icon

Kedy začať s antikoncepciou pre dospievajúce dcéry?

kristina98z5
29. mar 2026

Ahojte chcela by som sa opýtať tie ktoré máte dcéru/dcéry kedy ste začali s antikoncepciou keďže dcéra má dosť bolesti pri menštruácii chcela by som jej dat predpísať ja som začala brať v 13 a dcéra má 15 a aj kvôli nejakej tej ochrane. Ďakujem za každú odpoveď

Strana
z3
anonym_e989a0
31. mar 2026
@anonym_4ee1cd

@anonym_83e550 v akej dnesnej dobe? doba pre radodajky bola stale rovnaka...predstav si, ze su stale aj slusne dievcata s normalnou vychovou, co nepotrebuju od 15 sexovat

@anonym_4ee1cd co je zle na sexe? Mala som prvý sex ako skoro 16rocna😂 a teraz som vydatá mam deti manžela, ktorý je moj druhý sexuálny aj iny partner. Zas sa tu neodsudzujme za blbosti.

ankare
31. mar 2026

@kristina98z5 Ja som mala od 17 frajera, s ktorým som mala vážny vzťah. Mimochodom, som s ním dodnes, mám takmer 40 rokov. No a keďže som mala vážnu známosť, užívala som antikoncepciu hlavne kvôli ochrane pred tehotenstvom.
Tvoja dcéra je mladucka a predpokladam,že nemá vážny vzťah. Určite by som jej nekúpila antikoncepciu. Pchať do nej umelé hormóny zbytočne, to určite nie.

lucia245
1. apr 2026
@kristina98z5

@lucia245 Spájať zdravotný problém so ‘vzťahom s matkou’ je dosť odvážne tvrdenie bez akéhokoľvek základu. Toto patrí skôr do internetových mýtov než do reality.

@kristina98z5 volá sa to psychosomatika a je to medicínsky a psychologicky odbor

nicole1993
4. apr 2026

Ja som mala Antikoncepciu od 16 tich kvoli zdravotnym problemom hormonalnu nerovnovahu som mala a brala som ju do 23 potom po povysadeny som za rok otehotnela... Podla mňa je Antikoncepcia skvelá vec akurat nemožete fajčiť popri nej vtedy hrozí trombóza...

anonym_ee9465
7. apr 2026
@lucia245

@kristina98z5 bolestivá menštruácia u mladých dievčat poukazuje na vzťah s matkou, tam treba zacat

@lucia245 Bolestivá menštruácia poukazuje na vzťah s matkou ? 🙄
V akom zmysle ?
Mne z toho vychádza jedine to, že to myslíš určite tak, že ak majú spolu dobrý vzťah, tak sa jej matka zaujíma o to, ako dcére pomôcť-nech sa netrápi ♡ A zvlášt, keď ide o takúto citlivú tému 👆

V prípade zlého vzťahu by to bol úplný opak.

anonym_4586f1
7. apr 2026

@kristina98z5 ahoj, šla by som s dcérou k dr., aby ju pozrela. My sme sa dosť natrápili s dcérou kvôli menzesu (ale nie kvôli bolesti, iný problém bol u nás) a dosť ju tá detská gynekologička poskúmala, povypytovala sa hore dolu kadečo, krv jej brala, tuším aj sono jej spravila. Bol to síce iný problém, ale ja by som šla na gynekológiu, ideálne ak by bola gynekologička aj detská, že vie s detskými pacientmi robiť. (Len neviem, či detskí gyn. berú aj 15r. baby ešte, ja som to riešila, keď mala dcéra 13r. , takže nás pediatrička poslala na detskú gynekológiu, druhá vec je, že tých je ako šafranu a na termín sa čaká). Dcérka sa nemusí báť vyšetrenia - tým, že je panna (predpokladám), dovnútra sa nejde. Skôr sa bude pýtať na cyklus atď., možno vezme krv a porozpráva sa s vami oboma. Možno aj navrhne nejaké nehormonálne alternatívny, ale každopádne, zohľadní sa prípadne aj tá možná endometrióza. Tu by určite bodla antikoncepcia, lebo v tomto prípade je to liek, aj keď je to bububu hnusná chémia, zároveň zabraňuje rastu endometria.

lucia245
8. apr 2026
@anonym_ee9465

@lucia245 Bolestivá menštruácia poukazuje na vzťah s matkou ? 🙄
V akom zmysle ?
Mne z toho vychádza jedine to, že to myslíš určite tak, že ak majú spolu dobrý vzťah, tak sa jej matka zaujíma o to, ako dcére pomôcť-nech sa netrápi ♡ A zvlášt, keď ide o takúto citlivú tému 👆

V prípade zlého vzťahu by to bol úplný opak.

@anonym_ee9465 nie tak úplne ako píšeš. Je to veľká téma a na dlhšiu konzultáciu.

anonym_3516e7
8. apr 2026
@anonym_4ee1cd

Nikdy v zivote (by) som to svinstvo nebrala

@anonym_4ee1cd A este dobrovolne dat dcere predpisovat. Maaama mia. Co tak viest dceru k sexualnej zdrzanlivosti aspon v takomto mladunkom veku ? Ved staci ked zacne sexovat v 18tich a vtedy si uz da sama predpisat ak bude silou mocou chciet do seba pchat tabletky :/

anonym_3516e7
8. apr 2026
@anonym_4ee1cd

autorke sa asi nase odpovede nepacia....

@anonym_4ee1cd Tak ona brala HAK od 13 tich tak ona si mysli, ze to je asi normalne sa od rannej puberty ladovat chemickymi hormonmi.

anonym_4ee1cd
8. apr 2026
@anonym_e989a0

@anonym_4ee1cd co je zle na sexe? Mala som prvý sex ako skoro 16rocna😂 a teraz som vydatá mam deti manžela, ktorý je moj druhý sexuálny aj iny partner. Zas sa tu neodsudzujme za blbosti.

@anonym_e989a0 tak to si bola na zs....alebo tesne po....vies, aka kategoria dievcat to je

anonym_e989a0
8. apr 2026
@anonym_4ee1cd

@anonym_e989a0 tak to si bola na zs....alebo tesne po....vies, aka kategoria dievcat to je

@anonym_4ee1cd to ťažko bola som v druhom ročníku na strednej. A teba je do života druhých vies co. Vies, aka kategória ludi su taki 😃

anonym_4ee1cd
8. apr 2026
@anonym_e989a0

@anonym_4ee1cd to ťažko bola som v druhom ročníku na strednej. A teba je do života druhých vies co. Vies, aka kategória ludi su taki 😃

@anonym_e989a0 jaj, padla kosa na kamen....su to lahke dievcata

anonym_e989a0
8. apr 2026
@anonym_4ee1cd

@anonym_e989a0 jaj, padla kosa na kamen....su to lahke dievcata

@anonym_4ee1cd lepsie ako stara moralistická p.ica😂

magdalienka11
8. apr 2026
@pr85

@kristina98z5 Mám síce len 2, 5 ročnú dcéru, ale jedno viem už teraz. Nikdy (aspoň do 18. rokov, dokým budem za ňu zodpovedný) jej nepovolim brať to chemické svinstvo s názvom hormonálna antikoncepcia.

@pr85 určite sa ta bude pytať...

pr85
8. apr 2026
@magdalienka11

@pr85 určite sa ta bude pytať...

@magdalienka11 Ja si ju vychovaný tak, aby vedela o škodlivosti antikoncepcie a aby ju nikdy nebrala.

Strana
z3