icon

Kedy začať s antikoncepciou pre dospievajúce dcéry?

kristina98z5
Včera o 13:33

Ahojte chcela by som sa opýtať tie ktoré máte dcéru/dcéry kedy ste začali s antikoncepciou keďže dcéra má dosť bolesti pri menštruácii chcela by som jej dat predpísať ja som začala brať v 13 a dcéra má 15 a aj kvôli nejakej tej ochrane. Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z2
anonym_4ee1cd
Včera o 13:40

Nikdy v zivote (by) som to svinstvo nebrala

anonym_3b3edf
Včera o 13:45

@kristina98z5 nedala by som jej to.

anonym_4d8760
Včera o 13:45

Kľudne aj v tomto veku, moja dcéra začala v 15. O takýchto veciach sa ale diskutuje a rozhoduje v spolupráci s gynekológom, nie na internetovom fóre kde mnohé ženy veria mýtom a EBM je pre nich neznáma veličina.

cimage
Včera o 13:48

Urcite sa to da vyriesit aj inak, ako antikoncepciou. Nie je najzdravsie davat to mladej babe.

maminkadeticiek
Včera o 13:49

Ja by som asi nezacala skor ako v 16 ale ak zije aktivne sexualne tak by som to zvazila.Predsa len ochrana na 1.mieste a dnes su naozaj velmi nizko hormonalne antiky.

anonym_fbc25f
Včera o 13:54

@kristina98z5 preboha, to vážne? A antibiotika, tak preventívne, kvôli ochrane pre baktériami neberiete?

kristina98z5
autor
Včera o 13:58
@anonym_fbc25f

@kristina98z5 preboha, to vážne? A antibiotika, tak preventívne, kvôli ochrane pre baktériami neberiete?

@anonym_fbc25f človek sa nemôže opýtať na názor ostatných?

pr85
Včera o 14:04

@kristina98z5 Mám síce len 2, 5 ročnú dcéru, ale jedno viem už teraz. Nikdy (aspoň do 18. rokov, dokým budem za ňu zodpovedný) jej nepovolim brať to chemické svinstvo s názvom hormonálna antikoncepcia.

anonym_fbc25f
Včera o 14:05
@kristina98z5

@anonym_fbc25f človek sa nemôže opýtať na názor ostatných?

@kristina98z5 prepáč môžeš, ale veď načo pchať do decka nadarmo chémiu. Slovensko je na prvom mieste VO SVETE v cirhoze pečene a teraz už asi aj viem prečo.

pr85
Včera o 14:07
@maminkadeticiek

Ja by som asi nezacala skor ako v 16 ale ak zije aktivne sexualne tak by som to zvazila.Predsa len ochrana na 1.mieste a dnes su naozaj velmi nizko hormonalne antiky.

@maminkadeticiek A ak žije sexuálne (odhliadnuc od môjho názoru, že by v tomto veku nemala), ako jej pomôže antikoncepcia? Pred sexuálne prenosnými chorobami (vratane HIV) ju neochráni. Antikoncepcia jej dá len klamlivu víziu, že však otehotnieť nemôžem, ale nerieši vôbec problematiku STI.

klaudia3210
Včera o 14:10

@kristina98z5 nikdy by som svojej dcére nepredpisala antikoncepciu....umelé hormóny už od detstva...

anonym_233a2a
Včera o 14:14

Len tak pre ochranu a pre bolestivu menstruaciu by som 13r dcere antiku neodporucila. Pravidelny trening, magnezium je urcite lepsie na bolestivu menstruaciu ako zacat s antikoncepciou v 13r. A na sex - v 13r by som ju skor ucila tomu, ze sa nema kam ponahlat a najprv nech si vazi samu seba a az potom nech hlada sex

anonym_838b60
Včera o 14:19

@kristina98z5 dcera uz zije sexualne? Chodi ku gynekologicke? Poradila by som sa s dr

anonym_3ee100
Včera o 14:20

Má dcéra priateľa s ktorým spáva? Riešili ste príčinu bolestí s pediatrom alebo gynekológom? Ver, že moje deti o ochrane dostatočne poučím ale dať len tak preventívne ochranu 15-ročnej pokiaľ nemá vážneho priateľa je v podstate signál, že je okay sa len tak s niekym v 15-tich nezáväzne vyspať. A teda poviem ti že v mojom okolí mali svoje prvé skúsenosti so sexom v takomto veku prevažne len “radodajky”. HAK nechráni pred sexuálne prenosnými chorobami. Ak by už mala s niekym spávať, je lepší kondóm. Nehovoriac, že antikoncepcia nie je nič prirodzené bez vedľajších účinkov.

cecilia29
Včera o 14:22

Nikdy v živote .

anonym_491afd
Včera o 14:25

Kvoli bolesti pri ms by som predpisat nedala. Keby mala vaznu znamost a zacala sexualne zit tak urcite ano. Ale treba ju aj poucit o bezpecnom sexe a pohlavne prenosnych chorobach. Ja som zacala brat v 16 ked som mala prveho frajera.

danielad9
Včera o 14:34

V 15 by som jej antikoncepciu určite nedávala predpísať. Pri sexe jej to okrem ochrany nepomôže. Ak zvažovať ochranu tak v jej veku určite kondom a navyše ju ochráni aj pred prípadnými pohlavnymi chorobami

anonym_d0132d
Včera o 14:36

"dost bolesti pri menstruacii" sa u mladych dievcat fakt daju riesit aj inak ako antikoncepciou 🙄 a teda viem o com hovorim pri bolestivych ms u mladych dievcat

anonym_920535
Včera o 14:38

Ak sexualne žije možno by som skôr teliesko ako tie 💩💩💩. Aj moja dcéra aktualne máva bolestivé ms doteraz v pohode len posledne 3 boli bolestivé ale riešime teplým vankúšom a liekmi určite by som neriešila antiku

anonym_cb273e
Včera o 14:45

Keď bola dospelá, vedela si to naštudovať a rozhodla sa sama. Skôr by som to spravila, iba keby to dôrazne odporúčalo viacero odborníkov. Chrániť sa treba aj pred inými vecami ako neplánované tehotenstvo a som sa vzdelávanie v tejto téme, nie len nasadenie tabletiek.

mandzula
Včera o 14:45

Problemy s menstruaciou predebatuj s lekarom a ak ma cera priatela, tak aj metody antikoncepcie. Za seba ti poviem, ze hormonalnu antikoncepciu nepovazujem za idealny sposob ochrany, no ani za az take zlo, ako ju niektori prezentuju, je na lekarovi, aby to zhodnotil a poradil.

anonym_4ee1cd
Včera o 14:48

autorke sa asi nase odpovede nepacia....

anonym_b37b94
Včera o 14:55

@kristina98z5 Moja má 17.a žiadnu nemá a ani v najbližšej dobe neplánuje. Je dosť rozumná a keď bude chcieť sama pôjde .Zatiaľ nie.

domiklik
Včera o 15:17
@anonym_fbc25f

@kristina98z5 prepáč môžeš, ale veď načo pchať do decka nadarmo chémiu. Slovensko je na prvom mieste VO SVETE v cirhoze pečene a teraz už asi aj viem prečo.

@anonym_fbc25f Slovensko je na 1 mieste v cirhoze pečene, pretože sa tu chlasta, a nie kvôli antikoncepcii

weruska1311
Včera o 15:25

Ja mám teda 33 ale v živote by som to do seba nechala, nie to ešte svojej dcére dať

pseudomonas87
Včera o 15:45
@anonym_fbc25f

@anonym_fbc25f Slovensko má enormne množstvo alkoholikov, videla som už x pacientov s cirhozou pečene, ale 98% z nich boli alkoholici.
Ako tu už niekto písal, toto nie je fórum, kde by sa podporovala ebm, viď očkovanie, Corona a podobne, poraď sa s gynekológom poprípade aj s pediatrom.

anonym_fbc25f
Včera o 16:03
@domiklik

@anonym_fbc25f Slovensko je na 1 mieste v cirhoze pečene, pretože sa tu chlasta, a nie kvôli antikoncepcii

@domiklik to nie je pravda. Vo svete chlastaju omnoho viac, ale my máme nealkoholickú cirhozu. Som videla dokument s primárom na internom v Roosveltovej nemocnici a vravel, že kým pred 20 rokmi mali 20 ľudí na oddelení s jednou cirhozu, tak teraza.maju 20 ľudí na oddelení s jedným, čo cirhozu nemá. A ani, aj lieky a jedlo môžu za cirhozu. Lebo pečeň si môžeš nielen prepit, ale aj prežrať.

kristina2412
Včera o 16:28

Ja sama som ju v živote nebrala. Bolestivú menštruáciu riešime iným spôsobom t.j.: pohybom, teplom, magnéziom, alchemilkou, kvapkami Valovič Femi atď. Máme rodinnú známu gynekologičku a tá tak mladým dievčatám zo zásady nepredpisuje antikoncepciu, mnohé preto od nej odišli ,ale je neoblomná. Zato môj bývalý gynekológ ten rozdával antikoncepciu ako lentilky, stačilo, že matka prišla, nech predpíše dcére, neraz som toho bola svedkom.

anonym_bf0d67
Včera o 16:34

v tejto dobe by som bola s antikou velmi opatrna...nakolko sa celosvetovo bojuje proti preludneniu....opisem nedavnu skusenost s uzivanim progesteronu-ktory by mal doplnit vlastnu hladinu nizkeho prog. a spolu s vlastnym estrogenom spustit menstruaciu.... nespustil , menzes uplne vymizol a po vyuzivani 2, 5 balenia pripravku som isla ku gyn so silnymi bodavymi bolestami v dol. koncatinach, urobil mi sono, a tam nic...mala byt nabujnena sliznica, nikde nic...este dalsie 2 mesiace bez uzivania pripravku menzes nikde, a bodave bolesti zmizli po mesiaci od vysadenia pripravku...cize to co malo byt ako pomoc, urobilo pravy opak, a aj skuseny gyn. bol tak zaskoceny ako nikdy...

anonym_bf0d67
Včera o 16:36

nebola to sice antika alle jeden z hormonov, ktory mal napravit a nie zlikvidovat menzes,,,

Strana
z2