icon

Čo robiť s nevyužitou antikoncepciou?

mabose
31. mar 2025

Ahojte chcem sa spýtať dr mi predpísal hák na 3m po mesiaci mám problémy tak mi ju kázal prestať brať ale čo s ostatnými vrátiť do lekárne len tak cca40€? Nedá sa to nejako vrátiť aby mi vrátili peniaze

Strana
z2
andrea_82
31. mar 2025

@katarinaba oficialne by sa takto lieky predavat nemali, prave preto, aby si mala istotu, ze to nie je nejaka takato "vratena" krabicka. Kedysi boli aj oficialne krabicky s jednomesacnym balenim, ale to uz asi neexistuje. A tiez netusim, ako si to sparuju s predpisanym receptom, ak mas predpisany len jeden a ten uz vyberies (aj ked v malom mnozstve) v ten prvy mesiac.

katarinaba
31. mar 2025

@andrea_82 Mne to tak bolo povedane. V minulosti predavali, aj ked som mala predpis na 3 mesiace, v lekarni sama magistra sa ma pytala, ci chcem vsetky tri alebo jeden. Ale brala to z 3 blistrovej skatulky, jednoblistrove balenia si nepamatam.
No potom bola zmena, pribudli bezpecnostne nalepky a povedali, ze uz nie je mozne predavat samostatne blistre. Ma prekvapuje, ze niekde to ide.

andrea_82
31. mar 2025

@katarinaba je to len na riziku lekarnicky, ak by mali kontrolu, tak z toho mozu mat problem.

balerina2025
31. mar 2025

@mabose mne tiez ostali lieky uplne zatvorene a tiez asi vratim, mozno spat k lekarovi, ked je zaruka

pleby
31. mar 2025

@mabose Prosím, ako Ti zistili, že Ti upcháva cievy? A aké si mala príznaky? Ďakujem

ivik4
31. mar 2025

Boze to su zas komenty 🙄
Ja mam z hematologie odporucane pokracovat v HAK aby som nemala vobec ziadne krvacanie ani spinenie skrz moju uplne inu tazku chronicku diagnozu tak je uplne normalne ze niekomu je odporucana .
A k otazke, vratit asi nie ale tu si zeny velmi casto vedia posunut antiku za par ecok aspon . Tu co beriem ja tu vidim casto na predaj, mozno najdes diskusiu kde sa pise o tej tvojej a mozes napisat koment ze ponuknes. Aspon skus a mozete sa dohodnut s niekym cez spravu 💁‍♀️

balerina2025
31. mar 2025

@ivik4 toto nie je trestne? verejne obchodovanie s liekmi ? pokial HAK spada do kategorie liekov.

A k otazke, vratit asi nie ale tu si zeny velmi casto vedia posunut antiku za par ecok aspon . Tu co beriem ja tu vidim casto na predaj, mozno najdes diskusiu kde sa pise o tej tvojej a mozes napisat koment ze ponuknes. Aspon skus a mozete sa dohodnut s niekym cez spravu

akoze chapem , medzi recou kamoske posunut, ked berie taku ale verejne?

balerina2025
31. mar 2025

@pleby HAK vseobecne zvysuje riziko embolie, ked sa k tomu pridaju cigaretky, fajnotka ako vysita

pleby
31. mar 2025

@balerina2025 áno, toto viem, ale mňa zaujíma, ako na to prišli.....

balerina2025
31. mar 2025

@pleby asi vedecky si myslim, ved toto je stara znama vec. plus preto sa vzdy berie krv a rodinna anamneza, plus rakovina prsnika atd atd...

ivik4
31. mar 2025

@balerina2025 a co ja viem, ja tu HAK nekupujem , zeny si ju posuvaju. Pre mna za mna.
Chcela moznosti
Naco si to vlastne kopirovala 😆

balerina2025
31. mar 2025

@ivik4 neviem, zo zvedavosti. nejak sa ucim akzdym dnom, prepac nemyslela som to v zlom, vobec. ani ja HAK neberiem, pretoze je to ....

ivik4
31. mar 2025

@balerina2025 tu si ju kupuju baby ktore ju maju aj tak na predpis od doktora takze je to v poriadku zo zdravotneho hladiska , im je vhodna. Akurat ze maju moznost kupit si ju takto lacnejsie.
Ak si ju niekto kupi svojvolne len tak bez toho aby ju inak uzival, to uz je jeho sprostost .

balerina2025
31. mar 2025

@ivik4 verim ze ano.

macekovam
31. mar 2025

@mabose tiež mám 2 blistre Zlyndy ktorú už neuzivam...

pleby
31. mar 2025

@balerina2025 Dobre nechaj tak. Ja nie som dementná, pýtala som sa zadávateľky na niečo úplne iné.

balerina2025
31. mar 2025

@pleby tiez nesledujem vsetko, prepac nemyslela v zlom

Strana
z2