Hormonálna antikoncepcia a menštruačné zmeny. Čo užívať?
Ahojte, ktoré beriete hormonálnu antikoncepciu a nemáte pri nej menštruáciu alebo máte len špinenie, čo beriete ktorú hak?
Dienorette
Veľmi zdravá vec ak nemáš potom MS
Prečo by si nemala mať menštruáciu? Menštruáciu by si mala mať normálne, len ti to spravidelní cyklus.
@anonym_bc68d6 ľudia jedia cukry, údeniny a veci, ktoré im spôsobujú zdravotné ťažkosti, obezitu a rakovinu. A tiež ich ich jedia.
@anonym_bc68d6 je to uplne normalne. aj pri hormonalnom teliesku zena menstruaciu nemusi mat- nedozrieva vajicko-neuvolnuje sa-slniznica maternice nerastie-nekrvaca. to je efekt hak. To, že krvácanie nepríde, samo osebe neznamená, že sa v maternici „hromadí krv“. Sliznica je pri HAK často taká tenká, že jednoducho nie je veľa tkaniva, ktoré by sa malo odlučovať.
@anonym_bc68d6 je to uplne normalne. aj pri hormonalnom teliesku zena menstruaciu nemusi mat- nedozrieva vajicko-neuvolnuje sa-slniznica maternice nerastie-nekrvaca. to je efekt hak. To, že krvácanie nepríde, samo osebe neznamená, že sa v maternici „hromadí krv“. Sliznica je pri HAK často taká tenká, že jednoducho nie je veľa tkaniva, ktoré by sa malo odlučovať.
@anonym_95540d
@amelia89 Potom sa ženy čudujú že sa im nepodarí otehotnieť, majú endometriózu a podobné veci
@anonym_bc68d6 menzes nie je potrebný, ak nechce otehotnieť.Je to info od lekára gynekológa zbytočne oslabuje organizmus vedie k anémii.Okrem toho hormóny pri menzese spôsobujú myomy, polypy napr.pri endometriaze sa dáva HAK ako liečba nie rozmar
@janula2511 podla veku...ja beriem Zlyndu a spinim dva dni.Je to oslobodzujúce a krásny život nemyslieť na bolesti, pranie prádla, únavu pri športe naplánovať si život podľa krvácania.Mala som silný menzes a každý mesiac 9 zlých dní neproduktivnych
@anonym_95540d
@amelia89 Potom sa ženy čudujú že sa im nepodarí otehotnieť, majú endometriózu a podobné veci
@anonym_bc68d6 hak neposobuje endometriozu, to je komplexnejsi problem. Po vysadeni antikoncepcie dojde k otehotneniu vacsinou uplne bez problemov, ak ma zena endiometriozu mala ju aj pred uzivanim hak- ktora jej symptomi mohla utlmit ale nie odstranit.
Užívam Zlyndu, menzes nemám už niekoľko rokov. Túto antikoncepciu mi vybrala gynekologička cielene na úplné zastavenie menzesu kvôli mojej diagnóze - endometrióze. Každé jedno krvácanie ju totiž zhoršuje a zvyšuje šancu na ďalšie zrasty, bolesti a nutnosť ďalšej laparoskopie.
@anonym_95540d
@anonym_bc68d6 endometrióza sa mi rozbehla zamladi, žiadnu antikoncepciu som vtedy nebrala. Naopak endometriózy sa dá zbaviť len tak, že žena nemá viac žiadne krvácanie. To sa dá docieliť buď tehotenstvom a následným dlhým kojením, alebo antikoncepciou, ktorá v tele navodí hromonálny stav ako v tehotenstve. Takže najprv som porodila dve deti a následne som prešla na užívanie Zlyndy, čo je čisto progesterónová antikoncepcia.
@anonym_95540d
@anonym_bc68d6 keby si aspon nepisala sprostosti, ci ty len z principu si proti hak?
@anonym_95540d
@anonym_bc68d6 hej hej lebo každá túži po tom byt kotna

Ja beriem Kelzy. No určite je to veľmi individuálne. Každé telo inak na iné reaguje.