Môžem byť tehotná?Užívam antikoncepciu..

lubomirabuba
30. máj 2019

Ahojte, užívam svoju prvú antikoncepciu (21.r) Natalya. Prekonala som zápal maternice, bolo mi urobené sono a odobratá krv, všetko v poriadku. Dala som si predpísať prvú HAK. Práve užívam 2. bleister 4. tabletku po 7 dňovej pauze. Začala som ju užívať v prvý deň menštruácie, tak ako sa má, počas mesiaca som ju užívala pravidelne, takmer na minútu presne. Mala som menštruáciu ktorá trvala celý mesiac ale po čase prešla do špinenia, postupne to ustáva. Ale počas 7 dňovej pauzi mi menštruácia neprišla, dodnes ju nemám čo je už 11. deň čo mi neprišla. Čítala som veľa článkov v ktorých píšu o nepravidelnej menštruácií počas začatia užívania HAK. Aj napriek tomu sa veľmi obávam či nie som náhodou tehotná. Je to meškanie podľa váš v poriadku? mám počkať kým doužívam 2. bleister a ak nepríde ani po druhej pauze mám to začať riešiť? Alebo čo mám robiť? Som z toho strašne nervózna.

Ďakujem za každú radu.

catherinah
30. máj 2019

Urob si tehotenský test

aceris
30. máj 2019

Tak si sprav test aby si bola kludna :D ale nemyslim si ze by nieco hrozilo...kazdopadne podla opisu, by som mozno zvazila zmenu hak ak sa to neupravi max do mesiaca(nedavala by som jednej hak viac ako 3mesiace)...

hennyinnsbruck
30. máj 2019

Ca 3 mes trvá kým si telo zvykne.. Mam to iste, na 16dc dostanem MS a cez 7 dnovu pausu nič. Pre svoj kľud urob test ale na 99% si neni tehotná.

jarka0
30. máj 2019

Ahojte baby mám otázku s priateľom máme nechránený sex . Menzes mám dostať až 8.5. ale strašne ma bolia prsia myslíte si že by som si mohla ráno urobiť test ? Ja viem že najideálnejšie by bolo až po vynechaní ale mala niektorá z vás už takú skúsenosť ? Ďakujem vám vo pred

lubomirabuba
autor
30. máj 2019

Na ten test nemám odvahu ale ďakujem za rady, počkám ešte týždeň a ak nepríde neostáva mi iná možnosť iba si urobiť test a pripraviť sa aj na tú najhoršiu možnosť.

aceris
30. máj 2019

@lubomirabuba to nie je co o odvahe....ak by si aj tehu bola, tak doberanie hak by mu mohlo vazne poskodit a mohlo by to mat horsie nasledky...kazdopadne ak dodrzujes a beries pravidelne a priblizne rovnaky cas a nevynechavas...tak na 99% nie si...test ta len ukludni a nebudes sa stresovat, co ma tiez vplyv na kramy.

hennyinnsbruck
30. máj 2019

@jarka0 test môžeš urobiť kedy chceš... Záleží koľko dpo si.. Keď aspoň 10 dpo tak skus

Súhlas s
@aceris

jarka0
30. máj 2019

@hennyinnsbruck ďakujem skúsim i keď si myslím že s toho nič nebude a ak by bolo tak sa bojím že to zle skončí lebo už dvakrát po sebe som potratila 😭

hennyinnsbruck
30. máj 2019

@jarka0 u mňa to do tretice vyšlo... Treba myslieť pozitívne, bude ako ma byt...

patrica8
31. máj 2019

@lubomirabuba teraz ti urcite nepride ked uzivas lieky, pociatocne spinenie/krvacanie (nie je to mestruacia) je v poriadku take 2-3mesiace to moze trvat kym si telo zvykne.
Test si sprav pre ukludnenie, zalezi aj ci ste si zo zaciatku davali pozor. Chvilu trva kym antikoncepcia zacne ucinkovat.
Ak by ti pocas pauzy opat nepride, skus zavolat dr. Niektore zeny nemavaju krvacanie pocas uzivania ant.