Mám začať užívať hormonálnu antikoncepciu?
ahojte...zaujímalo by ma akú antikoncepciu používate vy a aké ťažkosti s ňou máte/mali ste na začiatku 🙂 plánujem s tým začať viem že sa mám pekne poslušne poradiť s gynekologičkou /aj budem/ len by ma vážne zaujímal názor ľudí na tejto stránke /a aby som nezabudla je tu naozaj úžasná atmosféra toto je asi jediná webstránka na ktorej sa cítim v pohodičke 💃 možno tým,že tu nie su žiadni muži 😂/

@evittam Netvrdim, ale myslim si to. Tak ako si ty myslis, ze je to blbost, ale ani jedna z nas s urcitostou nevie ako to je. Btw to "cistenie" by som nebrala v zmysle, ze zo seba potrebujes nieco dostat, ale ze tvoj organizmus potrebuje nejaky cas na to, aby zacal opat a spravne fungovat po tom, ako ho na niekolko rokov vlastne uplne vypnes a nahradis chemiou. Myslim, ze to uplne dava zmysel.
@nightrover Tak moj organizmus to nepotreboval a nielen moj. To je vsetko. Neprisla som sa sem hadat a dokazovat,ze co si myslím je pravda. Napisala som vlastne skusenosti. Nastastie beriem HAK kde je najmenej chemie.
HAK je maximalny jed pre telo....ja by som do toho nesla.
Antikoncepciu som brala 8 rokov nonstop a otehotnela som hned ako som nezobrala 2 tabletky, takže zasa až tak moje telo neoddychovalo 😄 Brala som Yadine, teraz keď kojím Azaliu, ale tak otrasnú pleť som ešte nemala. S tabletkou formou ochrany som spokojná, to, že tam je chémia, no vzduch tiež nedýchame čistý, každá žena preferuje iný druh ochrany.
@jajka257 hej pravda a ked najdes alternativu, tak ti sem slepice budu pisat, ze aka je to blbost :D neboj
nech si to jedia, uvidia svoje, ak ich nevyslobodi tehotenstvo a refresh mozgu
@celasapremenim ja viem, ze ma ukamenuju😀😀😀ale ja si svoje telo vazim, aj svoje zdravie aj svoj zivot....a preto mu nebudem ublizovat. Ani prirode. Uz exituju studie, ktore hovoria o negativnom plyve HAK aj na zivotne prostredie. Najhorsie na tom je, ze sa neda odstranit ani z vody a vlastne my vsetci pijeme vodu, ktora obsahuje tieto latky. O par rokov bude problem otehotniet prirodzene.
Keď nemusíš tak nie je to svinstvo
pozriet si tento dokument. Tiež som HAK brala, za mna už nikdy viac.
Staci pozriet pribalovy letak...a niekde som citala,ze sa robil vyskum na vplyv HAK na vyvojove poruchy spravania u deti. U deti pocatych do pol roka od vysadenia priama zavislost,do 10mesiacov stale velmi vysoky vyskyt...
Mne umelé hormóny zakázala užívať neurologička zo zdravotných dôvodov,takze neriskuje ani hormóny ani fajčenie koli problémom s cievami,ked som čakala malinkeho skoro som zomrela,prestavala som vidieť na oko a necítila pol tela.
Brala som hak od 19 rokov, s jednou rocnou prestavkou dokopy 11 rokov, pocas uzivania som nemala ziadne problemy, rovnako po vysadeni som bez problemov otehotnela...brala som postupne trinordiol, chvilu cilest,potom nejake novsie generikum diane 35 a posledne cca 4 roky artiziu...vsetky to boli pomerne lacne HAK, znasane v pohode a posluzili ucelu 🙂 menila som ich vacsinou kvoli tomu ze sa tie povodne uz prestali vyrabat...u mna naozaj prevazili pozitiva, megativa som nezaznamenala.
Dakujem všetkym za odpovede!
Ešte taká otázka máte skúsenosti s antikoncepcnym telieskom?

Ahojte, ak niektora z vas ma zaujem o antikoncepciu belissa na 2 mesiace nech mi napise do posty. Ostali mi tabletky lebo sme sa s priatelom rozhodli,ze sa pokusime o miminko

Ja som brala 6 rokov HAK, vysadila som ju pred mesiacom, aby sa telo prečistilo, keďže sa blíži čas, kedy budem chcieť bábo. Začínala som Artiziou a potom som brala Bellisu, žiaden problém som nikdy nemala 🙂