icon

Má sterilizácia ženy v 41 rokoch zmysel?

7. máj 2026

Nevidím tu veľmi témy o sterilizácii žien. Akoby veľmi málo žien sa pre to rozhodne. Aký máte názor? Oplatí sa mi to ešte? Mám 41 rokov. A tie čo ste boli, kde býva jazva? Cez pupok a ešte aj na viditelnej časti brucha?

Strana
z2
domkakvet
7. máj 2026

@anonym_autor nebola som a preco to vlastne chces, ze by si otehotnela je dost malo pravdepodobne.

anonym_10cd37
7. máj 2026

@anonym_autor
@anonym_autor to robia zo spodu. Nemala by si jazvu ani nič. Väčšinou to robia ženám ktoré už rodili 3x cisárským. A ak dobre je viem je to drahé. Apsoň teda v Nemecku to je dosť drahé.

anonym_f3e2a2
7. máj 2026

@anonym_autor ja mám 24 a plánujem to v blízkej budúcnosti, lepšie ako do seba pchať do konca života hormóny. Robí sa to laparoskopicky, väčšinou za 24 hodín pustia domov z nemocnice. Stojí to okolo 600€. Ak ešte nie si v prechode a nechceš byť tehotná, išla by som do toho. Moja mamina mala napríklad prechod až po 52ke, takže sa to za mňa oplatí.

anonym_f3e2a2
7. máj 2026

ešte dodám k jazvám, laparoskopicky - jedna jazva v pupku a dve malilinké na jednej a druhej strane podbruška.

beata_k
7. máj 2026
@domkakvet

@anonym_autor nebola som a preco to vlastne chces, ze by si otehotnela je dost malo pravdepodobne.

@domkakvet Pravdepodobnost je praveze dost velka

vkatush
7. máj 2026

Mala som v pláne pri druhom pôrode, ak bude cisársky. Bol prirodzene. Chcem ísť na 35.

Kamoška sa dala pri pôrode druhého syna na 32.

Väčšinu báb, čo o tom premýšľajú, chcú okolo 35.
A áno, šla by som kľudne v 41, lebo šanca je stále a osobne by som v takom veku dieťa nechcela nikdy (aj keď viem, že niektoré vtedy ešte len s deťmi začínajú. Každému vyhovuje alebo môže inak).

anonym_ddd64d
7. máj 2026
@domkakvet

@domkakvet 🤣🤣🤣
Otehotnela som ako nic aj v 37, aj v 39, aj v 42 rokoch...eeeehm 🙃🫣

minenkaa
7. máj 2026
@anonym_10cd37

@anonym_autor
@anonym_autor to robia zo spodu. Nemala by si jazvu ani nič. Väčšinou to robia ženám ktoré už rodili 3x cisárským. A ak dobre je viem je to drahé. Apsoň teda v Nemecku to je dosť drahé.

@anonym_10cd37 1000€ je moc ?

minenkaa
7. máj 2026

@anonym_autor môj názor je nech ide chlap ,ak máš stáleho pertnera a ak nie chod do toho ak nechceš deti

veselo_neveselo
7. máj 2026

@anonym_autor zmysel ma, a ak ju chces, tak sa aj oplati 🙂
Pokial mas menzes, otehotniet mozes.

simsalabim
7. máj 2026

@anonym_autor no ja kebyze viem, ze menzes budem pravidelne mat este aj daleko po 50ke, sla by som do toho.

ivicatolic
7. máj 2026

@anonym_autor ????? aká jazva

anonym_7938a6
7. máj 2026
@domkakvet

@domkakvet otehotnieš aj v 43, 45, aj 50
🤦‍♀️

anonym_1efa89
7. máj 2026
@anonym_ddd64d

@domkakvet 🤣🤣🤣
Otehotnela som ako nic aj v 37, aj v 39, aj v 42 rokoch...eeeehm 🙃🫣

@anonym_ddd64d presne tak, velmi lahko sa da otehotniet aj po 40tke, vlastne clovek cely zivot len riesi aby neotehotnel, teda tie ktore nechcu 😂

pr85
8. máj 2026
@anonym_f3e2a2

@anonym_autor ja mám 24 a plánujem to v blízkej budúcnosti, lepšie ako do seba pchať do konca života hormóny. Robí sa to laparoskopicky, väčšinou za 24 hodín pustia domov z nemocnice. Stojí to okolo 600€. Ak ešte nie si v prechode a nechceš byť tehotná, išla by som do toho. Moja mamina mala napríklad prechod až po 52ke, takže sa to za mňa oplatí.

@anonym_f3e2a2 V 24 na sterilizáciu? Máš nejaké zdravotné problémy? Vtedy by som to chápal. Veď máš celý život pred sebou a môžeš mať až do 40-ky deti. Nerob to, ak si zdravá.

anonym_d579e0
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_autor môj názor je nech ide chlap ,ak máš stáleho pertnera a ak nie chod do toho ak nechceš deti

@minenkaa Žena nechce deti a má ísť chlap na vazektomiu? A potom, keď sa rozijdu, tak bude posielať nového chlapa na vazektomiu?

anonym_f3e2a2
8. máj 2026
@pr85

@anonym_f3e2a2 V 24 na sterilizáciu? Máš nejaké zdravotné problémy? Vtedy by som to chápal. Veď máš celý život pred sebou a môžeš mať až do 40-ky deti. Nerob to, ak si zdravá.

@pr85 ďakujem za radu ale deti nechcem.

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_d579e0

@minenkaa Žena nechce deti a má ísť chlap na vazektomiu? A potom, keď sa rozijdu, tak bude posielať nového chlapa na vazektomiu?

@anonym_d579e0 napísala som svoj názor
Prečo by sa mali rozísť? Teda ak ma partnera aj to tam píšem

simsalabim
8. máj 2026
@pr85

@pr85 co teba vobec do toho?

pr85
8. máj 2026
@simsalabim

@simsalabim A čo je teba do toho? Toto je diskusné fórum a každý tu môže vyjadriť svoj názor.

anonym_d579e0
Autor odpoveď zmazal
anonym_d579e0
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_d579e0 napísala som svoj názor
Prečo by sa mali rozísť? Teda ak ma partnera aj to tam píšem

@minenkaa Polovica manželstiev sa rozpadá, žene pripadnú po rozvode deti a vazektomovaný muž zrovna nie je nejaké terno pre potenciálnu novú partnerku. Ja sa čudujem mužom, ktorí do toho dobrovoľne idú. Sú to väčšinou takí, čo už nechcú nikdy splodiť deti, prípadne sú dobrovoľne bezdetní (childfree).

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_d579e0

@minenkaa Polovica manželstiev sa rozpadá, žene pripadnú po rozvode deti a vazektomovaný muž zrovna nie je nejaké terno pre potenciálnu novú partnerku. Ja sa čudujem mužom, ktorí do toho dobrovoľne idú. Sú to väčšinou takí, čo už nechcú nikdy splodiť deti, prípadne sú dobrovoľne bezdetní (childfree).

@anonym_d579e0 vsak asi to preberú spolu ,ide tu o to že ta vazektómie je o moc menší zásah do tela ako ,sterilizáciám zeny a veľa chlapov nechce deti a idu sami na vazektomiu a aj veľa žien nechce deti tak mysli,že ten chlap by nemal problém v ďalšími vzťahu ,skôr by to bola výhoda ak by si našiel rovnako starú partnerku lebo v 40tke ako ma autorka už väčšina ľudí vie ,či chcú ešte deti alebo nie

anonym_f3e2a2
8. máj 2026
@simsalabim

@simsalabim on je “verný syn katolíckej cirkvi” nečudujem sa teda, že má potrebu sa starať do maternice iného človeka

anonym_d579e0
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_d579e0 vsak asi to preberú spolu ,ide tu o to že ta vazektómie je o moc menší zásah do tela ako ,sterilizáciám zeny a veľa chlapov nechce deti a idu sami na vazektomiu a aj veľa žien nechce deti tak mysli,že ten chlap by nemal problém v ďalšími vzťahu ,skôr by to bola výhoda ak by si našiel rovnako starú partnerku lebo v 40tke ako ma autorka už väčšina ľudí vie ,či chcú ešte deti alebo nie

@minenkaa Ale starší muži si môžu nájsť mladšiu partnerku a mať deti s ňou. Opačne to neplatí. Ale keď to chce žena, nechápem, Prečo do toho nútiť muža.

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_d579e0

@minenkaa Ale starší muži si môžu nájsť mladšiu partnerku a mať deti s ňou. Opačne to neplatí. Ale keď to chce žena, nechápem, Prečo do toho nútiť muža.

@anonym_d579e0 kde, kto píše ,že nútiť chlapa?

anonym_9e558f
8. máj 2026
@domkakvet

@domkakvet Malo pravdepodobne? Chcem verit, ze to myslis ironicky. Aj v minulosti, aj v sucasnosti je velmi, velmi vela zien, ktore po 40 neplanovane a nechcene otehotneli. Moja starka mala posledne dieta na 45 a chcene veru nebolo, moja kolegyna sa narodila svojej matke v 47 samozrejme, tiez neplanovane. Zeny su v 40 este normalne plodne. Dokonca, aj v perimenopauze sa da otehotniet.

simsalabim
8. máj 2026
@pr85

@simsalabim A čo je teba do toho? Toto je diskusné fórum a každý tu môže vyjadriť svoj názor.

@pr85 ona chcela nazor a skusenosti zien. Ty k tomu nemas co povedat.

anonym_1189ea
8. máj 2026

@anonym_autor Jazvu mas v pupku a po strqnach podbruska. Skus to prediskutovat s partnerom - vazektomia sa robi v lokalnej anesteze a nenesie take rizika ako celkova anesteza u zeny.
Bola som na sterilizacii pred 40tkou.

nikaj
8. máj 2026

V 25 po druhom cisárskom zadarmo

Strana
z2