Nehormonálne teliesko a problémy s menštruáciou

9. máj 2025

Ahojte. Vo februári mi bolo zavedené nehormonálne teliesko. Všetko fajn, žiadny diskomfort, ale… keď má prísť menštruácia, začína to slabučkým krvácaním (skorej ružovým výtokom) a zmizne to. Na další deň alebo za 2 dni to isté.. a potom zrazu extrémne velké krvácanie. Potom zasa slabučké a velmi dlho trvá, než to celé skončí… Celkovo cyklus presahuje viacej dní, než predtým (bez telieska 5 dní) teraz ani neviem kolko.. kludne 10-14 dní. Máte s tým niekto skúsenosť? A za ako dlho sa to asi upraví? Či už to tak bude stále? Kedysi som sa podla kalendára vedela zariadiť, vedela som, že menzes začne vtedy a skončí vtedy. Teraz to síce príde približne ako má, no tak, ako som to opísala… je to otravné a hlavne aj čo sa týka sexu… myslím si, že už to skončilo, lebo nekrvácam a zrazu po sexe ho partner vytiahne krvavého (prepáčte ak to niekoho pohoršilo).

doriiis
9. máj 2025

No u nehormonalneho telieska s tým treba rátať.Mala si nato byť upozornena.Ja by som do nehormonalneho nikdy nešla.Je z medi a to mnohokrát menštruáciu zhorší

autor
9. máj 2025

@doriiis Ďakujem za odpoveď. Lekárky som sa pýtala všeličo možné, naozaj som chcela byť informovaná. Hlavne čo sa plodnosti týka, ak by som chcela potom ešte bábätko… aj na riziká… ale na toto nejako reč neprišla… z rozhovoru s ňou som mala pocit, že toto je “najlepšia” volba.

doriiis
9. máj 2025

Za mňa najlepšia voľba je hormonálne teliesko.Mam druhé už v poradí a menštruáciu nemam ziadnu

autor
9. máj 2025

@doriiis Ja som sa bála práve toho, že menštruáciu by som vôbec nemala.. prišlo mi to “neprirodzené”..

ukgirls
9. máj 2025

trva cca 6 mesiacov nez sa telo da do kopy a zvykne si .. vydrz a bude to ok

doriiis
9. máj 2025

Mne napríklad moja lekárka nehormonalne teliesko neodporúčala vôbec

sisska96
9. máj 2025

Ani ja by som nedala hormonálne.....

klara351
9. máj 2025

Ahoj, ja ho už mám tri roky a vyzerá to u mňa presne tak isto ako u teba. Keď ho budem meniť za dva roky, určite dam hormonálne.

enmery
10. máj 2025

Nehormonálne teliesko menštruáciu väčšinou zhoršuje. Ale to Ťa mala informovať gynekologička.

mishi147
15. máj 2025

@doriiis prosím vás ako ste dlho spinila pri hormonálnom?

doriiis
15. máj 2025

@mishi147 ...pri úplne prvom som spinila 5 mesiacov po zavedení.A potom to prestalo úplne.Pri druhom tak dva- tri dni kým si telo zvyklo a odznelo to zavadzanie

mishi147
15. máj 2025

@doriiis ďakujem za odpoveď,mám ho teraz piaty mesiac a stále spinim,raz menej raz viac Už rozmýšľam ho vybrat

doriiis
15. máj 2025

@mishi147 ....ale čosi.Vydrz.Lepsie spinenie ako menštruácia.Nie?

mishi147
15. máj 2025

@doriiis veď jasné len kramy ti skončia a máš pokoj len toto je stále čosi a vravíš že po piatich mesiacoch už žiadne spinenie? Aké teliesko máš?