icon

Je prerušovaný styk spoľahlivou ochranou pred otehotnením?

3. okt 2025

Ahojte, mám 18 a pár mesiacov tvorím pár s 23 ročnou priateľkou a dlho sme rozmýšľali, či sa chrániť alebo nie, ona je moja prvá takže skúsenosti príliš nemám a neviem, či je vhodné takto riskovať, keďže ešte obaja študujeme a naozaj netúžime po dieťati ale na druhej strane neviem, či to potom bude také príjemné hlavne pre mňa. Antikoncepcia nepripadá do úvahy, nechcem aby mala rozhádzané hormóny len kvôli mne, dá sa prerušovaným stykom dosiahnuť 100% “ochrana” alebo je to takto nezodpovedné? Ďakujem veľmi pekne vopred za odpovede.

Strana
z2
anonym_d1e371
3. okt 2025

Prerušovaný - Ak to nevieš tak to nerob 😅

anonym_58c729
3. okt 2025

🙈
áno, ste nezodpovední

cyneric
3. okt 2025

Chceš deti? Bez ochrany.
Nechceš deti? S ochranou. Najlepšie aj antikoncepcia aj kondóm keď chcete mať väčšiu istotu. Existuje aj mužská forma antikoncepcie ale neviem či je dostupná aj u nás, to by si sa musel porozprávať s obvodným.
Prerušovaný styk je ako keď si do plastového sáčku spravíš dieru a dáš do neho ťažký nákup, nevieš kedy/či sa pretrhne ale asi by si tomu sáčku nedával veľké nádeje. Toľko k tomu.

belllinka
3. okt 2025

existuje predsa aj nehormonálna antikoncepcia

anonym_9c9bc3
3. okt 2025

@anonym_autor prerusovany mozes "vediet" ako chces, ale urcite to je uplne naprd ochrana... takmer ziadna...
Hormony sa jej nerozhadzu, castokrat sa antikoncepcia predpisuje na "zrovnanie hormonov"... ak nema ine zdravotne tazkosti... to jej povie jej gynekolog (pecenove testy apod)...
Samozrejme, ze s prezervativom to nebude take dobre pre teba... ale akoze sorry...

beata_k
3. okt 2025

@anonym_autor Prerusovany styk nie je ochrana. Len raz sa nepodari a mate problem tak na 18 rokov. Ver, ze radsej kus nepohody ( kondom) ako tehotna 18-rocna frajerka.

bg92
3. okt 2025

"neviem, či to potom bude také príjemné hlavne pre mňa". myslis si ze spravit si dieta v 18 nastke je prijemnejsie? ze prerusovany styk 🙈 nezartuj a kup si kondomy!

anonym_99ef5e
3. okt 2025
@belllinka

existuje predsa aj nehormonálna antikoncepcia

@anonym_d1e371 to je úbohé vysmievať sa mladému chalanovi, ktorý je zodpovedný.
@anonym_autor kondóm sú aj supertenke a žiadne také, že najprv bez kondómu a až po čase si ho natiahnes.Alebo pharmatex čipky, ale to by som neriskovala vo vašom veku.Ja by som si dala ATK už sú nizhohormonalne nech sa popýtať gynekológa.Aj bude kludnejsia a bude mať stabilné hormóny.
@belllinka aká?Snáď nie teliesko, ktoré sa mladým príliš neodporuca

anonym_99ef5e
3. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Prerusovany styk nie je ochrana. Len raz sa nepodari a mate problem tak na 18 rokov. Ver, ze radsej kus nepohody ( kondom) ako tehotna 18-rocna frajerka.

@beata_k on má 18 r

anonym_99ef5e
3. okt 2025

Ked už chcete trocha zariskovať prerušovaný a ty vytiahnes a ona pharmatex čipky, ale treba dodržiavať čas použitia.Hlavne nech vie kedy má ovulaciu a vtedy určite kondom

beata_k
3. okt 2025
@anonym_99ef5e

@beata_k on má 18 r

@anonym_99ef5e OK, tak ci onak. Zrejme nechce byt tatkom v 18-nastke

sissy27
3. okt 2025

@anonym_autor žiadna ochrana nie je 100%, pozri si "Pearl index". Každopádne o sexe bez ochrany by ste nemali ani len uvažovať, ak nechcete deti. A teda prepáč, ale zas taký rozdiel bez kondómu a s kondómom to nie je, aby ti to nejak uberalo na pôžitku. To je obľúbená výhovorka nezodpovedných chlapov a tak ako im nevyhovuje kondóm, tak im ani nevyhovuje starať sa o dieťa alebo platiť výživné.

anonym_d1e371
3. okt 2025
@anonym_99ef5e

@anonym_autor kondóm sú aj supertenke a žiadne také, že najprv bez kondómu a až po čase si ho natiahnes.Alebo pharmatex čipky, ale to by som neriskovala vo vašom veku.Ja by som si dala ATK už sú nizhohormonalne nech sa popýtať gynekológa.Aj bude kludnejsia a bude mať stabilné hormóny.

@anonym_99ef5e Hej zodpovedný, keby bol tak sa nepýta na blbosti ale dá si gumu 😅 Toto patrí do vzťahu kde nebude vadiť keď to zlyhá.

anonym_f3eabb
3. okt 2025
@anonym_99ef5e

Ked už chcete trocha zariskovať prerušovaný a ty vytiahnes a ona pharmatex čipky, ale treba dodržiavať čas použitia.Hlavne nech vie kedy má ovulaciu a vtedy určite kondom

@anonym_99ef5e ja by som použila pharmatex v kombinácii s prezervatívom. Samotný nezaručuje vysoké percento ochrany

anonym_6bf7a3
3. okt 2025

Nesexuj ked nevies zaklady.

wikiwiki
3. okt 2025

Nechceš, aby mala rozhádzané hormóny. Je lepšie nechcene otehotnieť?

autumn1
3. okt 2025

Radsej ani nemajte sex kym si o tom obaja nenastudujete elementarne vedomosti.

Zakladna otazka: Chcete deti?
Odpoved: Ano.
Riesenie: Ako prve kontrola u gyn a ak je zdravotne vsetko ok. Nech si partnerka sleduje ovulaciu a majte nechraneny.

Odpoved: Nie.
Riesenie: Antikoncepcia alebo minimalne kondom. A to, ze pri styku s kondomom sa da otehotniet a nie je to na 100%, si dufam, ze uvedomujes. Prerusovany sex je najslabsia ochrana. A ak sa stane "nehoda" tak uzit tabletku "po"

miriamik77
3. okt 2025

syn mojej kamosky je dokazom toho, ze ziadna ochrana nie je 100%. a teda prerusovany styk uz rozhodne nie. ochrana ale nesluzi len proti otehotneniu, ale chrani vas oboch pred pripadnymi chorobami.

belllinka
3. okt 2025
@anonym_99ef5e

@anonym_99ef5e žeby kondóm alebo pesar, môžu skúsiť napr. Cayu

anonym_686ea5
3. okt 2025

@anonym_autor s partnerom sme mali kondóm tak 1x za 3 roky vzťahu. Mne to nevyhovuje, ale zasa užívam antk 🤷🏽‍♀️ nikdy sa nič nestalo a už je taký čas, že aj keby tak nám to nevadí, ale nič neplánujeme

eliaska101
3. okt 2025

Presne tak, ochrana vás chráni aj pred pohlavnými chorobami, takže by som ju asi ešte zvážila, keďže ani deti nechcete. Nebuďte nezodpovední, aspoň tvoja priateľka by už mohla mať trocha rozumu, nemá 15.

sweet20
3. okt 2025

@anonym_autor dnes sa to tu hemzi samou ochranou😀😀 kazdy ide dnes tu na plno ale nie je tehotni... dnes to bude vyzivne asi alebo sa niekto nudi.. a stale budu ludia proti sexualnej vychove.. 😀

anonym_99ef5e
3. okt 2025
@anonym_686ea5

@anonym_autor s partnerom sme mali kondóm tak 1x za 3 roky vzťahu. Mne to nevyhovuje, ale zasa užívam antk 🤷🏽‍♀️ nikdy sa nič nestalo a už je taký čas, že aj keby tak nám to nevadí, ale nič neplánujeme

@anonym_686ea5 a čudujes sa veď berieš ATK🤪

anonym_686ea5
3. okt 2025
@anonym_99ef5e

@anonym_686ea5 a čudujes sa veď berieš ATK🤪

@anonym_99ef5e antk nieje 100% 😄 a dosť často si aj zabudnem dať tabletku

bystrozraky
3. okt 2025

Tu je par udajov co vam mozu pomoct rozhodnut sa.
Údaje sú pre typické použitie (ak nie je uvedené inak). Pocet zien co otehotnie:

Prerušovaný styk (coitus interruptus) asi 1 z 4 žien do roka
Kondóm mužský asi 1 z 8 žien do roka
Kondóm mužský (pri perfektnom použití) asi 1 z 50 žien do roka
Nízko-hormonálna antikoncepcia asi 1 z 11 žien do roka
Hormonálny implantát menej než 1 z 100 žien do roka
Hormonálna injekcia (Depo-Provera) asi 1 z 25 žien do roka
Vnútromaternicové teliesko (IUD) menej než 1 z 100 žien do roka
Vaginálny krúžok / náplasť asi 1 z 11 žien do roka
Plodové dni (kalendárová metóda) asi 1 z 5 žien do roka
Žiadna ochrana (nechránený styk) asi 8 z 10 žien do roka

Takže aby som to ozrejmil: napríklad – ak 1 z 4 žien do roka otehotnie, znamená to, že za 5 rokov tvoja priateľka otehotnie s pravdepodobnosťou približne 76 % (3 zo 4).

anonym_957f31
3. okt 2025

Ja som mala skúseného priateľa(už ex manžel) a ubehlo mu(tehotenstvo)
Takže toto spoľahlivá metóda nie je.
Radšej mať rozhádzané hormóny ako život

morpheuss
3. okt 2025

@anonym_autor skúste kombináciu neplodné dni + pharmatex + prerušovaný sex

letfenixa
3. okt 2025

Ešteže, a chvalabohu, že sexuálna výchova bude prebiehať len po suhlase rodičov, ako už je založená téma. Veď národ je prevzdelany, netreba to.

mati31
3. okt 2025

@anonym_autor kedze si neskúsený, tak prerusovana ani náhodou! To je fakt maximálne pre niekoho skúseného a i tak to nie je spoľahlivá metóda na 100%

anonym_e615f4
3. okt 2025

Nie aktuálne 12tt 😂 prerusovany sex

Strana
z2