Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    A zase im z vlasov musím vycesavať pol sennika 😁

    A dnes halloumi už na našom tanieri 🙂 skvelá rýchlovka na nedeľu.

    Ešte ráno to bolo 20l mlieka. Teraz je to halloumi, ricotta a klasický kozí syr

    To už vonia letom

    cecilia29
    Správa bola zmenená    31. máj 2022    

    Slnko - seno - Radler
    #test_zlatybazant4

    #test_zlatybazant4
    Keď si to malé 🤰 zase zmyslí lokše na sladko 😁 tak ma nič nezastaví . A svieži Radler Jablko je OCH pre moje (jej) tehotenské chúťky. K tomu všetkému ešte dobrá hudba a robiť je radosť

    https://www.youtube.com/watch?v=bVo2mHTrjno
    cecilia29
    Správa bola zmenená    30. máj 2022    

    Detská izba v štýle "v jednoduchosti je krása " pred dokončením. Pre oboch našich drobcov 🙂 špeciálne sa však teším z kobercov ktoré tkala moja sestra na krosnach.

    (3 fotky)

    Keď má človek 3 kozy 😁

    Teším sa na čas keď sa začne česat sama. Ale nedá mi to ostrihať ju. Vrkoč má hrubší ako ja 😀

    (2 fotky)

    Tretie tehotenstvo 🤰 aj keď som sa bála ako to bude pri dvoch malých deťoch, chvala Bohu aj v 29+0 sa necítim tehotné. Len to obrovské brucho mi to pripomína 😁Mám pocit že by som zvládla aj lepšiu turistiku .

    Toto mi dnes urobilo deň 😂 ja tento rok mám našťastie dovolené mať pupok ako sa patrí 🤰 😂

    Kto miluje tiež zemiakové lokše (gruľovniky) na sladko ??? 😍 Spala by som v Tom 🤰

    Máj lásky čas - vedia to aj žaby na Štrbskom plese. Tak deti aspoň malú atrakciu 😂 tých žiab je tam fakt hodne

    Aby som sa cítila ako v raji stačí mi ísť na májovú záhradu k našim

    (2 fotky)

    Jozefovia makaju ❤️

    (2 fotky)

    Čistá radosť zo života 😀🐐🐐🐐🐐

    Ná máme sa zaspáva najlepšie 😍 len ja potom ledva dýcham 😁

    Poklonila sa Ježiškovi

    Och keby to počasie vydržalo.

    Požehnané Vianoce zo ❤️ prajem všetkým. A ďakujem Bohu že pri našom Vianočnom stole môže byť toľko tanierov , že môžeme byť všetci spolu.

    cecilia29
    Správa bola zmenená    19. dec 2021    

    Každý rok najkrajší , tento rok špeciálne 😍 stromček na našej ulici

    Nejako sa u každého už zvianočnieva. Tak pridám aj ja jednu foto. Tu bude stromček ale asi až 23.-24.12 😁 Uvidím kedy stihne prísť Ježiško a jeden stromček nám nechá. Vianočnu atmosféru si potom užijeme i to viac 🙂

    Ten úsmev stále musí byť. Kozy sú neskutočne sympatické stvorenia

    (2 fotky)

    Hladkacia terapia 🙂

    (2 fotky)

    Nás adventný kalendár 🙂 žiadne sladkosti a darčeky. Každý deň pribudne len jedna hviezdička.

    Som veriaca no napriek tomu som včera 1x čítala podrobnejšie i zázraku P. Marie Guadalupskej. Fascinujúci zázrak.
    Podivuhodné skutočnosti
    Prvých sto rokov bol obraz „Našej milej Panej z Guadalupe“ vystavený bez ochrany proti škodlivým vplyvom počasia a tiež dotykom perí, ružencov, pamätných predmetov.
    Podivuhodné bolo, že sa obraz nerozpadol, napriek tomu, že tilma mala životnosť nanajvýš 20 rokov.
    Tilma bola z hrubého produktu agávy, ktorý sa získava z vlákien rastliny Maguey. Diegova tilma je skoro priehľadná, nahrubo spracovaná (ako vrecovina).
    Prof. Callahan považuje za nemožné, aby si nejaký maliar vybral podklad pre maľbu tilmu z takého hrubého, na maľšovanie nevhodného materiálu.
    Celé storočie obraz visel v kaplnke – veľkej ako obývacia izba – bez skla, vo vlhku, priamo v dyme sviečok, ktoré pod ním horeli. Za celú dobu to boli miliardy sviečok. Dym zo sviečok by musel obraz zafarbiť na čierno (ako je to napr. v jaskyni v Lurdoch so skalou). Obraz bol vystavený miliónom dotykov zbožných rúk a bozkom. Množstvo predmetov, o. i. aj mečov, sa dotklo obrazu. (Skala v jaskyni v Lurdoch je od takýchto dotykov obrúsená.)
    Napriek všetkému si obraz zachoval svoje farby. Aj keď už bolo na obraz umiestnené sklo, z času na čas ho museli dať dole, aby sa ľudia mohli obrazu dotknúť, alebo ho pobozkať.
    V r. 1753 Miguel Cabrera informuje, ako pri jednej príležitosti v priebehu dvoch hodín videl, že ľudia sa rôznymi predmetmi dotkli obrazu päťstokrát.
    Zvláštna komisia zložená z mexických maliarov pod predsedníctvom Miguela Cabrera uvádza: „Tento svätý obraz je zhotovený tak jedinečne a tak zázračne, že sme si istí, že každý, kto je len trochu vzdelaný v našom umení, pri pohľade naň hneď musí uznať, že je to nadprirodzený portrét.“
    Cabrera: „Nevysvetliteľný spôsob, ktorým sa obrazová strana vyhladila, je ďalším dielom nadprirodzenosti obrazu.“

    Neveriaci architekt Ramirez Vasguez sa po skúmaní obrazu stal katolíkom.
    Komisia zostavená z maliarov potvrdila, že je ľudsky nemožné niečo také vynikajúce namaľovať na taký hrubý materiál.
    V roku 1921 akýsi terorista položil na oltár bombu, ukrytú v kvetinách. Výbuch zničil iný obraz a čiastočne aj oltár, rozbil všetky okná, ale posvätný obraz ostal celkom neporušený.
    V roku 1971 technici čistili strieborný rám, do ktorého je obraz vložený. Nešťastne sa im prevrhla fľaša s kyselinou dusičnou a pár kvapiek kvaplo i na obraz, no napriek tomu sa maľba nerozleptala. Ostali iba stopy akoby od vody, ktoré po krátkom čase zmizli. Obraz je vysoký 142 cm. Postava Panny Márie je vysoká 122 cm. Má vlasy rozdelené uprostred. Panna Mária stojí na mesiaci a podopiera ju anjel s krídlami. Okolo nej vychádzajú lúče.
    V poslednom čase bol obraz podrobený dôkladnému vedeckému výskumu odborníkov. Stačí uviesť napr. nositeľa Nobelovej ceny za chémiu Richarda Khuna, ktorý skúmal vzorku maľby, alebo členov vedeckej skupiny laboratórií NASA Dr. Callahana a prof. Juda B. Smitha, ktorí skúmali obraz fotograficky i presvietením rôznymi lúčmi.
    Výsledky možno podľa článku prof. Torcusta Luce de Tena, člena Kráľovskej španielskej akadémie vied, zhrnúť asi takto: „Podkladom je látka utkaná z vlákien agávy, ktorá vôbec nie je preparovaná. (Je známe, že maliari svoje plátna poťahovali najskôr glejovou vrstvou.) Udržanie látky a farieb na nej po takej dlhej dobe v dobrom stave je nevysvetliteľné! Na látke neboli po presvietení zistené žiadne predbežné kresby, ako to robievajú aj slávni maliari. Obraz bol zhotovený priamo a bez opráv. Nedajú sa zistiť žiadne ťahy štetcom! Použitá technika kladenia farieb je v dejinách maliarstva neznáma a nedá sa napodobniť. Ani pôvod farieb sa nedá zistiť. Na obraze niet farbív rastlinného, živočíšneho nerastného pôvodu. (Celý známy vedecký svet takýto systém farbenia nepozná.) Farby na obraze sú stále živé.„
    Hviezdy na plášti Panny Márie napodobujú hviezdne konštelácie, ako ich vidieť za jasných nocí nad Mexikom.
    Američan Coley Taylor uvádza: Keď sa obraz pozoruje zblízka, ťažko sa dajú hviezdy na plášti pozorovať, avšak pri pohľade zďaleka – žiaria hviezdy. Pri pozorovaní zblízka odev má zelenomodrú farbu, keď zďaleka, je tmavomodrý. Ružová farba šiat pozorovaná zblízka je bledá, zďaleka sýtoružová. Keď sa na obraz pozeráme zblízka, má normálnu veľkosť. Keď sa od obrazu vzďaľujeme, obraz sa opticky zväčšuje.

    Konštatovanie zázraku
    No najpodivnejšie je toto: Známy očný špecialista de Tria Lauoignet preskúmal silným oftalmoskopom oko portrétu a zistil, že sa na ňom objavuje obraz postavy človeka. To bolo popudom preskúmať dúhovku oka pomocou modernejšej techniky, ktorá sa používa pri štúdiu fotografií urobených z umelých družíc. Tento výskum robilIng. Tonsmann. Pri digitalizácii obrazu jeho fotografiu rozdelil na plôšky jedného milimetra štvorcového a tie potom skúmal pri 2500-násobnom zväčšení. To znamená, že na milimetri štvorcovom mohol sledovať 2500 svetelných bodov.
    V zreničke Panny Márie možno vidieť sediaceho Indiána s dlhými vlasmi. Vedľa neho sedí starší plešatý človek, s bielou bradou, s baskickými črtami, z oka mu padá slza. V tejto postave mnohí identifikovali španielskeho biskupa. Vedľa neho vidieť mladšieho muža, o ktorom možno predpokladať, že je to Juan Gonzales, biskupov tlmočník a sekretár. Uprostred vidno človeka v mužnom veku s bradou a fúzmi. Je obrátený smerom k sediacemu biskupovi.
    Je to Indián Juan Diego vo chvíli, keď otvára svoju tilmu, v ktorej doniesol biskupovi červené ruže. Vidieť tu i černošku s kučeravým vlasmi, muža a ženu, deti. Obrázok v oku je zostavený tak, že čím boli postavy bližšie k oku, tým sú väčšie, a čím boli ďalej, tým sú menšie. V obraze oka možno vidieť 12 osôb (https://www.svetlosveta.sk/svaty/12-12-panna-ma...)
    vidieť 12 pozorovať okolo 12 osôb.akatakto: „

    cecilia29
    17. okt 2021    Čítané 39x

    Dobrotkovo na našom stole

          Začiatok mesiaca október sa u nás niesol v duchu testovania produktov Hyza. Mäsové produkty sa teda na našom stole, priznám sa, objavili častejšie ako obvykle. Konkrétne sa jednalo o testovanie, pre mamičky, často rozporuplných produktov. Je pravdou, že párky a šunka nie sú v dokumentoch a knihách o zdravom stravovaní detí ospevované. Ale priznajme si, kto po týchto produktoch nesiahol aspoň výnimočne? Zo skúsenosti viem, že aj keď my dospelí si chystáme niečo pre deti nie práve najvhodnejšie, tak obe deti máme v sekunde v tanieri. Inak jedáci vôbec nie sú. Zakázané ovocie totiž chutí najviac. A preto, ak už kupujem mäsové či iné výrobky, tak sa snažím vybrať také, ktoré sú pre deti najvhodnejšie. Čo nám teda prinieslo testovanie Hyza? Pozrime sa do testovacieho balíčka. 

           Balíček má veľmi milo prekvapil. Obsahoval nielen mäsové výrobky zabalené do praktickej termo tašky ale aj milú pozornosť pre deti a plátennú nákupnú tašku.

    Šunka Dobrotkovo

            Naše deti majú rady šunku len tak do ruky, bez chleba, samozrejme. Chutila aj nám „veľkým" a najmä mne pre jej, povedala by som, tradičnú a vyváženu chuť. Je síce trochu lámavá, pre zrejme menej prísad a vysoký obsah mäsa - 92 % kuracích pŕs. Čo však musím vytknúť je obsah škodlivých konzervantov a stabilizátorov a to konkrétne nebezpečného konzervantu E250 (dusitan sodný) a o niečo menej škodlivého stabilizátoru E451. Detské potraviny by takéto látky určite nemali obsahovať. 

    Párky Dobrotkovo

            Testovať párky pre deti nie je určite obeta a značka Dobrotkovo im veľmi chutila. Ani párkom nemôžem vytknúť ich chuť. S domácim kečupom sme si na nich skutočne všetci pochutnali. Nevyzerali síce hladko a lesklo ako tzv. „múčne" parky, ktoré napučajú ako kysnutý koláč, ale určite po uvarení nevyzerali zle. Potešila som sa - párky vo verzii pre deti v vyšším obsahom mäsa - kuracie mäso 70 % a bravčová slanina 14 %. Ale aj v tomto prípade má zarazil obsah vyššie spomínaného nebezpečného konzervantu E250. 

         Mojim jednoznačným odporúčaním pre všetkých výrobcov detských pokrmov je zamerať sa na kvalitu a pôvod surovín, a zamerať sa na to, aby neobsahovali ani minimálne množstvo nebezpečných konzervantov a stabilizátorov, ktoré majú najmä karcinogénne účinky. 

    #test_hyza #test_dobrotkovo #recenzia #recenzia_hyza_dobrotkovo45

    cecilia29
    Správa bola zmenená    10. okt 2021    

    Len taká klasika na večer 😉so šunkou Dobrtkovo
    Dávam do pozornosti Súťaž - hlasujte za vašu škôlku a vyhrajte skvelé ceny pre vás aj škôlku: https://hyza.sk/dobrotkovo/sutaz/#vote
    #test_hyza #test_dobrotkovo

    Raňajky pre celú našu rodinu - parky od Hyzy , môj pokus o domáci kečup 😀, zelenina a bylinky z našej záhradky.
    #test_hyza #test_dobrotkovo