icon

Manžel trvá na používaní kondómu. Súhlasiť alebo nie?

Včera o 19:44

Máme už počet detí, ktoré sme chceli. Plánujem užívať hormonálnu antikoncepciu, ale muž je proti a trvá na kondóme. Súhlasili by ste s tým alebo by ste išli do hormonálky?

vilma7
Včera o 20:17

A vazektomia?

thirstymonk
Včera o 20:17
@minenkaa

@thirstymonk a ty vies ako funguje hormonálna antikoncepcia ?
Tam sa absolutne nič neoplodni

@minenkaa Nooo mal som za to, že nejakým chemickým spôsobom zabráni tomu, aby sa zárodok usadil v maternici a pokračoval vývoj, teda tehotenstvo. K oplodneniu teda dojde, ale zárodok sa neusadí, čiže zomiera. Ak to tak nie je, rád sa nechám poučiť. O antike som naposledy počul niečo dakedy pred 10 rokmi.

minenkaa
Včera o 20:18
@thirstymonk

@minenkaa Nooo mal som za to, že nejakým chemickým spôsobom zabráni tomu, aby sa zárodok usadil v maternici a pokračoval vývoj, teda tehotenstvo. K oplodneniu teda dojde, ale zárodok sa neusadí, čiže zomiera. Ak to tak nie je, rád sa nechám poučiť. O antike som naposledy počul niečo dakedy pred 10 rokmi.

@thirstymonk vajicko nedozrieva, tak nie je čo oplodniť

Každá zena za svoj zivot zažije to ,že vajíčko je oplodnené a neuchyti sa ,to chces ako vyriešiť

petamich
@belllinka

@thirstymonk
@petamich a preco volate hormony antikoncepcia? Kondom nie je antikoncepcia?

@belllinka asi nerozumiem tvojmu komentaru, aj kondom je forma antikoncepcie samozrejme, porovnavala som kondom vs. hormonalna antikoncepcia = tabletky, teliesko a ine formy

anonym_254b60
@vilma7

A vazektomia?

@vilma7 a prečítať si aspoň komentáre autorky (keď už iné nie ) predtym ako niečo napíšeš?

viestta
@anonym_254b60

@viestta hej, hej... Plešaté ženské ktoré sú zároveň sám chlp a s hlasom chlapa sú úplne vedľajšie účinky HAK

@anonym_254b60 kristove nohy!!!! Vsak pisem, ze mozu, nemusia byt vedlajsie ucinky. Ako pri kazdom lieku. Antika nie je uplne a celkom neskodna pre kazdeho, kto si to mysli, tak ma medzery vo vzdelani.

thirstymonk
Včera o 20:19
@anonym_706a2c

@anonym_autor takze: jeden knaz neurcuje cirkevne pravo a ak teda je manzel praktizujuci katolik, musi vediet ze kondom je tiez forma antikoncepcie (brani pocatiu) takze ak odmieta vazektomiu z tychto dovodov, kondom tiez nie je OK. Kludne si o tom vygoogli, nastuduj, aj ked o tom vela nevies, hned sa docitas ako to naozaj je.

@anonym_706a2c Máš síce pravdu, ale sú určité výnimky, ktoré sa riešia vždy osobitne a individuálne v rámci spovede. Jeden kňaz povie tak, iný povie inak.
Aj ja mám takú skúsenosť. Bývali sme s manželkou, keď sme ešte neboli manželia v nájme v jednej izbe v štvorizbáku (a okrem toho ešte ďalších iks ľudí v iných izbách). Kaplán vedel, že sa snažíme nesexovať pred svadbou a rozhrešoval nás, ale farár nerozhrešil. Farár napríkald nerozhrešil ani kamaráta, u ktorého frajerka v noci prespala. Čiže aj toto je veľmi individuálne, ale áno, všeobecne - kondom je hriech. Prerušovaná súlož je hriech.

anonym_254b60
Včera o 20:20
@thirstymonk

@thirstymonk žena neovulujue, nedozrieva vajíčko tak čo chceš oplodniť? Fakt najprv sa treba trošku dovzdelať

thirstymonk
Včera o 20:20
@minenkaa

@thirstymonk vajicko nedozrieva, tak nie je čo oplodniť

Každá zena za svoj zivot zažije to ,že vajíčko je oplodnené a neuchyti sa ,to chces ako vyriešiť

@minenkaa To riešim tak, že toto je proste príroda, stávajú sa aj samovoľné potraty v neskorších štádiách tehotenstva, podstatné je, že to nie je vôľa ženy, kdežto antika, interupcia a pod. je vôľa ženy. V tom je základný rozdiel. Takisto mastiť si bakuľu je hriech, ale keď mám ako chlap v noci polúciu, tak to hriech nie je, pretože to je prirodzené, nie z mojej vôle.

anonym_254b60
Včera o 20:21
@viestta

@anonym_254b60 kristove nohy!!!! Vsak pisem, ze mozu, nemusia byt vedlajsie ucinky. Ako pri kazdom lieku. Antika nie je uplne a celkom neskodna pre kazdeho, kto si to mysli, tak ma medzery vo vzdelani.

@viestta ja ani nikde netvrdím, že hak nemá vedľajšie účinky... Ja som reagovala na tie bludy v prvom komente ktorých si sa zastávala 😉

thirstymonk
Včera o 20:22
@anonym_254b60

@thirstymonk žena neovulujue, nedozrieva vajíčko tak čo chceš oplodniť? Fakt najprv sa treba trošku dovzdelať

@anonym_254b60 Aha, tak super, nová info pre mňa ;) Akurát hmmm... sex je najlepší počas ovulovania :D

autor
@anonym_706a2c

@anonym_autor takze: jeden knaz neurcuje cirkevne pravo a ak teda je manzel praktizujuci katolik, musi vediet ze kondom je tiez forma antikoncepcie (brani pocatiu) takze ak odmieta vazektomiu z tychto dovodov, kondom tiez nie je OK. Kludne si o tom vygoogli, nastuduj, aj ked o tom vela nevies, hned sa docitas ako to naozaj je.

@anonym_706a2c Deti si pokrstené, majú prijímanie a asi pôjdu aj na birmovku. Chodia s ním do kostola, syn ministruje. Ja mám síce všetky sviatosti (a oficiálne som vedená ako katolík), ale nie som veriaca. Nechcem teda ani nič googlit.

minenkaa
@thirstymonk

@minenkaa To riešim tak, že toto je proste príroda, stávajú sa aj samovoľné potraty v neskorších štádiách tehotenstva, podstatné je, že to nie je vôľa ženy, kdežto antika, interupcia a pod. je vôľa ženy. V tom je základný rozdiel. Takisto mastiť si bakuľu je hriech, ale keď mám ako chlap v noci polúciu, tak to hriech nie je, pretože to je prirodzené, nie z mojej vôle.

@thirstymonk vola človeka je aj vychovať z deti ľudí a pri väčším množstve to naozaj nejde
Takže treba si len nájsť kňaza čo ti da rozhrešenie a hrešiť sa môže ďalej ,fakt úžasne pravidla

autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
Včera o 20:23
@anonym_254b60

@viestta ja ani nikde netvrdím, že hak nemá vedľajšie účinky... Ja som reagovala na tie bludy v prvom komente ktorých si sa zastávala 😉

@anonym_254b60 napisala som, ze ma ciastocne pravdu, nie ze ju ma uplne od slova do slova. Mam ti to odfotit, ci si najdes sama a este raz precitas?

minenkaa
Včera o 20:25
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor baba a vies ty o tím,že tvoj muz o tvojej antikoncepcii nemôže rozhodovať
Vie o tom ,že sex s prezervativom ti nevyhovuje?

thirstymonk
Včera o 20:26
@minenkaa

@thirstymonk vola človeka je aj vychovať z deti ľudí a pri väčším množstve to naozaj nejde
Takže treba si len nájsť kňaza čo ti da rozhrešenie a hrešiť sa môže ďalej ,fakt úžasne pravidla

@minenkaa Nie je to také jednoduché ako píšeš ;)

minenkaa
Včera o 20:28
@thirstymonk

@minenkaa Nie je to také jednoduché ako píšeš ;)

@thirstymonk tak ako to funguje

anonym_ec4b25
Včera o 20:36
@thirstymonk

@anonym_254b60 Aha, tak super, nová info pre mňa ;) Akurát hmmm... sex je najlepší počas ovulovania :D

@thirstymonk ja som nemala ani chut na sex pocas brania HAK, bola som.nervna, zavodnena, a este aj sucha, daco strasne, vysadila som a chut sa vratila.

billy_jean
Včera o 20:37

Ako človek po trombóze s vrodeným trombofilným stavom, ktorému gynekológ x krát núkal antikoncepciu, bez toho, aby zisťoval, či ju môžem vôbec užívať - som jednoznačne za kondóm.

anonym_ec4b25
Včera o 20:38
@billy_jean

Ako človek po trombóze s vrodeným trombofilným stavom, ktorému gynekológ x krát núkal antikoncepciu, bez toho, aby zisťoval, či ju môžem vôbec užívať - som jednoznačne za kondóm.

@billy_jean no toto je problem a riadny. Ja mam vysoky tlak, takze uz aj tak ziadne riskovanie s tymto.

anonym_0e6cbf
Včera o 20:50
@doriiis

Ja som tiež za sex bez kondómu. Tak nech ide na vazektomiu a máte vyhraté obaja

@doriiis alebo nech si ona podviaze vaječníky

anonym_2970c0
Včera o 20:50

@anonym_autor Hormonálna antikoncepcia je lepšia voľba. Pri správnom užívaní je jednou z najspoľahlivejších foriem kontroly plodnosti. Upravuje nepravidelný cyklus, znižuje nadmerné krvácanie a zmierňuje príznaky premenštruačného syndrómu. Lieči akné, endometriózu a syndróm polycystických ovárií. Znižuje riziko rakoviny vaječníkov, endometriu a kolorektálnehu karcinómu. Znižuje tvorbu ovariálnych cýst a chráni pred vznikom osteoporózy. Umožňuje oddialenie menštruácie a užívateľský komfort. Je to aj praktickejšie než stále nasadzovať pršiplášť na mužský pohlavný orgán, ktorý môže spôsobovať pocitovo otupenie, znecitlivenie pri pohlavnom styku. Skús si kľudne pozisťovať ďalšie informácie na internete alebo u gynekologičky.

thirstymonk
Včera o 20:58
@minenkaa

@thirstymonk tak ako to funguje

@minenkaa Toto, čo opisuješ ty, je predkoncilove vnimanie manželstva ako inštitucie na robenie deti. V tomto svetle to tak vnímal aj neviem ktorý Pius, čo napísal encykliku Humane Vitae (Ľudský život), kde odsudzuje kondomy, antiku, potraty a všetky tieto veci, ktoré vtedy boli prakticky novinka.

Ale v tisíc devecto šesdesiatom neviem koľkom bol druhý vatikánsky koncil, kde sa okrem XY iných veci menilo aj vnímanie manželstva a jeho dvoch cieľov tak, že dobro manželov je nadradené výchove a plodeniu detí. Takže preto v určitých dôvodov sú možné isté formy antikoncepcie bez toho, aby to bol ťažký hriech.

minenkaa
Včera o 21:07
@thirstymonk

@minenkaa Toto, čo opisuješ ty, je predkoncilove vnimanie manželstva ako inštitucie na robenie deti. V tomto svetle to tak vnímal aj neviem ktorý Pius, čo napísal encykliku Humane Vitae (Ľudský život), kde odsudzuje kondomy, antiku, potraty a všetky tieto veci, ktoré vtedy boli prakticky novinka.

Ale v tisíc devecto šesdesiatom neviem koľkom bol druhý vatikánsky koncil, kde sa okrem XY iných veci menilo aj vnímanie manželstva a jeho dvoch cieľov tak, že dobro manželov je nadradené výchove a plodeniu detí. Takže preto v určitých dôvodov sú možné isté formy antikoncepcie bez toho, aby to bol ťažký hriech.

@thirstymonk ako píšem treba správneho kňaza a čo je iste formy antikoncepcie ,či čo ktorý pán farár dovolí
Takže ak nájdem farára ,čo mi povie že radsej vazektómie ako hormóny ,môžem poslať muza na vazektómiu a nebude to hriech a keď muz pôjde do svojho rodného mesta sa porozprávať s farárom a ten mu povie syn moj ,veď deti sú dar bozi a antikoncepcia je hriech ,čo potom

pralinka25
Včera o 21:07

@anonym_autor tak chod na podviazanie ty.
ako ze nic necitis? to sa mu v tej gume zmensi ci co? ved objem velkost je rovnaka. prezervativov je tolko druhov dnes uz ozaj tenucke. neviem celkom nerozumiem ako necitis. nedava mi to zmysel ale ok.
poviem ti tak miliony zien uziva HAK a v pohode. ale su aj zeny ktorym to fakt uskodi. som jedna z tych "stastnych" mne to narobilo strasne problemy. nikdy nevies. ma svoje rizika. a nie je ich malo. nemusia sa ukazat hned.
ak si si ista ze nechces deti chod na sterilku

ivicatolic
Včera o 21:08

@anonym_autor tvoj bude asi prvý , ktorý má rád gumkáča😁👍

anonym_f67656
Včera o 21:19
@thirstymonk

@anonym_254b60 Nezisťoval, lebo sa nás to netýka. Takisto ako som si nezisťoval nič o močových kameňoch a zápaloch obličiek, lebo sa ma to tiež netýka.

Zato mám rozsiahle vedomosti o tráviacich chorobách, lebo sa ma to týka. Neviem, čo je na tom také neuveriteľné.

Rád sa na tomto mieste necham TEBOU poučiť o pozitívach hormonálnej antikoncepcie. Teda okrem toho, že môžeš trtkať jak patkaň.

@thirstymonk máš pravdu, antika je svinstvo z ktorého ťažia najmä tí ktorí ju predávajú. Žiaden lekár ti na rovinu nepovie ako moc škodí, že je to brutálny zásah do tela a v ňom spôsobuje zápaly pre ktoré vlastne odumiera prípadný zhluk buniek.. sama som ju pred rokmi užívala a viem posúdiť čo spôsobila, teraz sa to mladým ženám nezdá, nevidia to, necítia...ale prejdú roky a sami pochopia koľko zbytočnej chémie do seba pchali, ja som pochopila, prestala, ale telo sa s tým nevyrovnalo dodnes. Hlúpa som bola, darmo, mladosť, pochabost ..

anonym_e98669
Včera o 21:36

Je to tvoje telo takže kľudne ber antiku je aj spoľahlivejšie ako guma

anonym_572783
Včera o 22:07
@anonym_autor

@doriiis Tu odmieta (z náboženských dôvodov), je katolík.

@anonym_autor krestanky tu kazdu chvilu pisu, ako sa musia spovedat z kondomov a tvojmu katolikovi toto nevadi, len vazektomia ? Ved z vazektomie sa vyspoveda len raz a z kondomov kazdy mesiac.