icon

Má sterilizácia ženy v 41 rokoch zmysel?

7. máj 2026

Nevidím tu veľmi témy o sterilizácii žien. Akoby veľmi málo žien sa pre to rozhodne. Aký máte názor? Oplatí sa mi to ešte? Mám 41 rokov. A tie čo ste boli, kde býva jazva? Cez pupok a ešte aj na viditelnej časti brucha?

Strana
z2
anonym_545f4f
8. máj 2026
@anonym_1efa89

@anonym_ddd64d presne tak, velmi lahko sa da otehotniet aj po 40tke, vlastne clovek cely zivot len riesi aby neotehotnel, teda tie ktore nechcu 😂

@anonym_autor má, ak nechceš deti a nechceš atk.Ja by som si dala mirenu, alebo iný spôsob ochrany
@anonym_1efa89 otehotnieť môžeš do posledného menzesu.Moja kolegyňa v 46 r rodila.

anonym_1efa89
8. máj 2026
@anonym_d579e0

@minenkaa Polovica manželstiev sa rozpadá, žene pripadnú po rozvode deti a vazektomovaný muž zrovna nie je nejaké terno pre potenciálnu novú partnerku. Ja sa čudujem mužom, ktorí do toho dobrovoľne idú. Sú to väčšinou takí, čo už nechcú nikdy splodiť deti, prípadne sú dobrovoľne bezdetní (childfree).

@anonym_d579e0 taky 50tnik s uz odrastenymi detmi bude za tu vazektomiu stale rad

pr85
8. máj 2026
@simsalabim

@pr85 ona chcela nazor a skusenosti zien. Ty k tomu nemas co povedat.

@simsalabim Ale mám ženu a žijem v manželstve, nie? Keď sa tu ženy vyjadrujú k vazektómii, tak sa aj muž môže vjadriť k ženskej sterilizácii. Nemyslíš si?

pr85
8. máj 2026
@anonym_f3e2a2

@simsalabim on je “verný syn katolíckej cirkvi” nečudujem sa teda, že má potrebu sa starať do maternice iného človeka

@anonym_f3e2a2 Keď ženy sa starajú o semenovody iných mužov, tak sa aj ja môžem starať o maternicu iných žien.

pr85
8. máj 2026
@nikaj

V 25 po druhom cisárskom zadarmo

@nikaj Bohužial áno. A dokonca nestojí ani 1000 EUR, ako tu niektoré píšu, ale okolo 300 až 500 EUR (v BA je to niečo okolo 400 EUR). Sám so videl ten cenník, keď som platil za inú platenú službu počas tehotenstva mojej ženy.

misiak7777
8. máj 2026
@pr85

@nikaj Bohužial áno. A dokonca nestojí ani 1000 EUR, ako tu niektoré píšu, ale okolo 300 až 500 EUR (v BA je to niečo okolo 400 EUR). Sám so videl ten cenník, keď som platil za inú platenú službu počas tehotenstva mojej ženy.

@pr85 prečo "bohužiaľ" zadarmo?

simsalabim
8. máj 2026

@pr85 nemyslim 🤷‍♀️ Ona jasne napisala -“mám 24 a plánujem to v blízkej budúcnosti, lepšie ako do seba pchať do konca života hormóny” - neziada radu od nikoho. Je rozhodnuta. A autorka ma 41 a pytala sa na skusenosti. Ani jedna nechcela pocut, ci sterilizacia ano/nie. Ak si tej prvej napisal, ze “chapes zdravotne dovody”, tak chap, ze existuju aj ine dovody...

minenkaa
8. máj 2026
@pr85

@pr85 písala som o Nemecku ,tých 1000€
A malo by to byt zadarmo pre každú ženu

anonym_625894
8. máj 2026

Bola som v 37 rokoch teraz mam 40. Jazva žiadna bolo to laparoskopicky takze 3 vpichy nevidno nič. Operácia bez problémov v klasickej nemocnici cena bola 230 eur.

anonym_f3e2a2
8. máj 2026
@pr85

@anonym_f3e2a2 Keď ženy sa starajú o semenovody iných mužov, tak sa aj ja môžem starať o maternicu iných žien.

@pr85 ja som sa nikdy nestarala do semenníkov iných mužov, tak prečo sa ty chceš starať do mojej maternice?

domkakvet
8. máj 2026
@anonym_7938a6

@domkakvet otehotnieš aj v 43, 45, aj 50
🤦‍♀️

@anonym_7938a6 chcela by som vidiet 50 rocnu tehotnu zenu.

minenkaa
8. máj 2026
@domkakvet

domkakvet
8. máj 2026

@minenkaa cakala som, ze mi niekto posle podobny link, ale ja tomu neverim, este nikdy si nepocula o tom, ze dieta vynosi ina zena? Popisu hocico, ale neverim tomu, 50 rocna zena je stara, aj ked este moze mat menstruaciu, ale vek nepusti, stara maternica, vsetko.

minenkaa
8. máj 2026
@domkakvet

@minenkaa cakala som, ze mi niekto posle podobny link, ale ja tomu neverim, este nikdy si nepocula o tom, ze dieta vynosi ina zena? Popisu hocico, ale neverim tomu, 50 rocna zena je stara, aj ked este moze mat menstruaciu, ale vek nepusti, stara maternica, vsetko.

@domkakvet Skus sa popýtať v okoli, určite nájdeš takú ženu

Stara maternica ,boha baba to kde si na do prišla,to potom aj chlapi by mali mať problém s plodenie deti,vsak staré vajcia

simsalabim
8. máj 2026
@domkakvet

@domkakvet no nie, napr @tenerifka spomina, ze u nich na ostrove mavali zeny bezne posledne dieta v takom veku, tesne pred nastupom menopauzy. Mne dr pred rokom hovorila, ze mam hormony ako mladica a nech davam sakra pozor. To som mala veru o par rokov viac ako 50.

domkakvet
8. máj 2026
@simsalabim

@domkakvet no nie, napr @tenerifka spomina, ze u nich na ostrove mavali zeny bezne posledne dieta v takom veku, tesne pred nastupom menopauzy. Mne dr pred rokom hovorila, ze mam hormony ako mladica a nech davam sakra pozor. To som mala veru o par rokov viac ako 50.

@simsalabim @minenkaa no veru v mojom okoli je skor problem s otehotnenim a vsetky co poznam rodili do 40 tky, pribehy ktore som citala nie tu na konovi sa mi zdaju realne u zien, ktore rodili po 40 tke v pripade, ze neslo o prve dieta, ak uz mala zena pred tym deti, tak to telo to uz akoby lepsie zvlada, aspon z toho co mam odsledovane, no ale dali ste mi chrobaka do hlavy, tak uplne to nevylucujem, ale ja osobne by som v takom veku na to nemala ani odvahu, porod je problem pre mlade a nie este pre zeny v rokoch.

simsalabim
8. máj 2026
@domkakvet

@simsalabim @minenkaa no veru v mojom okoli je skor problem s otehotnenim a vsetky co poznam rodili do 40 tky, pribehy ktore som citala nie tu na konovi sa mi zdaju realne u zien, ktore rodili po 40 tke v pripade, ze neslo o prve dieta, ak uz mala zena pred tym deti, tak to telo to uz akoby lepsie zvlada, aspon z toho co mam odsledovane, no ale dali ste mi chrobaka do hlavy, tak uplne to nevylucujem, ale ja osobne by som v takom veku na to nemala ani odvahu, porod je problem pre mlade a nie este pre zeny v rokoch.

@domkakvet tak jedna vec je nemat odvahu ci chut (ja by som v takom veku uz dieta urcite za ziadnych okolnosti nechcela) a druha vec, ze prirode je to srdecne jedno 🤷‍♀️ Neostava nic ine, len sa chranit.

anonym_7938a6
8. máj 2026
@domkakvet

@domkakvet to, že ty nepoznáš, neznamená, že neexistuje. Ja poznám osobne 51 ročnú

anonym_7938a6
8. máj 2026
@simsalabim

@pr85 co teba vobec do toho?

@simsalabim on miluje rozhodovať o cudzích materniciach a tehotenstvách. Hlavne v kostole 🙄

anonym_051918
9. máj 2026

@anonym_autor ja som bola ako 35rocna ,pri vyberaní cysty som požiadala aj o sterilizaciu. Robili to laparoskopicky, jeden centimetrovy rez mam v pupku a druhy na jednej strane podbruška. Nie je to drahé, 250e som platila za zakrok, plus 60e spolu za žiadosť a predoperačné. Išla by som aj v 41rokoch 😃 najlepsie rozhodnutie.

anonym_a12533
9. máj 2026

@anonym_autor pre mňa mala. Fakt som netúžila v 40tke otehotnieť. 😁. (Detí mám dosť). Odvtedy neriešim, užívame si obaja s manželom naplno, uvítali sme to obaja. (O chvíľu mám 45). Rezy laparoskopické, myslím, že tu bol 1 cez pupok a po jednom na boku. (Už sa moc nepamätám a jazvy mám kade tade po bruchu, takže neviem ktorá je z čoho).

Strana
z2