Manžel trvá na používaní kondómu. Súhlasiť alebo nie?
Máme už počet detí, ktoré sme chceli. Plánujem užívať hormonálnu antikoncepciu, ale muž je proti a trvá na kondóme. Súhlasili by ste s tým alebo by ste išli do hormonálky?
Rozhodne by som šla radšej do kondomu, než do liekov.
Bola by som rada že nemusím užívať HAK a je ochotný používať kondom
@anonym_autor prečo do seba chceš silou mocou pchať hormóny?
Počet detí ktoré sme chceli máme už o 18r a18r nemám problém s prezervatívom
@anonym_autor Súhlasím s mužom. Antika je najväčšia blbosť akú môžeš zrobiť, podľa mňa porovnateľná s anabolikami. Proste si rozhasíš celú hormonálnu sústavu. Vedľajšie účinky nie sú časte, ale stávajú sa. Ochlpatieš, zhrubne ti hlas, vypadávajú vlasy a kopec iných chuťoviek. Zrejme toho sa manžel bojí.
Ja som rozhodne za manželov prístup, ale je to, samozrejme, vaša vec. Nik tu tvojmu manželovi nenakáže, že má zmeniť názor a súhlasiť s tebou.
@thirstymonk tak ty máš riadne vzduchoprázdno v hlave 🙃
@anonym_autor Súhlasím s mužom. Antika je najväčšia blbosť akú môžeš zrobiť, podľa mňa porovnateľná s anabolikami. Proste si rozhasíš celú hormonálnu sústavu. Vedľajšie účinky nie sú časte, ale stávajú sa. Ochlpatieš, zhrubne ti hlas, vypadávajú vlasy a kopec iných chuťoviek. Zrejme toho sa manžel bojí.
Ja som rozhodne za manželov prístup, ale je to, samozrejme, vaša vec. Nik tu tvojmu manželovi nenakáže, že má zmeniť názor a súhlasiť s tebou.
@thirstymonk ... Áno, lebo všetky, čo máme antikoncepciu sme chlpaté, plesate s hlasom baníka. Väčšiu blbosť som dávno nepočula.
Konecne jeden zodpovedny chlap, ktory dba na zdravie svojej partnerky, nielen na svoje pohodlie.
@anonym_254b60 ale antika urcite nie je bez vedlajsich ucinkov, mozu byt, nemusia, ale ak sa jej da vyhnut tak preco nie? Takze @thirstymonk ma do velkej miery pravdu.
Tak zalezi na tom ci Tebe kondom vyhovuje. Mne/ nam teda vobec , nie len ze to nie je ono, mna aj vsetko hned pálilo vzdy po sexe s nim ( velmi davne roky dozadu ) ja by som si tu antikoncepciu dala ( aj ju mam) . Nastastie o mojom tele rozhodujem ja
Konecne jeden zodpovedny chlap, ktory dba na zdravie svojej partnerky, nielen na svoje pohodlie.
@anonym_254b60 ale antika urcite nie je bez vedlajsich ucinkov, mozu byt, nemusia, ale ak sa jej da vyhnut tak preco nie? Takze @thirstymonk ma do velkej miery pravdu.
@viestta Ďakujem za uznanie. Od teba si to obzvlášť cením ;)
Ja som tiež za sex bez kondómu. Tak nech ide na vazektomiu a máte vyhraté obaja
@thirstymonk Ale hormonálna antikoncepcia je omnoho pohodlnejšia ako prerušovať styk s kondómom. A vraj znižuje aj riziko rakoviny. S tým kondómom toho veľa necítim. A muž antiku (vraj zo zdravotných dôvodov) odmieta, zvykol si na kondóm a nemá s ním problém. Čo mám robiť, keď ho neviem dokopat do vazektomie, ktorú odmieta?
@thirstymonk ... Áno, lebo všetky, čo máme antikoncepciu sme chlpaté, plesate s hlasom baníka. Väčšiu blbosť som dávno nepočula.
@doriiis Všetky nie, takisto ako nie všetci máme zo sumamedu sračku (ja napríklad nemám, ale ďalších 9 ľudí má). To sa volá - nežiadúce účinky.
Ja som tiež za sex bez kondómu. Tak nech ide na vazektomiu a máte vyhraté obaja
@doriiis Tu odmieta (z náboženských dôvodov), je katolík.
Pockaj .. on vie ze ty skoro nic necitis pri sexe s kondomom no aj tak kasle na to ( Teba ) a chce to tak ? Hlavne ze on citi 😃
No nic. Ak ty z toho nic nemas , on nechce vazektomiu a ty si s tabletkami ok, daj si ich
@doriiis Tu odmieta (z náboženských dôvodov), je katolík.
@anonym_autor Sex s kondomom - to ako keby ani nebol sex. To už je asi také ako keď ti na gynde tam pchá ruky v latexovych rukaviciach :D No ale tak každý má to svoje. Neexistuje univerzálne riešenie, každému vyhovuje niečo iné.
Antika "vraj" znižuje riziko rakoviny? :D Síce som to nikdy nezisťoval, lebo u nás také veci nehrozia, ale dosť o tom pochybujem. Skôr by som veril, že pomaly spôsobuje rakovinu, tak ako fajčenie trebárs.
@anonym_autor Manžel odmieta vazektomiu z naboženskych dôvodov, lebo je katolík? A antiku neodmieta z naboženskych dôvodov? Však každé počatie počas antiky je vlastne interupcia v malom, čiže morálne oveľa horší skutok ako vazektomia. Ak chceš, napíš mi správu, ja tebe nemôžem, keďže si anonym.
@viestta hej, hej... Plešaté ženské ktoré sú zároveň sám chlp a s hlasom chlapa sú úplne vedľajšie účinky HAK
@anonym_autor Sex s kondomom - to ako keby ani nebol sex. To už je asi také ako keď ti na gynde tam pchá ruky v latexovych rukaviciach :D No ale tak každý má to svoje. Neexistuje univerzálne riešenie, každému vyhovuje niečo iné.
Antika "vraj" znižuje riziko rakoviny? :D Síce som to nikdy nezisťoval, lebo u nás také veci nehrozia, ale dosť o tom pochybujem. Skôr by som veril, že pomaly spôsobuje rakovinu, tak ako fajčenie trebárs.
@anonym_autor Manžel odmieta vazektomiu z naboženskych dôvodov, lebo je katolík? A antiku neodmieta z naboženskych dôvodov? Však každé počatie počas antiky je vlastne interupcia v malom, čiže morálne oveľa horší skutok ako vazektomia. Ak chceš, napíš mi správu, ja tebe nemôžem, keďže si anonym.
@thirstymonk kondom nie je antikoncepcia?
@thirstymonk ahaaa, takže ďalší kresťan čo? Pozitíva si si nezisťoval ale o negativach vieš písať hodiny? Rovnako ako ten nezmysel s potratom... Si kamarát s pr85, že?
@thirstymonk Veď nechce, aby som používala antiku vraj zo zdravotných dôvodov a chce používať kondóm.
@thirstymonk ahaaa, takže ďalší kresťan čo? Pozitíva si si nezisťoval ale o negativach vieš písať hodiny? Rovnako ako ten nezmysel s potratom... Si kamarát s pr85, že?
@belllinka @anonym_254b60 Je to iná forma, lebo kondom, vazektomia, prerušovaný styk a tak zabránia vôbec tomu, aby k oplodneniu došlo. A keďže my pápeženci veríme, že oplodnením vzniká nový život, nová DNA a nová duša, tak áno, je zásadný morálny rozdiel medzi kondomom a antikou, ktorá spôsobí, že počatý zárodok sa neuhniezdi a zomrie. Ale už je to zárodok -> nový život.
@anonym_254b60 Nezisťoval, lebo sa nás to netýka. Takisto ako som si nezisťoval nič o močových kameňoch a zápaloch obličiek, lebo sa ma to tiež netýka.
Zato mám rozsiahle vedomosti o tráviacich chorobách, lebo sa ma to týka. Neviem, čo je na tom také neuveriteľné.
Rád sa na tomto mieste necham TEBOU poučiť o pozitívach hormonálnej antikoncepcie. Teda okrem toho, že môžeš trtkať jak patkaň.
@thirstymonk Veď nechce, aby som používala antiku vraj zo zdravotných dôvodov a chce používať kondóm.
@anonym_autor Neboj sa a napíš správu. Rád ti napíšem ako to je u nás, možno to k niečomu pomôže
Ja som za kondom, radsej ako hormonalna antikoncepcia 🙂 ja som jedna z tych co prekonala trombozu, takze asi tak
Ja som za kondom, radsej ako hormonalna antikoncepcia 🙂 ja som jedna z tych co prekonala trombozu, takze asi tak
@thirstymonk
@petamich a preco volate hormony antikoncepcia? Kondom nie je antikoncepcia?
Bud rada. Ja som nikdy antikoncepciu nejedla. A ani si neviem predstaviť dobrovoľne roky hltať lieky
@belllinka @anonym_254b60 Je to iná forma, lebo kondom, vazektomia, prerušovaný styk a tak zabránia vôbec tomu, aby k oplodneniu došlo. A keďže my pápeženci veríme, že oplodnením vzniká nový život, nová DNA a nová duša, tak áno, je zásadný morálny rozdiel medzi kondomom a antikou, ktorá spôsobí, že počatý zárodok sa neuhniezdi a zomrie. Ale už je to zárodok -> nový život.
@thirstymonk a ty vies ako funguje hormonálna antikoncepcia ?
Tam sa absolutne nič neoplodni
@thirstymonk kondom nie je antikoncepcia?
@belllinka Vraj bol na spovedi a kňaz mu kondóm schválil. No aspoň to mi povedal. Nie som veriaca, tak fakt neviem.
@belllinka Vraj bol na spovedi a kňaz mu kondóm schválil. No aspoň to mi povedal. Nie som veriaca, tak fakt neviem.
@anonym_autor takze: jeden knaz neurcuje cirkevne pravo a ak teda je manzel praktizujuci katolik, musi vediet ze kondom je tiez forma antikoncepcie (brani pocatiu) takze ak odmieta vazektomiu z tychto dovodov, kondom tiez nie je OK. Kludne si o tom vygoogli, nastuduj, aj ked o tom vela nevies, hned sa docitas ako to naozaj je.