Je možné otehotnenie s nepravidelným cyklom a PCOS?
Nechránime sa lebo mám pravdepodobne PCOS a cykly mám aj 80 dňové. Dieťa nechcem ale vždy ide naplno. Je to dostatočná ochrana nemôžem pri takýchto cykloch otehotnieť však ? PCOS nemám potvrdené iba so to myslím.
@anonym_autor nepostrehla som ako sa chranis? Myslenim si? Mozes otehotniet.
Pre boha 🙄
To je vtip na rano?
Idete naplno
Mozes otehotniet
@anonym_autor uz len z ludskeho hladiska je to velmi nezodpovedne, nerozumiem ako moze takto moze rozmyslat clovek.. dieta nechcem ale aj tak idem naplni
Obidvaja ste maximalne nezodpovedni. Samozrejme, ze mozes otehotniet, ked sa nechranite.Mam znamych, ktori si po rokoch adoptovali 2 deti, lebo podla lekarov boli neplodni - ona nepriechodne vajecniky, on v podstate nefunkcne spermie. A zrazu bola tehotna.
Práve preto,že nemáš pravidelny cyklus a netušis,kedy môžeš mať ovuláciu,tak by si mala dbať na ochranu,keď naozaj nechcete dieťa. Lebo kľudne môžeš mať ovuláciu prakticky "kedykoľvek"a tým,že nemáš pravidelne menštruáciu,tak je reálne možné aj to ,že budeš už tehotná a ani si to "nevšimnes"dlhý čas (keďže krvácanie nepríde a ty sa budeš utešovať tým,že je to kvôli tvojmu nepravidelnemu cyklu
Takkze na tvojom mieste idem ku gynekológovi a nechám sa vyšetriť, lebo nie je v poriadku mať 80 dňový cyklus a myslieť si,že "možno" máš PCOS. A poradit sa s ním aj o vhodnej antikoncepcii
Ja by som to tak jasne s otehotnením nevidela. Nakoľko máš cykly aj 80dňové ako prvé by som to riešila s gynekológom a nie si sama určovala diagnózu, samozrejme šanca je vždy ale neporovnateľne vyššia by bola pri zdravom cykle a ten sa uvádza maximálne v 35dňovom rozmedzí ty si dvojnásobok za.
Už takto ideme skoro 8 mesiacov a niesom zatiaľ tehotná
@anonym_autor no a? To je nejaka zaruka nieco? Fakt si taka blba?
@anonym_autor preco neides ku gynekologovi ked mas nejaky problem ked si myslis, ze mas pcos? Sak to treba riesit.. a samozrejme jej povedz o ochrane gynekologicke.. lebo toto je strasny hazard , beriem to len ako nahodu, ze sa ti nepodarilo otehotniet.. co budes robit ked realne budes tehotna? Pojdes na potrat? Rozmyslala si nad tym? Cele to , ze si myslis, ze mas pcos a to neriesis plus ten hazard.. ste velmi nezodpovedni a to este pekne povedane.. lutujem to potencionalne dieta, u vas by mala byt ochrana na prvom mieste, sak to nemozete mysliet vazne
Este mi napadlo, ze aj s tym co spavas moze byt neplodny alebo mat pomale spermie.. cize nemusi to byt len o tebe
A ze netreba sexuálnu výchovu v skolach🙈🙈🙈
@anonym_autor Gratulujem, 6 mesiacov do 2 rokov je “bežný” čas ktorý trvá na počatie. Keďže sa nechrániš (resp. nechránite), tak máš náhodnú šancu že/či splodíte potomka. Môže sa to stať nabuduci týždeň, nabudúci rok alebo vôbec. Nie je to ale metrika na ktorú sa dá spoľahnúť. 80 dní na cyklus je dosť, to už selský rozum káže že je čas ísť ku gynekológovi…
A ze netreba sexuálnu výchovu v skolach🙈🙈🙈
@anonym_07b7b6 staci mat v 7.roc. na biologii otvorene usi... okrem ineho...autorka naraza na nieco ine...ale ocividne nevie, ze aj motyka moze niekedy vystrelit...
@anonym_autor ja mám diagnostikovane pcos, som si istá že ovulacia neprebieha, na pravidelný menzes užívam progesteron, neotehotnela som ani po roku a pól keď sme išli na plno. Záleží či máš ovulaciu aj v dlhších cykloch, aj keď 80dnove cykly. Ja som si bola
Istá že ovulacia nieje, a že ani neotehotniem, ale my sme chceli bábätko..
@anonym_autor ja mám diagnostikovane pcos, som si istá že ovulacia neprebieha, na pravidelný menzes užívam progesteron, neotehotnela som ani po roku a pól keď sme išli na plno. Záleží či máš ovulaciu aj v dlhších cykloch, aj keď 80dnove cykly. Ja som si bola
Istá že ovulacia nieje, a že ani neotehotniem, ale my sme chceli bábätko..
@anonym_49eb93 lenze ona nevie ci ma pcos.. len si mysli.. neriesi svoj zdravotny stav uz 8 mesiacov.. alebo mozno este dlhsie..
@anonym_49eb93 lenze ona nevie ci ma pcos.. len si mysli.. neriesi svoj zdravotny stav uz 8 mesiacov.. alebo mozno este dlhsie..
@sweet20 áno viem že nevie či má pcos, preto som napísala že ja ho diagnostikovaný mám. Tiež by som na jej mieste riešila s dr nepravidelnost ms, pripadne antiku.. v mojom prípade pcos znamenalo 100% antikoncepcia, ale pre mnoho žien to tak nieje a otehneju napriek pcos
@sweet20 mám to takto od pôrodu takéto cykly. Predtým som mávala okolo 35 - 40dni. U gynekológa som bola ale vtedy mi dal na 46DC vyvolavacku potom menzes prišiel no a ďalší sa natiahol na 78dni a takto to ide teraz som 40DC a nič.
@sweet20 mám to takto od pôrodu takéto cykly. Predtým som mávala okolo 35 - 40dni. U gynekológa som bola ale vtedy mi dal na 46DC vyvolavacku potom menzes prišiel no a ďalší sa natiahol na 78dni a takto to ide teraz som 40DC a nič.
@anonym_autor stale si nepochopila nase vycitky voci tebe... absolutne toto neberiem ako "tvoju obranu"
@anonym_autor moji znami, o ktorych som pisala vyssie, isli naplno 12 rokov.
Daj si radšej preveriť IQ....a vieš čo? Netreba, ja si myslím že to bude max na hojdacieho koníka. 🤷
Dúfam že sa len niekto dobre baví... hádam nikto tak sprostý byť nemôže. 🙏🤷

@anonym_autor mozes byt kedykolvek tehotna.. nemas za co