlivosti, v ktorom budeme prosiť Boha o Jeho mocnú ochranu nášho domu, mojej rodiny a môjho manželstva, aby naše odchody i príchody boli stále pod ochranou Božej starostlivosti.
    A k tomu každý štvrtok adorácia Najsvätejšej Sviatosti reálne v kostole, alebo cez online na internete, alebo sa len jednoducho preniesť vlastným srdcom (ako to Pán Ježiš prosil sv. Faustínu) pred bohostánok ... štvrtok, v deň ustanovenia Najsvätejšej Sviatosti.
    Každý piatok po modlitbe (Ž 51, sv.ruženec, Ž 121) vziať kríž a s celou láskou, počas krátkej chvíle adorovať kríž Ježiša Krista v svojom dome, vyznajúc mu svoju lásku, pobozkaním Jeho Rán, a ďakujúc Mu, že On nás spasil cez svoj kríž. Toto všetko počas 40 dní.
    A 2. februára na sviatok Obetovania Pána zasväťme celú rodinu prostredníctvom hymnu „Príď Duch Svätý tvorivý“, aby Duch Svätý prišiel s veľkou mocou, podobne ako prišiel do večeradla, aby zostúpil na nás cez Tú, ktorá je plná Ducha Svätého, aby sv. Jozef prišiel spolu s Ježišom - v 3. Fatimskom posolstve na záver prišiel sv. Jozef s malým Ježišom, ktorý žehná celý svet. Toto bude pozvanie Svätej Rodiny do môjho domu cez modlitbu Korunky Božieho milosrdenstva a cez akt odovzdania sa Svätej Rodine. Jednoduché, krátke a naozaj opravdivé ... 40 dní. Prečo práve 40 dní? Pretože Mária po narodení Ježiša musela prejsť čas očistenia svojho domu, ako to predpisoval židovský zákon a potom 2. februára obetovala Ježiša Bohu Otcovi. My chceme 2. februára obetovať celý náš dom, našu rodinu Bohu Otcovi a pozvať Najsvätejšiu Trojicu do našej rodiny, nášho domu.
    Nech do tejto aktivity vstúpia aj rehoľné domy, kláštory, fary.
    Ide mi o to, aby naše domy, v tej situácii, v ktorej sa nachádzame, boli mocne chránené pred zlom a veľmi silno verím, že po tomto akte obetovania, budú naše domovy nadprirodzeným spôsobom ukryté pred zlom. Ako Mária hovorí, ukryte sa pod mojím plášťom, aby ste sa stali neviditeľným zlu, a tak ak počas týchto 40. dní očisťovania a obetovania svojho domu, svojej rodiny Najsvätejšej Trojici prostredníctvom Svätej Rodiny z Nazaretu, ktorá sa zabýva v našom dome, Boh nás ukryje.
    Nebojme sa, nehanbime sa! Ak je tvoje srdce rozpálené týmto pekným projektom, choď, popros Matku Božiu a choď! Máme málo času. Ale pre Boha to nič neznamená, On nevie, čo je to „málo času“, pretože v jednej chvíli sa môže všetko tak rýchlo a dynamicky rozliať na celý svet, že budeme sami šokovaní.
    Nech je pochválený Ježiš Kristus. A na túto akciu žehnám každého z vás a prosím, aby ste sa celým srdcom za to zapálili: v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

    https://www.youtube.com/watch?v=vSkLcvnLqx8