Levetete - začiatok účinku antikoncepcie
Chcem.sa spytat 8.12 som.mala poslednú menštruáciu ale tabletky leverete som začala az 16.12 myslite ze uz som.chránená pred otehotnením dakujem
Ja si myslím že už si chránená.
A prečo si začala užívať hak mimo menštruácie?
@andreaorosiova Nie, nie si chránená. Tabletky sa začínajú užívať na 1.deň menštruácie - vtedy si chránená hneď alebo 2.-5.deň menštruácie - vtedy treba používať ešte sedem dní inú ochranu, gyn. odporúčajú ochranu kľudne až do konca prvého blistra.
@ladybug138 dajak som to prehliadla
@janula2511 mam ich teraz vysadiť?
@andreaorosiova nie.
@zuzanockamt teraz ich mam vysadiť alebo co mam robit?
@janula2511 ale niesom chránená ci ako to je?
@andreaorosiova Poradiť sa s Dr., určite ti užívaciu schému vysvetlila, leták je tiež zrozumiteľný. Doužívať, chrániť sa aj inak, lebo je možnosť otehotnenia a poriadne preštudovať príbalový leták.
@zuzanockamt uz som to prestudovala...neviem preco som sa tak splasila...dnes sme mali prvy krat nechránený sex dufam ze z toho nic nebude...
@andreaorosiova Nuž teraz už len dúfať.
@zuzanockamt Myslis ze to vobec nechrani?
@andreaorosiova Hoc teraz mi vychádzajú neplodné dni?
@andreaorosiova pri užívaní hak sa neriadiš metódou plodných/neplodných dní a keďže si ich začala užívať nesprávne, tak je ťažko povedať, ako teraz ne/fungujú. Mala si si vopred prečítať leták a začať ich užívať správne.
@zuzanockamt Chcem sa teraz spytat ked doberiem zajtra poslednú žltú tabletku ako mam pokracovat potom v užívaní aby som uz bola plne chránená ...dajak sa nemôžem k tomu dopátrať ...dakujem
@andreaorosiova Zajtra užiješ poslednú žltú tabletku, potom máš 7 bielych - neaktívnych, počas ktorých by si mala dostať menštruáciu. Po tých siedmich bielych tabletkách začneš nové balenie a takto dookola. Už by si potom mala byť chránená, ak dodržíš všetky pravidlá užívania HAK. Všetko je v príbalovom letáku.

@andreaorosiova je to v prubalovom letaku napisane