icon

Nechránený styk počas prvého cyklu s antikoncepciou Karhleight

stefaniamikova11
7. mar 2025

Zdravím mam otázku prvý krát užívam antikoncepciu karhleight začala som užívať hneď prvý deň menštruácie no na 9 deň sme malý s manželom nechraneny pohlavný styk
A ušlo mu to môžem byť tehotná alebo som bola už vtedy chranena

mirka_a_hrasok
7. mar 2025

Poviem ti tak - ani antikoncepcia nie je 100%-ná ochrana, takže áno, šanca tam je. Ale asi by som sa neobávala 🙂

s1s4
7. mar 2025

pri atk mas vzdy pribalovy letak, kazda zacina ucinkovat inak ale rovnako kazda ma napisane ze to nie je 100% ochrana

belllinka
7. mar 2025

@stefaniamikova11 úplne by ti stačilo prečítať príbelový leták. KOpírujem z neho:
Ak ste v predošlom mesiaci neužívali žiadnu hormonálnu antikoncepciu
KarHlu začnite užívať v prvý deň vášho cyklu (to je prvý deň vašej menštruácie). Ak začnete KarHlu užívať v prvý deň vášho cyklu, ste okamžite chránená pred otehotnením. Môžete taktiež začať na druhý až piaty deň cyklu, vtedy však musíte počas prvých 7 dní používať ďalšie antikoncepčné prostriedky (napríklad kondóm).

janai1
7. mar 2025

@stefaniamikova11 uvedomuješ si, že si mala chránený styk že? Ta HAK nie sú lentilky z dlhej chvíle

nevenka
7. mar 2025

@janai1 ja tiez nerozumiem, naco to zeny zobu, ked si myslia, ze pocas HAK maju nechraneny styk. A este vacsi gol je, ze veria, ze maju plodne dni a normalny cyklus pri uzivani HAK.