icon

Čo robiť pri vynechaní tabletky antikoncepcie?

adn90263
7. júl 2024

Dobrý deň , prosím o radu . Antikoncepciu beriem už 2,5 roka. Prvú tabletku po menštruacii som si dala štvrtok 27.6 večer okolo 21:00 cca . A 4.7 ( štvrtok) som zabudla večer užiť antikoncepciu a dala som si piatok ráno okolo 11stej dalsiu tabletku. Potom som si povedala že dam si dalsiu normalne večer v piatok ale ja hlupa som zabudla zase a ďalšiu si dala až v sobotu ráno . Potom som mala pohlavny styk . A dneska v nedelu som si ráno dala 2 tabletky (sobotu aj nedelu). Je tam veľke riziko ?
Ja viem bola to moja hlúposť mala som si dat v piatok rovno dve tabletky. :(

ivik4
7. júl 2024

Aky malo vyznam dat si 2 tabletky naraz ? 😃 akoze spätne dozenies zameskane ? Skor si mala uzit tabletku PO.
Ja mam uz 2 roky na mobile budik nastaveny na kazdy den ( skrz tabletku). Sice ho uz absolutne nepotrebujem lebo som zvyknuta ale viem ze raz moze isto nastat situacia kedy budem rada ze som ho mala.

guudy
7. júl 2024

@adn90263 ku kazdemu lieku je prilozeny navod na uzivanie. Len neviem, preco namiesto jeho precitania, radsej ludia pisu na MK. Takze moje odporucanie je RTFM.

dadis
7. júl 2024

@adn90263 Precitaj si pribalovy letak, tam je popisane, kedy este si chranena a kedy nie.
A inak nechapem, ze beries tabletky uz tak dlho a teraz mas problem par dni po sebe niekolkokrat. Ak chces otehotniet, dohodni sa s partnerom a tabletky vysad tak, aby o tom vedel. Toto je dost trapny sposob.

adn90263
autor
7. júl 2024

@guudy preto sem píšem , lebo možno niekto stým má skúsenosť že sa mu už niečo podobné stalo a vie popísať svoju skúsenosť. A pribalový leták som si prečítala , ale mna zaujíma či niekto nemá stým skúsenosť či sa mu to už nestalo náhodou tiež .

adn90263
autor
7. júl 2024

@dadis príbalový leták som si už prečítala , ja som tu napísala preto či nemá niekto stým skúsenosť .

guudy
7. júl 2024

@adn90263 a v letaku pisu, ze si mas dat 2 tabl naraz? A udivuje ma teda, ze vies, ze si dva dni nevzala nacas talbetky, ale mas aj tak styk. Predpokladam, ze nechraneny, inak by si sem nepisala…

adn90263
autor
7. júl 2024

@dadis a nechcem byť ešte nehotná takže práveže sa chcem tomu vyhnúť , nemyslím si že je trápne sa opýtať ludí na radu , kedže je nedeľa a gynekologičke sa dovolám až zajtra. Ja som si myslela že modrý koník je o tom aby sme si pomahali a radili a nie sa ponižovali.

nelca84
7. júl 2024

@adn90263 kazda co ti odpise moze uzivat inu antikoncepciu, takze skusenosti inych ti velmi nepomozu. Len sa riadit pribalovym letakom tej tvojej.

dadis
7. júl 2024

@adn90263 Tak asi nevies citat s porozumenim, ked sem musis pisat. Pretoze, ak by si ho citala, na nechraneny styk by si sa asi nepytala. Pokojne v pondelok zavolaj doktorke, neviem ako by ti to malo pomoct.

ukulela
7. júl 2024

@adn90263 akú berieš antikoncepciu? keď zabudneš tabletku, nemáš brať 2 naraz. Keď si si bola vedomá vynechania, mali ste použiť kondóm.

adn90263
autor
7. júl 2024

@ukulela beriem maitalon , a tam je napísané že v druhom týždni bratia nieje znížený účinok antikoncepcie , ale zabudla som tu tabletku zobrať 1. deň začiatkom druheho týždna užívania. Preto mám menšie obavy.

elenka74
7. júl 2024

@adn90263 Mne lekár vravel, že keby som náhodou zabudla vziať antikoncepciu, že ju mám zobrať hneď ako si spomeniem, čiže napr. ráno vezmem tú zabudnutú a večer riadnu dávku. Poprípade si vypočítaj, kedy si mala plodné dni, možno si mala sex mimo nich.

kika572
7. júl 2024

@adn90263 vždy keď zabudneš tak 7 dní kondóm

zuzanockamt
7. júl 2024

@adn90263 Riaď sa príbalovým letákom, používať kondóm alebo Pharmatex (alebo oboje) aspoň 7 dní (ja by som určite až do konca užívacej schémy). A určite si nedávať tabletku po 🤦
Ak si na pochybách, kontaktuj svojho lekára/lekárku.

sevrin
7. júl 2024

Ešteže je tu táto téma, spomenul som si, že pred polhodinou som si mal zobrať antibiotiká 😂

ukulela
7. júl 2024

@elenka74 keď berieš tbl nemáš plodné dni. Plus zabudnutá sa berie zvyčajne do 12 hod. Nie 2 naraz.

adn90263
autor
21. júl 2024

@adn90263 takže len tak pre info , keby niekto sa dostal k tejto téme a stalo sa mu niečo podobné tak v mojom prípade menštruacia nakoniec prišla 😅👍 dobrala som normalne HAK , aj keď sa mi stalo v poslednom týždni 4 dni pred dobratím tabletiek že tiež som si musela dať dve tabletky v jeden deň pretože neviem z čoho ale dosť ma preháňalo celý deň , zle mi bolo , asi z tepla. A aj napriek tomu že som po tom víkende zmenila čas že už som nebrala večer ale ráno o 7dmej. Ale tak každý sme individualny ale tak aspoň pre upokojenie, dávam info pretože tiež som bola posledne dva týždne v strese z toho.