Môže antikoncepcia pokaziť budúce snaženie o dieťa?
Ahojte. Hľadám reálne skúsenosti ci antikoncepcia nejakej žene uškodila. Resp. že po jej vysadení už mala problém s otehotnenim. Pýtam sa preto, že druhé plánujeme za 1.5 roka cca. Dovtedy ale ísť prerusovane sa bojím... všade čítam, že antikoncepcia je zlo. Doteraz som ju nebrala a otehotnela som na prvýkrát hneď. Ďakujem
moja jedna z najlepsich kamosiek brala vyše 6 rokov, ked sa rozhodli pre babo vysadila a do 3 mesiacov bola tehotná, tehotenstvo bez problémov a princezna uz ma skoro 2 roky
@michaela789 och. Nikde nepočujem nato dobre slovo ale. Lenže ako sa chrániť? Kondóm je u nás 0 bodov žiaľ. A moc už toho nie je navyber okrem hormónov samozrejme
Pharmatex+prerušovaný styk spolu, pravdaže dodržiavať návod na použitie, to je fajn alternatíva. Má aj dobrý pearl index spoľahlivosti.
Ešte existuje pharmatex krém alebo čípky, tuším. Ak sa chceš vyhnúť antikoncepcii a kondómom.
z mojo okolia poznam pripady, kedy zeny nemali problem po vysadeni otehotniet, ale aj pripad, kedy s tym problem bol, ale ci to bolo naozaj kvoli HAK a keby ju nebrala by problem s otehotnenim nemala, to neviem
To kde "nikde" nepocujes na to dobre slova?
@vler sestra mala problém. Kamarátka taktiež a dokonca mi to povedal aj môj gynekológ
Mne pomohla vo všetkom. Prestali bolesti, silné krvácanie, akné, otehotnela som hneď po vysadení.
No, na priklade par ludi tazko s istotou povedat ze prave antikoncepcia bola na vine. Vseobecne, je to liecivo ktore stovky milionov zien po celom svete uz desatrocia berie a keby bola znizena plodnost naozaj dosledkom, uz by na to boli studie/vyskum. Mozno su; neviem kedze ja ju beriem roky a este nejaky cas budem
Podla mna je to vysoko individualne... ja som mala obe deti hned prvy mesiac po vysadeni antikoncepcie. Dokonca moj gynekolog ma upozornoval, ze hned ked vysadim, lahsie otehotniem. Takze podla mna, ak ma niekto problem po brani antikoncepcie, je pravdeposobne, ze by ho mal aj tak.
Vsetci okolo mna otehotneli rychlo po vysadeni antikoncepcie vratane mna. kazdy clovek je iny,ak ma nejaky problem tak ta antikoncepcia tie priznaky skor schovavala a po vysadeni sa to rozbehlo… ale nebolo to sposobene antikoncepciou ako takou.
Brala som hak vyse 10 rokov. Vysadila som v auguste, v novembri otehotnela, ale biochemicke. Potom druhe biochemicke a 1.4. dalsi test, uz uspesne tehotenstvo.
Potom som brala hak 2 a pol roka, vysadila a nasledny cyklus som otehotnela so synom.
Tie biochemicke boli pravdepodobne kvoli mojmu genetickemu problemu, nie kvoli hak.
Ja som brala antikoncepciu nonstop 7 rokov a po vysadení som otehotnela do 4 mesiacov😊 Vôbec to nie je také zlo ako pred 20 rokmi, áno, môžeš mať problemy, ale tie môže mať aj žena ktorá antikoncepciu nikdy nebrala 🙂
No podľa mňa je prerušovanie celkom spoľahlivá metóda, pokiaľ muž vie, čo robí. My na nej ficime dlhé roky a v pohode, lebo HAK mi nerobila vôbec dobre.
@martul čo si brala?
@janula2511 Natalyia
byvala kolegyna brala HAK, nepamatam si uz ale ako dlho, mesiac po vysadeni ostala nasupu tehotna s dvajickami. Jej sestra to iste, po vysadeni HAK, tehotna s dvojickami.
Ja uz roky neberem antikoncepciu a otehotnela som hned a kamoska co pred casom vysadila, stale nemoze otehotniet. No moze to byt individualne, mozu mat problem ako par 🤷♀️
Ja som antikoncepciu brala asi 1,5r ked som bola mladsia. Mame 2 deti, jedno na prvy pokus, druhe na druhy 🤷🏼♀️
Jednoducho to co sa tu docitas je uplne irelevantne, mala vzorka a statisticky nepresna a nepouzitelna. To ze niekto nevie otehotniet a bral antikoncepciu, neznamena, ze kebyze ju nebral, tak bez problemov otehotnie.
Ja mám deti dve,po prvom som brala antiku 7rokov a vysadila som a za tri mesiace som čakala druhé,bez problémov. A veľa v okolo brali tabletky a normálne otehotneli, bez ťažkostí....

Môže. Ja osobne, našťastie, nemám skúsenosť ale kamarátka sa trápi už 4.rok s nastavením cyklu, libidom, mala aj cysty zo zablokovanej ovulácie....momentálne napríklad rieši že nie vždy ovuluje a ak aj áno, má veľmi kratučkú lutealnu fázu, takže kým sa vajko má šancu zahniezdiť jej sa už spustí krvácanie. Pred antikoncepciou problémy nemala. Je to manipulácia s hormonálnou hladinou, raz darmo 🤷🏻♀️
Ale predpokladám, že ak sa nastaví správne užívanie a správny typ, tak sa to vôbec stať nemusí...