Mirena - neustále krvácanie aj po 1,5 roku
Ahojte, mate prosim podobnu skusenost? Ako ste to riesili? Ci len dat ju prec?
Mam mirenu zavedenu uz 1.5 roka. Na zaciatku som z nej mala psychicke problemy - depresie, naladovost, a pod. To uz sa ciastocne ukludnilo. Ale stale mam krvacanie/spinenie. Okolie mi pred zavedenim hovorilo, ake je to super, ze nemaju vobec ziadne krvacanie, ale ja momentalne krvacam uz treti tyzden. cez leto, ani kupat, ani sex, nic. na kontrole u gyn som bola pred dvoma mesiacmi, tam bolo vsetko v poriadku. odporucil mi ascorutin.
mate niektora podobnu skusenost? dakujem za podelenie sa.
@la_dolce_vita mne išla krásne von, mala som len zakašlať a v sekunde bola vonku..
@macatt ani ja som s tým nemala pred tým problém, uvidím čo teraz po takej dobe, mohol mi to rovno vymeniť pred rokom, ale tak počkám na výsledky
@la_dolce_vita nechcela som ťa vylakať🙏🏼 len mne Dr zasa takto..možno sa tvojmu Dr do toho nechce lebo čo.. môjmu Dr som hovorila, že ,,dnes,, nie som na to pripravená a on že ani on😂 a už bola vonku 👩🏼🔧
@macatt niee, to je v pohode, ďakujem 🙂... inak asi čo lekár, to iný názor. Kámoška je ešte staršia a jej to rovno vymenil s tým, že to je dobré na menopauzu a môj zasa robí drahoty s tým.
@la_dolce_vita áno, sama mám známe( pracujem so ženami) že jednej naozaj zarástla normálne v rámci 5 rokov, musela ísť na zákrok v narkóze a druhá po 50tke po vybratí nonstop krvácala až jej hrozilo vybratie maternice a po mirene má pokoj a prečká s ňou toto obdobie kým nevyschne🙃 čo žena to iný prípad fakt
@la_dolce_vita su ozaj rozne nazory na to, na cr forach som citala, ze nechavaju aj 8 rokov
@raffaella ja od zaciatku vkuse spinim a krvacam. Mam aj ms v dobe ms, predtym som mavala 5 dni, teraz kludne 7-8 aj ked slabu. Potom v dobe ovulacie zas 3-4 dni spinenie. Po sexe mavam casto spinenie. Proste stale nieco.
A ano, kontroloval mi ju vzdy sonom, ci je kde ma byt. Ale naposledy som mala jednu taku vacsiu cystu, tak mozno tam je problem. Ozaj neviem.
Vlakna nahmatam normalne
@macatt pomooooooc....
@la_dolce_vita no ja osobne a po zhodnotení môjho Dr by som Mirenu dala von a nezmierila sa s Dr, že nič nerieši..ženy po 50tke sú náchylné na cysty, vďaka rozhádzaným hormónom a myslím, že aj v tvojom prípade by to mal zhodnotiť a riešiť inak ako pri cyste tam nechať nefunkčnú Mirenu..
@la_dolce_vita moj Dr to riešil bleskovo, nedopustil, aby som ju tam mala čo i len ďalší deň..aj pred tým rokom si tam mala cystu? Mne naozaj povedal toto, či chcem riskovať cystu a problémy..
@macatt cystu som nemala nikdy. V piatok volam ohladom vysledkov a ked uz bude zbytocna, tak pojde von.
@la_dolce_vita
@macatt tak som bola u dr a vsetko je v poriadku. nastastie. spomenula som mu, ze som za posledny mesiac schudla zo 64 na 60 kil a povedal, ze aj to mohlo byt pricinou.
od vcera vecera uz nekrvacam, asi pomohol ascorutin. predpisal mi este nieco silnejsie, ze ak sa to zopakuje, mozem jednorazovo uzit (nie hormony, ale nieco na stiahnutie ciev).
tak som kludna konecne 🙂
@soldi no vidis, to je super! čiže môžeš ju mať aj ďalej, to je fajn...
@la_dolce_vita
@macatt hej, som kludnejsia. dr povedal, ze ascorutin max 5 dni a ze len ked budem spinit. ze inak netreba, lebo potom nebude ucinkovat.
@la_dolce_vita
@macatt a uz zas od obeda krvacam 😔 na porazenie toto ozaj 😔 nic nic nic a zrazu sa to doslova vyleje zo mna
@soldi to vazne?! Uff...toto som naozaj nemala nikdy.
@la_dolce_vita nechapem. ale gyn na sone nic nevidel, sliznica nizka, ale povedal, ze ked som schudla a mala stresy, ze sa to moze takto prejavit.
@soldi chce to asi cas a trpezlivost
@la_dolce_vita no, v piatok to bude mesiac a stale krvacam. len trosku, na slipovku, ale furt je to cervena krv, dr mi zvysil davky dicynone, tak uvidim. otrasne, vonku krasne a ja ani kupat, ani nic :( uz mesiac!
ahoj, no to verim, to je naprd.... ale skús ešte byť trzpezlivá.
@la_dolce_vita pomohlo by mi, keby som vedela, ze aj ine zeny maju take skusenosti. co som vsak nasla v nejakych diskusiach, tak to riesili tym, ze mirena sla prec alebo im dr predpisal hormony. a uzivat hormony, aby nekrvacalo hormonalne teliesko mi pride velmi kontraproduktivne 🙂
@soldi chápem ťa, nemám takú skúsenosť osobne, ale sestra dlho krvácala tak slabšie a aj teraz má špinenie stále už roky. No však uvidíš, drž sa..
@la_dolce_vita a dr to nejako riesil, ci vobec?
@soldi nič nehovorila, že by riešil, hoci na začiatku to bolo dlhodobo, to si aj sťažovala, ale časom už menej, zvykla si a berie to ako nutné zlo. Keby to bolo veľmi intenzívne, tak sa to musí riešiť určite.
@la_dolce_vita u mna je to malicko, ale davala som si mirenu, aby som mohla mat bezpecny sex. ako, ucel to plni teraz, kedze uz mesiac nemam sex ziadny. ale nie je to zrovna cesta, ktoru by som si volila.
@soldi chápem, ale ak to nie je veľa, tak by som počkala, daj tomu ešte šancu, pretože ako antikoncepcia je to fakt super vec.
@la_dolce_vita ja by som mala rada ale aj spat svoj sexualny zivot :D nemat ziadny sex ako antikoncepciu mozem mat aj bez toho aby som vkuse krvacala 😀
skusim tie vyssie davky tych liekov na zrazanie krvi, co mi dal. jeden tyzden a uvidim teda potom ako dalej. uz ani nedufam, ze sa to zlepsi :(

@la_dolce_vita však aj ja som zodpovedná, už som tam bola 2x a on to stále odďaluje a ja si to sama nevytiahnem 🙂... no trošku si ma teraz vyľakala, ale ďakujem za info