Ahojte, lekár mi ako formu antikoncepcie odporučil vnutromaternicove teliesko, kedy vsak nebudem mat vobec menštruáciu…nevie prosim niekto názov, ktoré teliesko uplne blokuje menzes? Nezapamätala som si ho a mam si to teda premyslieť …po zavedení ho môžem mat 6-8 rokov a teda za cely ten cas nebudem mat menštruáciu…pride mi to dost, lekár vsak povedal ze menstruacia nie je potrebná pokiaľ nechcem otehotnieť…ma niekto skúsenosť s takýmto telieskom? Budem rada za recenzie..dakujem
jedna sa o hormonálne teliesko....lebo je aj nehormonálne ale to tuším neblokuje vôbec menštruáciu....neviem sa vyjadriť či to závisí od značky a je aj pravda že na každú ženu aj to hormonálne teliesko inak vplýva.
Preto ti napíšem moju skúsenosť: Ja mám Mirenu hormonálnu a mám ju na 8 rokov ale len prvých 5 rokov vyplavuje estrogén a teda blokuje menštruáciu, ale antikoncepčný účinok má vraj tých 8 rokov 🙂 ....vo februári som mala 5 rokov od zavedenia a ešte stále nemám menštruáciu, u DR bolo všetko OK, asi to potrvá kým sa telo spamätá a popravde mi to vôbec nechýba :D:D bábätko už neplánujem.
Je to uplne individualne. Sestra si ho davala nedavno a ona napriklad menstruaciu ma, ale taku slabsiu. Kamaratka zase nema vobec. Takze to zalezi asi na kazdej zene, neviem presne v com to je.
Ja mam mirenu 5ty rok a mam normalne menstruaciu na 26. den presnu ako hodinky,ani raz nevynechala. Nie je sice taka silna ale trva aj 5dni. Na kazdu zenu to vplyva inak, treba skusit
Nik Ti nezaruci ze ju mat nebudes. Ja mam napr. Obycajne tabletky a ms nemam tiez vobec dlhe roky. Niekto pri tesliesku ma,niekto nie
Ja mam Mirenu, zavedenu v 1/2024 a menstruaciu nemam...este do 1/2025 som kojila
Tak ono to je asi individualne, lebo tiez som zachytila ze niektore zeny pisali ze maju ine zase ze nemaju a prave preto si to davali.. Ale podla mna to asi nie je v pohode ked ju nemas..
Mirena a Levosert.Ani pri jednom menštruáciu nemam
Aha tak takto to je..vďaka všetkým..totiž lekár mi to vravel ako hotovú vec ze Ms nebude …a nezvykne sa priberať z telieska ako napr niekedy z antikoncepcie ?
Ja čo už mam zavedene teliesko 1r 4m tak som nepribrala nič, skôr som schudla ...
Ja som mala normálne menštruáciu
Ja mám Levosert , zavedený asi pred mesiacom, sem tam ešte spinim a ešte to môže trvať, s najväčšou pravdepodobnosťou potom už menštruáciu mať nebudem, alebo veľmi slabo. Zatiaľ som veľmi spokojná.
Ja mám Mirenu od 5/2021 a menštruáciu nemám vôbec, raz za čas mám jemné špinenie ale nič viacej...
Aj mna doktor namotal,ze nebudem mat menstruaciu, ze vacsina zien nema...ja som kojila a nemala som menzes, ale akonahle mi zaviedol mirenu odvtedy menstruaciu mam 🤦 aj lutujem,ze som si ju dala..lebo nie je pravidelna, a niekedy aj dva krat do mesiaca...
@ivinkapink kedy Ti ju zavidol ? lebo ja som prvych 9m od zavedenia (pocas kojenia) mala slabu ms alebo spinenie...po 9m to prestalo a doteraz ju nemam...tak mozno po case aj Tebe prestane, tak ako mne
@patta89 prveho marca to bol rok, doktor mi nukal aj nejake hormony, ktore by to mohli zastavit, ale kojila som, tak som nechcela prist o mlieko, povedal,ze to zastavuje laktaciu...ale uz som odstavila, tak mozno si to dam predpísať, neviem...dalsie hormony🙈akoze to spinenie/slaba ms by mi az tak neprekážali ako to,ze je to nevyspytatelne, nepravidelne a casto🙈
@ivinkapink no ja tiez kojím a ms nemam takze toto ma trochu odradilo ze by som ju mala dostať po zavedení teliwska
Kazde telo reaguje inak, nikto ti nic nezaruci...ale ja toto vediet,tak pockam..zalezi ake dovody ta vefu k zavedeniu telieska?
@ivinkapink no dôvod je ochrana pred tehotenstvom…
Ja mam iste zdravotne problemy, pre ktore som sa rozhodla pre teliesko, s muzom mame uz tri deti, aj to bol jeden dovod, a samozrejme sa mi pacila myslienka nemat menstruaciu....ale hovorim si,ze radsej som mohla pockat, az mi sama nabehne a potom si dat to teliesko, ved su aj ine sposoby ochrany.,
Ale to uz si musis sama zvazit, inak ako tym ze to skusis aj tak nezistis,ako zareaguje tvoje telo...
A druha vec, co ma stve, pribrala som 2-3kilecka 🙈 😄
ja mam mirenu 3 roky a menstruaciu mam stale. nie silnu. aj kompletne pms mam - bolave prsia, krce v podbrusku, zhorsena plet, zmeny nalad. pms mam vyraznejsie nez pred mirenou. prve mesiace po zavedeni som mala aj velke depresie. teraz je to uz vsetko lepsie, ale zvykala som si snad aj 1,5 roka.
@soldi fuuu, to sa zle aj cita...a neuvazovala si radsej vybrat?
Ako ochrana pred tehotenstvom funguje teliesko tak isto,ako hociktorá iná antikoncepcia.U niekoho na 100% u niekoho zlyhá.U mňa funguje na 120%.
@ivinkapink uz je to lepsie. vydrzim este chvilu a dam vybrat. uz mam aj svoj vek, tak verim, ze plodnost poklesla 😀
@soldi 😄👍
V nejakej diskusii som tu citala - niektore zeny pisali, ze maju a niektore, ze nemaju. Uz od coho to zalezi, tak to netusim.