icon

Hormonálna antikoncepcia a menštruačné zmeny. Čo užívať?

janula2511
27. sep 2026

Ahojte, ktoré beriete hormonálnu antikoncepciu a nemáte pri nej menštruáciu alebo máte len špinenie, čo beriete ktorú hak?

lucijalucy
•
27. sep 2026

Ja beriem Kelzy. No určite je to veľmi individuálne. Každé telo inak na iné reaguje.

anonym_a7647a
•
27. sep 2026

Dienorette

anonym_bc68d6
•
27. sep 2026

Veľmi zdravá vec ak nemáš potom MS

anonym_95540d
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

Prečo by si nemala mať menštruáciu? Menštruáciu by si mala mať normálne, len ti to spravidelní cyklus.
@anonym_bc68d6 ľudia jedia cukry, údeniny a veci, ktoré im spôsobujú zdravotné ťažkosti, obezitu a rakovinu. A tiež ich ich jedia.

amelia89
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_bc68d6 je to uplne normalne. aj pri hormonalnom teliesku zena menstruaciu nemusi mat- nedozrieva vajicko-neuvolnuje sa-slniznica maternice nerastie-nekrvaca. to je efekt hak. To, že krvácanie nepríde, samo osebe neznamená, že sa v maternici „hromadí krv“. Sliznica je pri HAK často taká tenká, že jednoducho nie je veľa tkaniva, ktoré by sa malo odlučovať.

anonym_bc68d6
•
27. sep 2026
@amelia89

@anonym_bc68d6 je to uplne normalne. aj pri hormonalnom teliesku zena menstruaciu nemusi mat- nedozrieva vajicko-neuvolnuje sa-slniznica maternice nerastie-nekrvaca. to je efekt hak. To, že krvácanie nepríde, samo osebe neznamená, že sa v maternici „hromadí krv“. Sliznica je pri HAK často taká tenká, že jednoducho nie je veľa tkaniva, ktoré by sa malo odlučovať.

@anonym_95540d
@amelia89 Potom sa ženy čudujú že sa im nepodarí otehotnieť, majú endometriózu a podobné veci

anonym_2babad
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_bc68d6 menzes nie je potrebný, ak nechce otehotnieť.Je to info od lekára gynekológa zbytočne oslabuje organizmus vedie k anémii.Okrem toho hormóny pri menzese spôsobujú myomy, polypy napr.pri endometriaze sa dáva HAK ako liečba nie rozmar
@janula2511 podla veku...ja beriem Zlyndu a spinim dva dni.Je to oslobodzujúce a krásny život nemyslieť na bolesti, pranie prádla, únavu pri športe naplánovať si život podľa krvácania.Mala som silný menzes a každý mesiac 9 zlých dní neproduktivnych

amelia89
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_95540d
@amelia89 Potom sa ženy čudujú že sa im nepodarí otehotnieť, majú endometriózu a podobné veci

@anonym_bc68d6 hak neposobuje endometriozu, to je komplexnejsi problem. Po vysadeni antikoncepcie dojde k otehotneniu vacsinou uplne bez problemov, ak ma zena endiometriozu mala ju aj pred uzivanim hak- ktora jej symptomi mohla utlmit ale nie odstranit.

anonym_92bd53
•
27. sep 2026

Užívam Zlyndu, menzes nemám už niekoľko rokov. Túto antikoncepciu mi vybrala gynekologička cielene na úplné zastavenie menzesu kvôli mojej diagnóze - endometrióze. Každé jedno krvácanie ju totiž zhoršuje a zvyšuje šancu na ďalšie zrasty, bolesti a nutnosť ďalšej laparoskopie.

anonym_92bd53
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_95540d

@anonym_bc68d6 endometrióza sa mi rozbehla zamladi, žiadnu antikoncepciu som vtedy nebrala. Naopak endometriózy sa dá zbaviť len tak, že žena nemá viac žiadne krvácanie. To sa dá docieliť buď tehotenstvom a následným dlhým kojením, alebo antikoncepciou, ktorá v tele navodí hromonálny stav ako v tehotenstve. Takže najprv som porodila dve deti a následne som prešla na užívanie Zlyndy, čo je čisto progesterónová antikoncepcia.

anonym_a7647a
•
27. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_95540d

@anonym_bc68d6 keby si aspon nepisala sprostosti, ci ty len z principu si proti hak?

anonym_85a4e3
•
28. sep 2026
@anonym_bc68d6

@anonym_95540d

@anonym_bc68d6 hej hej lebo každá túži po tom byt kotna