icon

Je bolestivé zavádzanie vnútromaternicového telieska?

21. nov 2023

Prosim vas mate skusenost zo zavadzanim tejto antikoncepcie?je to bolestive?a nie su po zavedeni dake neprijemnosti?dakujem

nikiki29
21. nov 2023

Ja som nemala žiadne problémy ani bolesti pri zavádzaní, ani pri vyberaní.

tanyan
21. nov 2023

Záleží od tela aj od lekára. Mne zakladali 2x a v pohode... Len trochu to pichlo / zatlačilo - záležitosť pár sekúnd. Nemala som ani žiadne nepríjemnosti po zavedení.

autor
21. nov 2023

@nikiki29 dakujem ti ak sa mozem opytat vraj sa nechava daka snurka na nom.aby sa mohlo neskor vybrat.Nieje s tym problem ci uz u teba alebo pri styku?a na aku dobu si ho mala?

nikiki29
21. nov 2023

Mala som ho 4 roky, žiadna šnúrka nebola cítiť, fakt žiadne problémy 😊

autor
21. nov 2023

@nikiki29 gyn.spominala,ze aby to partner nechctiac nepotiahnul 😊preto sa pytam.A mala si aj slabsiu menstruaciu?

elenka.k
21. nov 2023

pri zavedení je to trochu nepríjemné, nič bolestivé, telo si na to zvykne, šnúrka? na to ma dr. ani neupozornil ani necítiť ju, musíš sa s tým stotožniť, M-ko som mala odvtedy silnejšie, hm.

nikiki29
21. nov 2023

Môj muž absolútne nič necítil, nenašiel. Môj gyn odporúča mužom o tom nehovoriť, že keď o tom nevedia, nemyslia na to podvedomo a ani si to nevšimnú. MS som nemala takmer žiadnu, pol dňové krvácanie maximálne na intimku. Prvé týždne som ale krvácala dlho.

stvura
Odpoveď bola odstránená
autor
21. nov 2023

@elenka.k este silnejsiu?uff to ja ju mam uz teraz silnuuu
@nikiki29 prave to by som potrebovala mat slabsiu.Uz teraz ju mam silnu a trva 8 dni.

domka222
21. nov 2023

Zavádzanie bolo nepríjemné, pretože som mala 6 týždňov po pôrode a rana po šití bola ešte "čerstvá ". Mávala som skôr len špinenie, nie MS. Akonáhle som dokojila, už nemám ani to. Ale zato ma začali dosť bolievať prsia,čo je nepríjemné, chuť na sex takmer žiadna. Ja rozmýšľam, že ho teraz dám po dvoch rokoch von.

autor
21. nov 2023

Babeny a ako myslite niektore to,ze ste ho citili nejaku dobu?to citite v sebe nieco cudzie?

elenka.k
21. nov 2023

nie, ja ťa nechcem strašiť, možno ty budeš mať ako tuná niektoré spomínajú,
ja mám silnejšiu a dlhšiu, tiež má bolia prsia, ale za to mám chuť na sex 😀
S počiatku , jasné, že cítiť ju budeš, ale ako píšem musíš sa s ním stotožniť.
Musím letieť, baby, mám fajron, konečne, Pekný deň, papa

stvura
Odpoveď bola odstránená
egonsk
21. nov 2023

Ta snurka je jemnucka a tenucka, zalezi na tom ako je chlap vybaveny, ked ho ma ako kon, moze snurku ucitit a moze mu to aj vadit, ked ho ma ako skrecek, tak si nic nevsimne a pokial ho ma priemerny, tak ju moze ucitit iba v urcitych polohach pri hlbsom prieniku... ale zvacsa to uz je neprijemne vtedy aj zene, ked jej beha po krcku.

1fifinka1
21. nov 2023

@stvura azalia funguje presne ako teliesko. Rovnaký hormón. @autorka záleží ci hormonálne, alebo nehormonalne. Ak silno krvácas predpokladám, ze budeš mat horm. Mne ho zaviedol, po mesiaci ho telo vypudilo. Beriem tabletkovu formu bez stresu zo šnúrky, zarastania, vypadnutia a pod. Menzes len špinenie. Mňa zavádzanie bolelo. Ale vydržala som. Hoci efekt u mňa nula. Keďže šlo von.

autor
21. nov 2023

@1fifinka1 ano kvoli tomu,ze silno krvacam a mam prevahu estrogenu.

1fifinka1
21. nov 2023

@autorka aj ja to beriem kvôli tomu. Vysoká sliznica mi vždy narástla a silno som krvacala

autor
21. nov 2023

@1fifinka1 ano ano u mna to iste.A aku si mala velkost sliznice?ake beries teraz lieky?aj sa ti upravil nalez ?vdaka

1fifinka1
22. nov 2023

@autorka v polke cyklu aj 19mm. Beriem Desiret a nález sa upravil. Chvíľu to ale trvalo, u mňa cca pol roka, ale je to individualne pri tomto type HAK sliznica nerastie a teda nemáš menzes. Občas môže byť slabé špinenie. Niekto nemá vôbec. Beriem ju 2 roky a budem do prechodu. Musím. Ale kvalita života neporovnateľna. Teliesko si väčšina žien chváli. Ak ti bude sedieť máš vyhraté. Ak nie, stále môžeš tabletkovu formu.

1fifinka1
22. nov 2023

@sutorka dôležité je to hneď nevzdat. Na začiatku sa spini často a mnohé ženy to vzdajú. No ale predstava toho menzesu... Proste keď to niekto nepozná, co je fakt silný menzes tak to nikdy nepochopí. Treba proste vydržať, a telo sa nastaví. Ja som spinila často pol roka. Ale stále menej a menej. Niektoré ženy to po mesiaci vzdajú. A budú ta odhovárať. Ze spinili a bla bla. Treba naozaj vydržať.

jenkka
21. júl 2024

@1fifinka1 ako ste zistili ze išlo von?

1fifinka1
22. júl 2024

@jenkka pri sprchovaní som si nahmatala drôtik a to už bolo skoro cele von. Išlo to ľahko. Pritom vraj zavedené bolo dobre. Ale mam to iste, len v tabletkách. Aspoň nemám stres z toho, ci je správne atď.