icon

Kauza Diane-35

ivusaa
13. feb 2013

Ahojte 🙂 chcela som sa spýtať čo si myslíte o tejto kauze, ktorá prepukla vo Francúzsku. Beriete tieto ANT tabletky ??? Aké máte s nimi skúsenosti ??? Beriete ich dlhodobo ??? Myslíte si, že môže ísť aj o neopatrných lekárov, ktoré na svoje pacientky nedávali pozor a neupozornili ich na možné dôsledky ????
Vopred ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z4
sorciera24
14. feb 2013

@amouramour ano a na to treba vyslovene HAK? urobim si tolko deti, kolko chcem, ci uzivim a nepotrebujem na to HAk a zjavne kopu zien podobne......(HAk nie je jediny sposob ochrany pred tehotenstvom a taktiez nie je 100%tny....)

ivusaa
autor
14. feb 2013

@inffinity myslis ze sa ti tie vedlajsie ucinky vyhli aj preto ze lekar urobil dostatocne opatrenia ??? ( pred nasadenim hak pecenove a krvne testy a podobne ?? ) alebo ti jednoducho sadli ???

ivusaa
autor
14. feb 2013

@eeffka ved to...ja som bola hotova ked som sa dozvedela ze tie zeny vo fr. to brali az 4 roky...ale aj tu na stranke su zienky co to brali dlhodobo a nastastie im to sadlo a neurobilo vela sarapaty 🙂 ked mozem vediet - ty osobne si mala problemy po vysadeni alebo to prebehlo hladko ???

inffinity
14. feb 2013

@ivusaa ne žádné testy.. prostě sedli bez jakýchkoliv následků.. teda pokud se nemohou objevit ještě nekdy v budoucnu, ale to jiste nebudu připisovat této HAK..kdyby neco asi by me to ani nenapadlo..

eeffka
14. feb 2013

@ivusaa ja som brala Diane, potom uz nepamatam co, brala som lieky dlho asi 10r, potom som prestala otehotnela do 1/2roka a odvtedy to riesime inak... HAK povazujem za lepsie riesenie ako neplanovane tehu v mladosti

janka196
14. feb 2013

@eeffka aj ja som ako pubertacka brala diane35 asi rok spuchla som jak buchta na pare po nich 😀 prsia mi narastli minimalne o 2 cisla. potom som ich vysadila prave kvoli tomu priberaniu

eeffka
14. feb 2013

@janka196 fakt? ja som nemala problem so ziadnou HAK a za tych 10r som vystriedala tusim 4 znacky

janka196
14. feb 2013

@eeffka potom som dlho brala jednu znacku len nepamatam co to bolo presne nieco na T sa mi vidi a tie boli super aj som schudla po nich aj plet sa mi vycistila a mrcha ako hodinky nacasovana. a este tie ppopri kojeni sa mi velmi osvedcili samozrejme ze nazov mi vyfucal z hlavy 😀

sissmiss
14. feb 2013

@janka196 schudla po nich, znamena ze si schudla po tom ako si ich vysadila? Ci si schudla popri brani?

janka196
14. feb 2013

@sissmiss ako som vysadila diane tak vaha isla hned dole ale mozno to bolo sposobene aj tymi druhymi tabletkami neviem posudit lebo som to zacala brat s odstupom mesiaca

sissmiss
14. feb 2013

@janka196 lebo som nerozumela ako to myslis s tou menstruaciou, schudnutim a pletou, mala som pocit ze hovoris o obdobi kedy si brala hak, ze si mala fajn plet a menstruaciu nacas. Ale pocas hak to nie je menstruacia, len krvacanie z hormonalneho spadu. Takze vlastne ani teraz nerozumiem

janka196
14. feb 2013

@sissmiss jasne som dlho na materskej tak uz sa to zacina prejavovat :D vlastne ked som brala diane plet sa mi upravila ale som hrozne pribrala takisto mrchu som mala nepravidelne. ako som ich vysadila a nasadila tie druhe tak som mala menzes pravidelny a pomahali aj na plet. tak ja som to brala ako menstruaciu ,vyrazy ako krvacanie hormonalneho spadu som vtedy isto nemala v beznom slovniku 😀 a vlastne ani teraz :D

sissmiss
14. feb 2013

@janka196 @janka196 prepac, mna to zmiatlo, lebo zvycajne sa pri brani hak priberie a plet sa zlepsi. A to krvacanie je pravidelne, kedze je to presne ovladane tabletkami, hormonmi, tak som bola na pochybach ze ako si to myslela. A tiez by som v opise pouzila slovo menstruacia...len s tym chudnutim som bola zvedava ako to je presne 😅

janka196
14. feb 2013

@sissmiss no pri diane som pribrala ale tie druhe mi zarucene pomohli zhodit. ked pojdem najblizsie ku gyndakovi zistim presne ako sa volali 🙂

sissmiss
14. feb 2013

@janka196 pre mna nemusis, ja som nikdy nebrala a neplanujem, ale mozno kocky tu sa potesia, to je nahodou super tip 🙂 Ja budem musiet schudnut inak 😀

vadimka
15. feb 2013

@sissmiss

ja som brala len styri mesiace lindynette 20....nic sa mi nezmenilo, ani plet ani hmotnost.....LEN som bola bez sex.apetitu...uplne ze nula bodov.....a potom som mala z toho blby pocit, z trombozy a kedze som nad tym v kuse rozmyslala, tak som sa rozhodla, ze to brat nebudem....a kedze som mala vzdy menzes 28 cyklovy pri tabletach sa skratilo krvacanie na 21dni co mi teda tiez vadilo....mala som pocit ze som stale s vlozkou....
inak ako tu mudra pani filozofovala o koteni sa deti, a o zodpovednosti...tak ked si predstavime, ze kolko zien berie hormony...potom sa vylucuju mocom..ci chceme ci nie dostava sa to do spodnych vod.,,znecistuje to prirodu....a vdaka tomu, ze zeny beru antikoncepciu ma za nasledok, ze je vela muzov neplodnych.....takze za toto je kto potom zodpovedny????????? 😕

zia27
15. feb 2013

Diane 35 som začala užívať ako holka 22 r. , hlúpa bez možnosti vtedajšej doby internetu a bez upovedomia som ich skľudom jedávala. 8 rokov som telo zaťažovala chémiou aby som mala anovulačné cykly, a teraz ešte stále po polročnom vysadení sa nám nedarí počať dieťa, lebo telo si to pamätá. Cyklus sa mi neupravil, na váhe som pribrala dosť výrazne počas užívania HAK a nedá sa mi to zhodiť... a sama na sebe som vyskúšala, že počas užívania HAK som mala potláčanú zdravú sexuálnu vitalitu. Nie všetky negatíva sú obsiahnuté i v príbalovom letáku pretože HAK je v prvom rade biznis... odporúčam prečítať veľmi trefný článok na HAK od českej gynekologičky ktorá sa nebojí vyjsť s pravdou von...

http://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonce...

(ak nepôjde na link kliknuť skopírujte si ho do prehliadača, ale fakt sa to oplatí prečítať...)

luanna
15. feb 2013

Ahojte. Ja som brala diane 35 asi 5 rokov a nemala som vobec ziadne problemy. nepribrala som, skor by som povedala ze som schudla, plet sa mi krasne vycistila. predtym som skusala dve ine HAK ale ani jedna z nich mi nesadla, az diane. po ich vysadeni som mavala 45 dnove cykly, musela som brat rok hormonalnu liecbu kvoli nedostatku estrogenu. ci to malo suvislost s diane 35 neviem......

vadimka
15. feb 2013

@zia27
podla mna neziaduce ucinky hor.antikoncepcie sa naplno ukazu az po vysadeni o rok...vtedy sa plet vyrazne zhorsi aj kvalita vlasu ..ale to uz nikto nesleduje...

zia27
15. feb 2013

@vadimka Mne sa plet vyrazne zhoršila po 4. mesiaci od užívania HAK... určite netreba čakať rok, práveže naopak po roku by sa už telo malo dôkladne očistiť a nemali by byť už následky po HAK pretrvávať.

monika142
18. feb 2013

ahojte ja som si bola dať predpísať antikoncepciu tak ako každé tri mesiace... a sestrička mi povedala že mi ju nemôže prepísať pretože mi ju doktor musí zmeniť vraj je velmi škodlivá... že už usmrtila niekoľko žien v zahraničí... tak som prišla domov a hľadala na nete zistila som, že sa jedná o Diane 35...ale ja užívam Vreyu ale v podstate to je to isté tiež na úpravu pleti... tak teraz neviem či ju mám do užívať alebo radšej ihneď vysadiť

ivusaa
autor
18. feb 2013

Nevysadzuj ju sama ...na to sa uz upozornovalo.. mohlo by to narobit sarapatu skus este navstivit lekara a poradit sa snim
@monika142

Strana
z4