icon

Mám strach z otehotnenia

4. nov 2021

Potrebovala by som sa poradiť. Začala som sexuálne žiť ale môj problém je ten, že mám neuveriteľný strach z toho žeby som mohla ostať tehotna aj nepriek tomu že mame chránený styk. Samozrejne mať celibát do konca života nechcem. Ako to mam riešiť? Asi to je už na psychológa. Samozrejme viem že pri sexuálnom živote musím rátať s tym, že tehotná ostať môžem.

martinka13
5. nov 2021

Mam to rovnaké celý život. Mame 2 deti, ktoré sme túžili mať. Ale pred tým a už aj teraz mam paniku, že ostanem neplánovane tehotná. Aj keď by sa vlastne nič hrozne nestalo (teda ak by šlo všetko hladko). Podľa mňa pomôže zrejme len psychológ.

martinenka886
5. nov 2021

Tak stat sa moze, ale pokial si davate pozor a pouzivate ochranu, zbytocne si davas chrobakov do hlavy, radsej si to uzivaj tak ako to je 🙂

anonym0001
5. nov 2021

Riesi sa to tak, ze nebudes spavat s niekym, s kym nechces zostat tehotna, ale len s tym, s ktorym ti nebude vadit byt tehotna a on s tym bude tiez ok.

janetinka27
5. nov 2021

tiez si myslim to iste - byt iba s partnerom, s ktorym by si pripadne zostala a mala rodinu. ved co urobis, ked otehotnies? tieto otazky treba mat vyjasnene s patrnerom vopred, dieta nie je vec. ak otehotnies, tak zostanete spolu a budete vychovavat dieta. znie to staromodne, ale ine scenare mi nepridu dost dobre.

lelluska
5. nov 2021

Už to, že sa s partnerom chránite je celkom slusny zaklad. Používajte čo najspoľahlivejšie metody antikoncepcie, viac urobiť nemôžeš. A zvolni trochu. Ano, najdes tu nespočetne vela príbehov “mojej kamoske sa stalo že…”Necitaj to, zbytočne si to privolas a prídeš o radostne chvíľky s partnerom😉