icon

Je bezpečné sa chrániť mimo plodných dní?

Dnes o 06:05

Ahojte len ma zaujíma či sú tu take zienky ktoré sa chránili len tým ze sexovali mimo plodných dni bez ochrany a neotehotneli.. viem ze to nieje spoľahlivá ochrana ale len ma to zaujima

anonym_281843
Dnes o 06:32

Kamarátka otehotnela mimo plodných dní 🤷🏼‍♀️

anonym_e5cf27
Dnes o 06:37

@anonym_autor nam to fungovalo dost dlho, pocas plodnych dni sme mali sex tiez, ale prerusovane, z takehoto sexu nemam deti, hoci su 4. Ale otehotnela som 2x tak, ze raz som si nevsimla znaky plodnosti, prisli skor, takze sme mali sex 12 dc, u nas bol ten den bezpecny, lebo ovulaciu som mabala az okolo 17-teho az 20-teho dna cyklu, no a vtedy prisla ovu 14 dc. Stalo sa mi to raz za 2 roky, cca. No a dalsi x to bolo kvoli prekonanemu covidu, co mi rozhadzal cyklus, nemala som ani zvysenu teplotu, ani vytok, nic...Takze ak chces bezpecne pouzivat tuto metodu, musis dokonale poznat svoje telo (robit testy, merat teplotu, sledovat hlien) a az PO POTVRDENEJ OVULACII mozes ist na ostro. Ale musis si byt ista, ze ovulacia uz bola. Takze je to pre bezny par dost obmedzujuce, u nas by bolo, kedze ja som mavala cykly dlhe a ovu na ten 20-ty den cyklu, takze boli by to cca 2 tyzdne, kedy by sa bezpecne dalo mat sex. Potom menzes a potom 2-3 tyzdne bez. No len, co ak v tych 2 tyzdnoch, ked budete moct, bude niekto chory, ty alebo muz alebo deti alebo ine okolnosti...co ja viem, ak nie ste veriaci, tak podla mna Vam taketo fungovanie vyhovovat nebude.

anonym_e5cf27
Dnes o 06:38
@anonym_281843

@anonym_281843 no to je zavadzajuce tvrdenie. Otehotnela poxas plodnych dni, len boli inokedy, ako si myslela 😅. To je cele. Figel je prave v tom, nepocitat a nespoliehat sa na appku, ale pozorovat znaky plodnosti a aj tak sa moze stat...

jaskolka
Dnes o 06:45

Na to musíš dokonale poznať svoj cyklus,lebo plodné dni a následne samotná ovulácia môžu nastať aj inokedy,ako je tých "klasických"12-14 dní uprostred cyklu.
A takisto sa môže cyklus aj meniť počas života ženy. Takže v podstate platí pravidlo,že nechránený styk má vždy možnosť otehotnenia .
Ja napríklad som otehotnela s dcérou tak,že som mala ešte nepravidelný cyklus po predošlom pôrode syna,dostala som len jednu menštruáciu ,a následná už neprišla. Ale zase my sme to brali tak,že ak sa zadarí, tak v pohode, čiže sme sa nejako zvlášť nechránili
Keď som to spätne prerátala,tak musela ovulácia nastať niekedy hneď po skončení menštruácie, keďže z dôvodu mužovej práce (cestoval potom preč)bol len jediný styk v tom období.

anonym_88f02e
Dnes o 07:00
@anonym_281843

@anonym_281843 neexistuje sanca otehotnieť mimo plodných dní. Podľa všetko len nevedela kedy ich má lebo bez vajíčka to naozaj nejde, alebo oklamala prírodu tak že až a to sa mi nezda

anjelicek26
Dnes o 07:10

Otehotnie sa da len cez plodne dni, len staci nejaky stres ci choroba ci hormonalny vykyv a su uplne inokedy, ako by "mali" byt... my mame syna 27.den zarobeneho... 29.dnovy cyklus ako hodinky a aj tak tu je...

anonym_281843
Dnes o 07:16
@anonym_e5cf27

@anonym_281843 no to je zavadzajuce tvrdenie. Otehotnela poxas plodnych dni, len boli inokedy, ako si myslela 😅. To je cele. Figel je prave v tom, nepocitat a nespoliehat sa na appku, ale pozorovat znaky plodnosti a aj tak sa moze stat...

@anonym_e5cf27 ona také veci nepozovala, predtým mala ms a na diskotéke šla s chlapom do wc trtkať. Ona take že apku nemala

anonym_510239
Dnes o 07:16

Ja som otehotnela posledný deň MS. V ten čas som mala veľmi posunutú ovuláciu, že sa mi to takmer prekrývalo. 100% istotu teda nemáš nikdy. Spermie vedia prežiť v ženskom tele ešte ďalšie 1-2 dni.

anonym_281843
Dnes o 07:17
@anonym_88f02e

@anonym_281843 neexistuje sanca otehotnieť mimo plodných dní. Podľa všetko len nevedela kedy ich má lebo bez vajíčka to naozaj nejde, alebo oklamala prírodu tak že až a to sa mi nezda

@anonym_88f02e tak vidíš ona otehotnela hneď, kuk vyššie

anonym_0c7869
Dnes o 07:21

Nie je možné otehotnieť mimo plodných dní. Otázne je, či na 100% vieš, kedy ich máš. Táto metóda nie je spoľahlivá práve kvôli tomu, že sa môže ovulácia posunúť, alebo žena nespozoruje plodný výtok. A teda má styk cez plodné dni, aj keď si nemyslí, že ich má. Nie kvôli tomu, že by sa dalo otehotnieť mimo plodných dní. Každá, čo píše, že tak otehotnela iba nemá dostatočné vedomosti o svojom cykle a o ženskej biológii.

anonym_1f9200
Dnes o 07:36

My sme sa po prvom dietati chranili tak, ze do ovulacie prerusovany styk a po ovulacii naplno. Neotehotnela som. Ale sli sme do toho s tym, ze druhe dieta by nam nevadilo.

anonym_29e086
Dnes o 07:42
@anonym_281843

@anonym_e5cf27 ona také veci nepozovala, predtým mala ms a na diskotéke šla s chlapom do wc trtkať. Ona take že apku nemala

@anonym_281843 aj my máme v rodine zenu, ktorá otehotnela len počas ms. Bolo to cca 40rokov dozadu, žiadne appky. Zaujímavé su tie telá.

anonym_88f02e
Dnes o 08:27
@anonym_281843

@anonym_88f02e tak vidíš ona otehotnela hneď, kuk vyššie

@anonym_281843 tak potom treba tento zázrak nahlásiť do Vatikánu lebo to skutočne je možné len počas plodných dní nie mimo. A to že mala posunutú ovulácie nie je že otehotnela mimo plodných dní lebo otehotnela len počas. Trošku doštudovať biologiu

anonym_281843
Dnes o 08:57
@anonym_88f02e

@anonym_281843 tak potom treba tento zázrak nahlásiť do Vatikánu lebo to skutočne je možné len počas plodných dní nie mimo. A to že mala posunutú ovulácie nie je že otehotnela mimo plodných dní lebo otehotnela len počas. Trošku doštudovať biologiu

@anonym_88f02e si ok?

anonym_0c7869
Dnes o 09:17
@anonym_281843

@anonym_88f02e si ok?

@anonym_281843 je úplne ok. Mimo plodných dní sa otehotnieť skutočne nedá. Ak sa posunie ovulácia tak sa posunie aj plodné obdobie, vždy žena otehotnie len počas plodného obdobia. Ak má plodný výrok 4 dni pred ovuláciou, tak vie otehotnieť zo styku 4 dni pred ovuláciou. Ale to z toho robí plodné obdobie. Neexistuje inak. Bez ovulácie nedojde ku oplodneniu. Bodka.

anonym_281843
Dnes o 09:35
@anonym_0c7869

@anonym_281843 je úplne ok. Mimo plodných dní sa otehotnieť skutočne nedá. Ak sa posunie ovulácia tak sa posunie aj plodné obdobie, vždy žena otehotnie len počas plodného obdobia. Ak má plodný výrok 4 dni pred ovuláciou, tak vie otehotnieť zo styku 4 dni pred ovuláciou. Ale to z toho robí plodné obdobie. Neexistuje inak. Bez ovulácie nedojde ku oplodneniu. Bodka.

@anonym_0c7869 ja viem ako to cel funguje, nemám 10 rokov. Ja len píšem skúsenosť s ňou to je vše. Za to netreba hneď na druhú skočiť, ale veď to je také typické koníčkovské mamičkovské že?

anonym_0c7869
Dnes o 09:38
@anonym_281843

@anonym_0c7869 ja viem ako to cel funguje, nemám 10 rokov. Ja len píšem skúsenosť s ňou to je vše. Za to netreba hneď na druhú skočiť, ale veď to je také typické koníčkovské mamičkovské že?

@anonym_281843 kde som do teba skočila? Ty píšeš opakovane komentáre, že kamarátla otehotnela mimo plodného obdobia a stojíš si za tým. Tak ti vysvetlujeme, že neotehotnela. Ak vieš, ako to funguje, tak prečo píšeš, že tvoja kamarátka otehotnela mimo plodného obdobia?