Intímny manželský život v kresťanskej rodine
Ahojte, uvedomujem si, ze toto je velmi osobna otazka a mozno aj nie vhodna na MK, ale ak by ste s tym nemali problem...chcela by som sa opytat {predovsetkym veriacich zien} ako realizujete intimny zivot so svojim manzelom {myslim tym, ci s nejakou formou ochrany alebo ?} ....viete ja moc neverim billingsovej metode.....dakujem
@zuzkaanicka ja nebojujem, len som podala vysvetlenie (v podstate ako v inych temach, ked si niekto pyta zdroj 😝) a rada sa odporucam 😀
@ivanka.7 ja som nikoho nemenovala 😉
@mima4 skus precitat "Sex ako ho nepoznate".
Papez je neomylny len vo veciach et cathedra, tak ako spomenula sice Ivanka, ale to je za cele starocia len niekolko veci. V ostatnych veciach je omylny ako kazdy iny clovek (jeho neomylnost neplati). A to bezni katolici nevedia, automaticky si spajaju papezsku neomylnost so vsetkym, co papez robi a hovori.
neomylný je len Boh,všetci ostatní sme hriešnici .
@dankariska ale aj kebyze si ju precitam, vzdy to bude subjektivny nazor pisatela, jeho postoje, citenie, myslienky, prezivania...
tieto veci sa nedaju generalizovat.
A ja ako krestanka ti tiez hovorim svoj postoj na zaklade svojich skusenosti.
@mracik veľmi dobré si to napísala 100% pravda ale dnes je pre mnohé ženy veľmi ťažké žiť v súhre so svojím telom, jednoduchšie je šupnúť si 1TBL HAK ako spoznať samú seba, a veriť v svoje ženské schopnosti....to je celé ale už ked píšem odporúčam si prečítať KNIHA o manželství tam je veľa dobrých vecí...
@ivanka.7 "skutocni a pravi krestania uznavajuci vsetky hodnoty za nimi neboli"
toto skutočne záleží na uhle pohľadu. Pre mňa skutočný a pravý kresťan sa v prvom rade netvári, že vie, ako vyzerá cesta do pekla, ako to tu niektorí písali o HAK...Myslím, že hriech je hriechom, ak to tak máme v hlave nastavené. A ženy, ktoré majú pocit, že užívaním HAK zhrešia, mne osobne prídu ako dosť slabé osobnosti, ktoré ale s realitou niesu príliš prepojené...preto podľa mňa niektoré tie fanatičky, čo tu púšťajú názory typu ako "zhoríš v pekle za HAK" potrebujú minimálne pomoc odborníka, pretože vnucovať svoje názory viery podľa mňa presahuje hranice ľudskej morálnosti...
@inspiration2 o HAK som nenapisala ani pismeno v tejto teme, to nech si kazdy vyriesi so svojim svedomim sam (a pripadne s vlastnou cirkvou ked ma tu potrebu)
@mima4 tvoj príspevok vyznel vysmesne a urazlivo nie len pre mna, nabudúce vaz slova, uprimne ti poviem nepoznam ani jednu rodinu v mojom blizkom okoli, ktora by mala 7-8 deti, nevravim, ze take nie su, ale urcite nie je ich vyskyt taky ako kedysi, uz ked si chcela poukazat na to, ze je porodnost vyssia ako niekde inde stacilo napisat 3-4 deti, to by sa este dalo uverit 😉
@sissmiss ano, ja presne viem...preco sa rozhovor s @cmulinko skoncil 😉 😒 😒 😒
ked dojdu argumenty...rozhovor sa skonci a nezalezi na tom , ci sa to obrati na "srandu" ci sa najde ina vyhovorka.
Inak to bol celkom mily dialog s dotycnou...ale ja vidim skoro jasne tu pomyslenu "CIARU" v mysli...ktoru sa uz ona boji prekrocit 😔
ked to takto citam, som straasne rada, ze som ateistka 🙂 precitala som si niektore nazory a uf... ked uz sme pri tom, urcite pan Boh nema nic proti antikoncepcii - myslim, ze je lepsie branit pocatiu s rozumom, ako potom vychovavat 10 deti aj ked s laskou... dnesna doba je hekticka, a myslim, ze kazda mamina chce pre svoje dieta to najlepsie, ja mam dve a budem rada, ked ich budem vediet do zivota trosku zabezpecit a vstepit im urcite hodnoty a mozno aj cosi po materialnej stranke, lebo povedzme si otvorene, ked budem bez domova, prace a penazi, Pan Boh ma nenasyti... a ako tu aj bolo spomenute, to baby chcete mat s MM sex len ked sa chystate pocat? ako sice milujte sa a mnozte sa, ale sme inteligentne tvory, ktore by si mali tiez uvedomit svoju hranicu a nepocuvat slepo len slova z Biblie, ta vznikala v dobach davno minulych, aj ked clovek v nej najde aj zaujimave posolstva, v urcitych a pomerne zavaznych veciach ma skor len nuti krutit hlavou nad tym, ze tomu niekto tak strasne a slepo veri.. nechcem urazat maminky krestanky, nie je na tom nic zle, ale vsetko zle aj dobre pripisovat Bohu je mimo moje chapanie a zmysel pre realitu....
čítam so záujmom tuto diskusiu, ale myslím si, že je úplne zbytočná 😖
málokto sa snaží poradiť, resp. odpovedať zakladateľke témy, skôr to skĺzlo do výmeny názorov medzi "ateistkami" a "kresťankami"... je priam nemožné takouto formou vysvetliť ateistovi princíp spolužitia kresťanských manželov, to je naozaj hádzanie perál pred svine, takže tí, čo tomu rozumejú, nech nestrácajú čas... na druhej strane je od ateistiek nekorektné posudzovať to, čomu nerozumejú, teda súdiť to spolužitie, v ktorom sa neužíva žiadna forma antikoncepcie, lebo aj pre veriacich je ťažké toto pochopiť a takto žiť...
niektorým je to dané, ale je to milosť, no s istotou môžme tvrdiť iba to, že takto smerované a Bohu odovzdané manželstvá sú naozaj šťastné 😉
@edita56 MM - sak milujuci manzel neee 🙂
PS: este na margo celej veci okolo knazov, cirkvy a papeza - su to vsetko muzi, uz len z realneho pohladu, ako moze kazat o rodine clovek, ktory ju nikdy mat nebude - ak neratam otca a matku samozrejme - myslim tym tu svoju vlastnu - manzelku, deti atd... to je aj jedna z veci, ktora sa mi na cirkvy nepaci - CELIBAT - lebo je to blbost, ako chlap ma kazdy svoje potreby a ich odupieranie mi pride chore, pretoze nevidim dovod, preco by knaz nemohol byt otcom rodiny, milujucim manzelom a pritom byt aj dobrym knazom... 🙂
@edita56 neboj, aj ja som prvy raz asi 10 minut meditovala ze co to jeee? 🙂 ale uz som znala veci 🙂
@natas4 tak potom v mojom prispevku plati Milujuci Manzel - svojho si necham pre seba 🙂

@rossio sorry , asi si si ma s niekým pomýlila, ja som tu nikde netvrdila, že som veriaca. Bibliu som čítala len preto, lebo som chcela, aby som si rozšíria obzor. To, že máš štátnicu z teológie, ti nikto neberie, ale uvedom si, že ju nemáš sama. Máme v rodine kňaza, tak možno čo to o tom viem, ale tvrdiť, že je pápež neomylný.....