Intímny manželský život v kresťanskej rodine
Ahojte, uvedomujem si, ze toto je velmi osobna otazka a mozno aj nie vhodna na MK, ale ak by ste s tym nemali problem...chcela by som sa opytat {predovsetkym veriacich zien} ako realizujete intimny zivot so svojim manzelom {myslim tym, ci s nejakou formou ochrany alebo ?} ....viete ja moc neverim billingsovej metode.....dakujem
@cmulinko a je možné, že to je aj trochu psychické. JA neviem asi mam príliš silný ten materský pud, a proste ked sa bližia plodné dni tak normálne mi v hlave začne blikať taka kontrolka - treba plodiť treba plodiť 😀 😀 Ide to akosi mimo mna. Bohvie, či sa ta kontrolka niekedy zastaví 😝 😅
@vejula zhodou okolností v nedeľu by som mala mať ovulaciu a s manželom sme už tyzden dohodnutý,že nedeľa je naša a i ked je to plan tak sa tešíme na seba ale ten blby pocit nepohodlia už mám dnes.nakoľko neprichádza do úvahy čakať dalsi tyzden tak bude sa musieť manžel snažiť 🙂 .otázka možného tehotenstva je nám jasná a rátame zo všetkým.
To by ma veľmi zaujímalo odkiaľ katolíci vzali, že sex môže mať človek iba pri plodení detí? 😕 Prečítala som celú Bibliu, ale nikde som to tam nenašla... Hold, katolíci ju asi majú inú... 🤐
A k téme.... používame kondom, prerušovaný styk, a aj plodne-neplodné, som kresťanka a viem, že to nie je hriech.
@cmulinko Ja ta v tomto uplne chapem, pretoze to mam take iste. A sice cez ovulku je to posledne co by mi zislo ma um - sex. Naladovo som uplne ze rozhadzana, nevrla, nasupena, napate prsia, mierne bolesti v podbrusku. Cela sa citim taka diva az naspeedovana. Je to taky moj "PMS" niektore zeny vraj maju take pred menstruaciou. Casto sa aj vytok objavi. Akoze hocikedy mimo ovulacie je mi fajn a dokazem si uzit krasny sex, ale spolahlivo vzdy viem kedy prichadza a prebieha ovulacia, to je so mnou na nevydrzanie.
@horana ja mam take bolesti pocas ovulky ze mi je do placu, na odpadnutie, brusne svaly nedokazem stiahnut a vajecniky mam bolestive a zvacsene...Je mi na vracanie a som stastna ak ovulka zacne vecer, do rana som skoro ok, prespim to. Ale ak zacne rano tak mam den uplne o nicom, bolesti... Raz som citala ze jeden gynekolog tvrdil ze zena nemoze pocitovat ovulku...tomu by som dopriala zazit raz tu moju
@cmulinko co sa tyka este toho popisania vasej situacie...vdaka. Ja mam tiez manzela co mu ide hlavne o moje uspokojenie a o jeho az na druhom mieste, to je super chlap. Ex bol chrapun, on sa o mna ani nesnazil a ked som sa ja domahala tak ma este sprdol ze on sa tym zdrziavat nebude. Hold, aj preto ex. Ja mam pocit ze uz pomerne rozumiem ze ok, podla biblie a cirkvi je to takto. Ale stale mimo cirkev, ciste logicky, tie dve spomenute metody sa mi zdaju byt rovnake, ucel je neplodit, je jedno ci sa semeno pusta mimo posvu alebo do posvy mimo pritomnost zreleho vajicka
@sissmiss ono ta metoda plodnych a neplodnych dni je dost narocna ak sa clovek snazi o skoro 100% spolahlivost...zamerne pisem skoro 😉 vyzaduje to sebapozorovanie a niektore si meraju aj bazalnu teplotu pri com by mal byt aspon par hodinovy spanok a meranie v ten isty cas...to je pri mojom zivotnom tempe nemozne,lebo casto nemam realny vysledok ...koncim v praci o 1 v noci kazdy den.do postele sa dostavam medzi 2-3 v noci a rano sa budim podla deti...okrem toho sa budim aj pocas noci...jeden place,druhy ide cikat,tretia pride ku mne spat alebo ma budia lebo mali zly sen...proste metoda merania teploty u mna nefunguje ako antikoncepcia....horko tazko badat zmeny pri ovulacii a niekedy nemam ziadne zvysenie teploty,ale vdaka hlienu viem na com som preto sa zameriavam viac na hlien a na krcok...som si vedoma toho,ze vdaka mojim nie idealnym podmienkam na meranie teploty si zvysujem sance otehotniet,ale ako som uz pisala spolu s tym ako pracujeme a kedy sme spolu sa mi sance otehotniet zasa znizuju.fungujeme takto uz skoro 8 rokov co sme manzelia a nase deti boli planovane....este sme '' nehodu '' nemali 🙂 Pred manzelstvom som o tejto metode nevedela a snazili sme sa nase sexualne activity obmedzit ako sa len da ale neboli sme tak silne povahy a ked sme uz mali nieco,tak sme pouzili kondom.zobrali sme sa po 3 rokoch ale z toho posledny rok sme abstinovali....manzel mal vzdy vycitky,ze nie je spravne co robime,kym nie sme manzelia....dodnes mi to vycita,ze ja cierna dusa som ho do toho zatiahla...on nebol mojim prvym partnerom,ale ja jeho ano a chcel to vydrzat az do svadby...zial v tom case som este bola iny clovek a vdaka mne o to prisiel...ale vzdy mu vravim,ze on cakal na svoju manzelku a ja som sa nou aj stala. 🙂 a on mi zmenil cely zivot.
Som krestanka...no nejako verim v nieco ine...v zivote som neriesila plodne a neplodne dni...a nepouzivame ziadnu ochranu...ak mam byt tehu tak budem...mam len jednu dceru..a druhe tehu nedopadlo dobre, lebo sme to ani nechceli viac menej a telo si to same zariadilo, ked som spontanne potratila...kazdy sme ini...
@mimkao mimka to nie je pravda....prave preto povoluje STM metodu.Nie je na mieste mat sexaulny akt iba za ucelom plodenia deti to sa mi zda byt voci mojmu partnerovi dost sebecke...mal by byt sexualny akt za ucelom upevnovania si vztahu medzi manzelmi,darovania si lasky a nehy navzajom aj v obdobi,ked neplanujeme pocat dieta a moznostou prirodzeneho planovaneho rodicovstva.Nasla som celkom zaujimavy clanok o tejto teme...snad niekomu posluzi aspon ako info alebo sirsi pohlad na tuto problematiku. 🙂
http://zdravysex.sk/node/22
este napisem,ze nevim z akeho duchovneho spolocenstva je dany clanok nasal som to len teraz...zamerajme sa teraz len na clanok ako taky....celkom dobre a zrozumitelne sa to cita. 🙂
@sissmiss tento link posielam aj tebe snad tam najdes nieco z toho co ta zaujima
http://zdravysex.sk/node/22
@sissmiss O tom ako pises ze gynekolog tvrdil ze zena nemoze pocitovat ovulku, mne sa tam nejak javi ze celkovo gynekologovia nie su az taki odbornici ako sa tvaria, ze gynekologia ako veda este dost nedokonalo pozna procesy v zenskom tele. Nieco sa uz vie a preto niekedy pomoze aj zene ktora si sama pomoct nevie, zaroven vsak niekde kde pomaly zena vie a vidi jasne urcite veci a im sa to nehodi do kramu (linie), tak su akoby slepi. Preto aj v diskusiach o porodoch kde sa prebera dilema ci zena smie porodnikovi kecat do remesla, som jedna z tych ktora haja stranu ze v mnohych veciach nielen moze ale by priam mala, ale to uz odbacam. Mne gynekologicka tvrdila ze nemozem otehu cez menzes. Prve dieta sa nam nedarilo 2 roky, boli sme s partnerom na podrobnych vysetreniach, vsetky vysledky ako z ucebnice. Dr. tvrdila ze mi nema co predpisat, co poradit, uz sa skusili vsetky mozne testy a vsetko OK. Sledovali "sme" cez pristroje ako mi prebieha ouvlacia, ako sa uvolnuje vajicko, vsetko OK. Nakoniec som si vzala na pomoc astrologiu (nieco podobne ako Jonasove metody) a ukazalo sa mi ze by som mala ma sex cez menstruaciu, ze tam mam plodne dni. Dr. ma vysmiala. Iste je ze po 2 rokoch snazenia hned ma prvy takto vypocitany termin cez MS som otehu! Dr. tomu odmietla uverit vraj tam nema co preco zaco, ved to je veda a ratala mi termin pocatia termin ovulacie. Samozrejme som mala vsetky vysledky "posunute" o tie cca 2t, co jej vobec neprislo divne, naopak ma stresovala s tym ze hento nesedi a tamto nesedi, samozr. testy na vady ktore musia byt len v urcitom tt a podla toho ako je zena tehu sa nastavia parametre vysli zle a pod. aj velkost babetka a tak.. Nakoniec som "prenasala" 15 dni - cize podla mna sa narodil temer presne na termin. Este ze som sa rozhodla pre porodku kde mi osvietene umoznili tolko cakat, a nevyvolavali, kedze prietoky a ine boli OK. Medzitym mi Dr. este tvrdila ze - a teraz uz si nepamatam tt - ale ze este nemozem pocitovat pohyby babetka, ja som ich vtedy jasne citila, tam mi drzo tvrdila ze su to vetry. Ako prvorodicka som sa nechala zvyklat, a myslela si o sebe ze ja som ta nenormalna, ked vsak presne tie pocity len s malilinko vacsou intenzitou boli pohybmi babetka nakoniec pocas celeho mojho dalsieho tehu, tak som to nechala tak, budem sa s nou hadat? Ved snad viem co citim. Ked sa este vratim k porodu, tak ked som dosla na prijem s rozbehnutymi konkrakciami, napojili ma na monitor, ktory vsak ukazal len velmi male kopceky, tak vraj su to posliky. Ze ako to zdaleka, ukazala mi sestra ciaru ktoru by to muselo prekrocit aby to boli akoze kontakcie. Tak ja panika, ze ked taketo male ma takto boli tak pri "naozajstnych" kontrakciach potom zomriem asi... Ze vraj toto na hospitalizaciu -prijatie este nie je. Bola som v BS, kde maju pri nemocke taky akoze nemocnicny hotel pre cakatelky, ktore este nie su prijate, takze maju volnost pohybu, ale mozu sa chodit dat vysetrovat. Este 2 x som takto zisla na vysetrenie uz temer v mrakotach a ked ma vzdy odbili ze toto skutocne nie su kontrakcie, zostala som (s muzom) na nasej izbe az do rana. Tie kontrakcie uz vacsie neboli, len rano ked som zisla dole, boli prenaramne prekvapeni ako to ze preboha rodite, a rychlo rychlo na sal a do 10min bolo babo na svete. Kedze boli v rozpakoch co mi tam napisat, napisali mi do spravy ze prva doba porodna bola hodinu (cislo si vycucali z prsta, ale inak nemohli kedze to co na vecer predtym monitorovali podla nich nebolo nic) a volali na potom "pani rychla", akoze aky div na prvorodicku ze tak rychlo porodila. Niezeby uznali ze tie pristroje nezachytia vsetky druhy kontrakcii, odvedy som sa stretla uz s x zenami kotrym to pristroj neukazoval. Tak niezeby sa nad tym zamysleli a prehodnotili to, oni sa budu dalej tvarit ze to neexistuje. Tak ale toto mo bolo na stastie, nakolko ma celu noc nikto neotravoval a celu 1. dobu porodnu som prezila uplne nerusene, za co zo spatneho pohladu osudu velmi dakujem. Faktom vsak ostava ze gyndosom uz tak neverim ako predtym coby neskusena.
@kamilkka ja praktizujem preruš. styk a používame aj kondóm, nespovedám sa z toho a chodím na prijímanie.
Pôjdem za to do pekla?
Sakra, čo je toto zas za diskusiu? Spovedať sa má z toho, čo je človeku ľúto a čo chce zmeniť. Ja nič na našom intímnom živote meniť nechcem a pri použití kondómu neroním slzy od ľútosti, tak prečo sa z toho treba spovedať?
Nie je väčšie pokrytectvo, ak sa z toho dotyčná/ý spovedá len pro forma a pritom vie už dopredu, že nič na tom nezmení a v zásade to vôbec neľutuje a nepovažuje za hriech?

@vejula mne ani nie.ja mám bolestivu ovulaciu a prsia až moc citlive.nemám to rada ak sa nimi manipuluje vtedy 🙂