Je lepšie vnútromaternicové teliesko alebo podkožný impantát?
@gertrudka222 no ja tiez nad tym implantatom ale neviem ci to moj gyn zavadza
@gertrudka222 narazil na drotik? Chlap to neciti, ale ja teda v case ovulacie ked je krcok dole a narazi do toho, tak ano...inak Mirena zatial fungovala fajn, teraz pojdem na vymenu... slabe menstruacie dvojdnove boli velke plus...
@hazelgracegus tak impantat ma zivnotnost 3 roky. tak isto ako teliesko je financne narocnejsi ako teliesko
@hazelgracegus no ved to je sice pravda ale ja mam tiez teras tabletky ale nemozem ich preto lebo mam hypogangliozu creva a nevstrebavaju sa mi tabletky tak preto uvazujem bud teliesko alebo implantat
@hazelgracegus no mne znami gyn povedal ze potom implantatr nebudem mat menstruaciu vobec no ja som rodila sekciu som mala a mne praveze gyn chce zaviest teliesko ale ja sa obavam toho lebo ze dost boli ja mam teras HAK Karhleight ktora je tvorena hormonmy etinylestradiol a drospirenom
@anjelicek26 nepamatas si prosim pri prvej kolko trvalo to spinenie? Viem ze pri kazdej to je individualne, ja ju mam uz 2 tyzdne a mam pocit ze to nema konca.
Ja mám už druhý raz nehormonálne teliesko a som spokojná. Odporúča sa síce na 5 rokov, ale prvé som mala skoro 10 (ako nerodička) a druhé mám už viac ako 6 rokov (dcéra bude mať sedem). Cena prvého bola 100 korún aj so zavedením a za druhé som platila aj so zavedením 66€.
Manžel nemá žiadne "problémy" a ja tiež nie. Keďže je nehormonálne, tak cyklus je štandardný. Bolesť pri zavádzaní minimálna, vyberali mi to v krátkej narkóze, lebo po 10 rokoch mi už to vlákienko netrčalo vôbec. Ale je pravda, že by to mal zavádzať skúsený lekár a telo to musí prijať. Reakciu tela však nie je možné zaručiť pri žiadnej antikoncepcii. Ale určite by ma porazilo, keby som dala 300€ za implantát a museli by mi to po mesiaci vybrať.
@anjelicek26 no mas pravdu ano da sa dat tabletka pred tym ale tak teliesko stoji 210 euro co je tiez dost a je tam to ze budes mat mnestruaciu
@dijka123 menstruaciu je mat normalne a prirodzene... je to bezbolestne a len spinenie... A cena vzhladom na 5 rokov vlozenia je skvela aj keby mas kondomy kupovat zaplatis raz tolko ak nie viac 😂
@hazelgracegus tak neviem no ja ani s tabetiek nemam menstruaciu nejako a keby ze mam implantat tak by som nemala vobec ale zalezi od viacerich veci
@anjelicek26 no ved hej ale tak mne ten implantat pride ako lepsie riesenie ako teliesko
@dijka123 musis vyskusat, co ti telo lepsie prijme... pri implantate sa spoliehas na hormony, spirala ma dve funkcie - hormonalnu a mechanicku. Za mna spolahlivejsie a hlavne v pripade neznasanlivosti, lahsie sa to da vytiahnut... ale rozhodnut sa musis sama.
@anjelicek26 no lebo teras mam tabletky ale nemozem ich brat kedze mam problem s crevami tak nemozem brat lieky tak preto uvazujem nad tymito metodami
@dijka123 mam teliesko uz tretie, takze bohate skusenosti, boliet zavadzanie nebolelo vobec, vzdy mi nieco da na znecitlivenie. Drotiky teliesko nema, ma vlakna, ak by ich muz citil, daju sa skratit. Mne to sadlo dokonale, menzes nemam vobec, vedlajsie ucinky ziadne. S implantatom nemam skusenosti, ale znama je spokojna
@elizabet173 a kolko bola cena za teliesko prosim ta a mad hormonalne alebo nehormonalne
@dijka123 mam Mirenu, cena 260 eur aj s tym znecitlivenim.
@elizabet173 aha no lebo moj gyn nedava ziadne znecitlivenie len ze sa to zavadza ked ma zena menstruaciu a ze sa musia ktomu robit nejake odberi ale tak to vynde ako impantat ale rozmyslala som aj nad kruzkami
@dijka123 tak k takemu lekarovi by som nesla, preco by som mala znasat bolest, ked sa to da vyriesit?
@elizabet173 ved jasne musim pozriet ineho gyn lebo tento to neurobi bez bolestne asi a ty mas hormonalne alebo nehormonalne teliesko
@elizabet173 ja som sa mojho gyn pytala pred zavadzanim ci bude znecitlivovat nieco a on povedal ze tam nie je co znecitlivovat, zavedenie nebolelo vobec,akurat som chytila poaniku ked som uvidela tie nastroje na stoliku ale nakoniec to naozaj voebc nebolelo,ale je pravda ze ja uz mam viac porodov za sebou

Ja uvazujem o podkoznom, moj ja boji ze by narazil na drotik :D