Hnedé špinenie po začiatku hormonálnej antikoncepcie
Dobrý deň, začala som brat HAK po dohode s lekárkou po ukončení MC čiže beriem od 8.7 a dnes sa objavilo slabé hnede spinenie. Čo to znamena?
Prehľad od AI
Špinenie mimo menštruačného cyklu, známe aj ako intermenštruačné krvácanie, môže byť bežným vedľajším účinkom pri užívaní hormonálnej antikoncepcie, ako je Kelzy. Najčastejšie sa objavuje v prvých mesiacoch užívania, keď si telo zvyká na hormóny. Ak špinenie trvá dlhšie ako 7 dní alebo sa vyskytuje pravidelne, je vhodné obrátiť sa na gynekológa.
Podrobnejšie informácie:
Čo je intermenštruačné krvácanie?
Ide o akékoľvek krvácanie mimo bežného menštruačného cyklu, ktoré sa môže prejavovať ako špinenie, slabé krvácanie alebo mierne krvácanie.
Prečo sa objavuje pri antikoncepcii Kelzy?
Kelzy, rovnako ako iné hormonálne antikoncepcie, obsahuje hormóny, ktoré ovplyvňujú výstelku maternice. V prvých mesiacoch užívania si telo zvyká na tieto hormonálne zmeny, čo môže viesť k nepravidelnému špineniu.
ja beriem kelzy cca 2,5 týždňa a špinenie som mala asi 2-3 dni po MS a to len take úplne slabé , zatiaľ nič iné .. ale je to napísané aj v letáčiku.
ja beriem kelzy cca 2,5 týždňa a špinenie som mala asi 2-3 dni po MS a to len take úplne slabé , zatiaľ nič iné .. ale je to napísané aj v letáčiku.
@smejkuskaa ja mám pred menzes mám mať dalsi až 4.8
@smejkuskaa ja mám pred menzes mám mať dalsi až 4.8
@amika123 to nevadí , špinenie je “bežná vec “ .. ale ak nie si si istá radšej sa poraď s dr.

prve mesiace je normalne spinenie mimo cyklu .. zalezi aj aka znacka to je .. telo si musi zvyknut a poto sa to ustali