icon

Chráni kondóm stopercentne aj pri orálnom sexe?

15. feb 2024

Pred chorobami? A ako ešte sa da dostat nejaka choroba? Aj oralnym sexom? Mali by tieto vci ucit na skolach si myslim

bublinka1426
15. feb 2024

ano, aj oralnym sexom. dostanes pohlavnu chorobu.

dadka1997
15. feb 2024

Nie 100% ochrana pred ničím, ani tehotenstvom ani chorobami, a to už duplovane orálny sex..
Možno by to mali učiť na skolách, a čo taký rodičia? O tom rozpravat s deťmi nie je hanba

autor
15. feb 2024

@dadka1997 rodicia mozno tiez nevedia vsetko, ono ta sexualna vychova by bola potrebna

autor
15. feb 2024

@bublinka1426 ako sa take stane? Kvoli slinám alebo čo presne?

anavixy
15. feb 2024

Na oralny sex existuju take ruska na to urcene, daju sa uz kupit aj u nas (alebo v cz, par dni dozadu to nejaky sexed profil daval na ig, ze konecne je to aj u nas), alebo vyrobit z kondomu alebo pouzit tzv. dental (oral) dam. A nie kvoli slinam, kedze ide o pohlavnu chorobu, tak nie kvoli slinam, ale kvoli sekretu, ktory produkuju pohlavne organy, pripadne krvi.

dadka1997
15. feb 2024

No ja si myslim, ze v prvom rade by to mali vediet rodičia, snáď su ich deti, a deti si musí rodič chranit, komunikovať s nim vysvetlovať mu..

diewcatqoo
15. feb 2024

Mam 35 rokov a my sme sa v skole ucili, ze kondom nie je 100% ochrana ani pred tehotenstvom, ani pred chorobami. Asi sme mali stastie na dobru ucitelku, lebo povinne to urcite nebolo.
A ano, sexualna vychova sa na skolach mala ucit uz davno. Rovnako ako kazdy predpoklada, ze urcite poucenie v tejto oblasti dostane dieta aj z rodiny.

19mmm71
15. feb 2024

prepána veď tom sa prednáša na školach cca v 7-8 r a ešte k tomu uči na biologii..a už keby som bola taká tupa všetko je na nete...a žltačku aj bozkavaním môžeš dostať

diewcatqoo
15. feb 2024

@19mmm71 clovek sa o tom presviedca dennodenne, ze pre niektorych jedincov je lahsie zalozit temu na MK, nez pouzit Google 🙂

19mmm71
15. feb 2024

@diewcatqoo veru nestačím sa čudovať čo čitam ,hlavne tie anonymné diskusie už mám obavy o mentálne zdravie mladých ludí

cookie29
15. feb 2024

@dadka1997 no v pripade mnohych rodicov si myslim, ze o sexualite ci biologii bohuzial nemaju najmensiu predstavu... staci si prelistovat prispevky tu na MK

zuzubb007
15. feb 2024

No zrejme deti vedia viac ako rodičia, hodim do Googla a viem hneď odpoveď na všetko, netreba ani sexuálnu výchovu to je načo dobre, keď polka triedy je chorej doma napriklad, zato autorka by potrebovala zrejme dáky kurz ohľadom sexuality, základy sa učia ináč na škole niekto tu chýbal vtedy

horislava_balazova
15. feb 2024

Nie je

kiki68
15. feb 2024

Nie je, ale z 90% to ochrani proti ochoreniam. Cize ked uz, tak naozaj s kondomom. Ked uz by som chcela mat naozaj istotu, tak na hlavu latexova maska so zabudovanym kondomom a podobne upravene leginy s kondomom integrovanym. Ale je to draha zalezistost a neviem ako by na to bezny clovek reagoval vzhladovo. Ale bezpecne to zas je.

medda_beda
15. feb 2024

A ty si nechodila na biológiu? Lebo aj na ZŠ aj SŠ sa téma rozmnožovanie a pohlavné choroby preberala.
Neviem prečo si niektoré myslíte, že nie.

viera27
15. feb 2024

Takto,kondom bezpecny je. Problem moze by v nespravnej manipulacii, poskodeni,neskorom nasadeni,zlom skladovani,trvanlivosti.... preto je jeho ucinnost tusim 98% a nie 100. Ale je to bariera, tak logicky pri idealnom pouzivani nie je o com.Asi ako latexove rukavice. Ked natiahnes vcas a dobre,nemas nic nikde.

bublinka1426
15. feb 2024

vsetko mozne sa da preniest aj oralom. mozno tak jedine robit oral cez kondom :D ale tam zas mozes zubami prederavit latex a mas to na stejno.

19mmm71
16. feb 2024

@medda_beda no lebo sa o tom s detmi nebavia,však tu sú aj matky čo sa čudujú že ich dcery dostanú menzes v 10r.

medda_beda
16. feb 2024

@19mmm71 Lenže tie matky nie sú hlúpe, podľa nicku už viem, že majú vysokoškolské vzdelanie len oni dostali až v 15 tak sú z toho prekvapené.Príde im to skoro a zvaľujú to na dnešnú dobu.
Žiadne dieťa sa o tomto v puberte baviť nechce.Preberajú to aj v škole a väčšinou to celé ajtak padne na tom, že tie vedomosti ženy majú, ale muži odmietajú ochranu...lebo to málo cítia, veď on si dajú pozor, určite je zdravý.
Niektoré ženy tiež majú problém s kondómom.

Ja si myslím, že tie vedomostii ľudia majú len ich berú na ľahkú váhu.

19mmm71
16. feb 2024

@medda_beda ja mám obavu ,že prestávajú používať vlastný rozum a pud sebazáchovy❤

thoughtfulweirdo
16. feb 2024

@dadka1997 Odkedy si čítam diskusie na MK, nemám žiadnu pochybnosť, že spoliehať sa na informácie od rodičov je žiaľ úplne nedostatočné. Dospelé ženy nemajú základné povedomie o fungovaní svojho tela.

medda_beda
16. feb 2024

@19mmm71 Tak v puberte sme viaceré rozum nemali, ale je rozdiel poznať riziko ako nepoznať nič a potom plakať.