Najlepšia antikoncepcia počas dojčenia?
Aka je najlepšia..nejaké skúsenosti?
Nikdy som žiadnu nemala..
Inak som zdravá.. vek 38 rokov
@gabci_gabca tak si zle pocula. To mozno funguje u niektorej zeny. Lebo hormony. Ale nie automaticky u kazdej. A veru poznam zienky ktore mali deticky do rok…. Lebo ved dojcili…. Takze ak neviem radsej neradim ako pisat “bludy” o ktore sa zufala mamicka “oprie”.
Azalia napr.
Pri dojceni sa dava jednozlozkova antikoncepcia, mas na vyber napr. tabletky alebo vnutromaternicove teliesko. Osobne by som sla do telieska. Porad sa so svojim gynekologom! To ze ti tu zeny odporucia nejake nazvy neznamena, ze aj tebe prave toto sadne, porozpravaj sa s gynekologom aj o tom co sa bude diat, aby ta potom neprekvapilo priprade spinenie atd. Dojcenie NIE JE antikoncepcia. Antikoncepcia moze (a nemusi!!) mat vplyv na znizenie tvorby mlieka, odporucam necitat mamilu, kde tvrdia ze vylucne dojcenie v prvom polroku je dostatocna antikoncepcia a radsej dojcit ako nebyt tehotna 🙉
@gabci_gabca no urcite...pri plnom dojceni, odsavani, dieta nonstop na prsniku a prva ovulacia mi prisla po 3,5 mesiaci od porodu. Po tretom dietati mi lekar povedal, ajajaaaj, to mate este cas, vajecniky spia a o 2 tyzdne mi prisiel menzes. Tak neviem, kde pozeral na tom sone, ked som tam bola v case ovulacie...🙄. Kebyze sa spolahnem, tak mam hned stvrte. Sice stvrte mame, ale s rozumnym odstupom.
Podľa mňa nehormonalne teliesko dať zaviesť hneď po šestonedelí
@ada85 ty ho máš?

Počula som že samotné dojčenie je vlastne antikoncepcia 🙂 že ono to vraj tak nejako ovplyvňuje tie hormóny v tele.