Môže užívanie antikoncepcie v zlom poradí ovplyvniť ochranu?

simona208
3. feb 2016

Dobrý večer,
užívam antikoncepciu - Aidee, začala som ju brať v piatok, tabletou s nadpisom piatok. Dneska som si všimla, že beriem tablety v zlom poradí (opačne), čiže dneska som zobrala tabletu piatok. Všetky tablety sú rovnakej farby. Má to nejaký vplyv na ochranu?
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.

kengurica
3. feb 2016

Nie, nema to ziadny vplyv, vo vsetkych je rovnaka davka hormonov. Bud v klude ;) .

liaka
4. feb 2016

Zato su dni pisane aby si mala lepsi prehlad ci si v ten den brala. Aj ja si kolkokrat idem este raz pozriet ci som si vlastne tabletku dala tak podla dna zistim ze ci ano a nemusim pocitat dni od zacatia uzivania.

rheuska
4. feb 2016

Zalezi ake su tabletky. Ak maju rozdielnu davku hormonov, (vacsinou su odlisene farebne) tak ano. Co takto preboha zdvihnut telefon a zavolat gynekologovi??? Alebo precitat navod? Oni to tam pisu, ze kde zacat. Ak nepisu tak je to jedno.

nikolka412
4. feb 2016

Ahojte kočeny.
Uživam Hak a minuly mesiac som mala hnačku tak som si dala 1 deň až 2 tabletky. Čim sa mi posunul cyklus o jeden deň. Mala som si dať tabletku v nedeľu,ale ja som na to zabudla a dala som si ju až v pondelok. Čiže som si predlžila prestavku na 8 dní. A problém je v tom,že včera bol treti deň a priateľ ma tam dole dráždil penisom,nevnikol do mňa,ale prstoval ma a ja sa bojim,či do mňa tie spermie nezaviedol. Kedže som sa mala 7 dni chraniť.
Takže moja otázka znie. Mám použiť escapelle?

kvetinka2505
11. máj 2022

@rheuska to teda nepisu.Mne sa stalo to iste, ze som pokracovala v daklsom riadku blistra a po dvoch dnoch som zistila ze idem z opacnej strany.Na mojich tabletkach je totiz to oznacenie take slabucko citatelne,ze to absolutne neviem precitat.Uplne otras.Aj manzel to nevedel rozlustit🤷‍♂️.Farbu maju vsetky sice rovnake,ale podla mna davka hotmonov je ina,pretoze som krvacala dost aj mimo cyklu.A v pribalovom letaku je len to, ze ked vynechas tabletku, dve…a nie takato situacia.