Otehotnenie po cisárskom reze. Ako mu zabrániť?

petruskauska
28. sep 2007

Chcem sa opytat a poradit. Ake je riziko pri tehotenstve, ked zena porodila pred 3 mesiacmi cisarskym rezom a porod bol velmi tazky a hrozny a dopadol preto cisarskym rezom. Ake ohrozenia hrozia zene a dietatu?
Ako zit sex. ked zena plne koji a nechce pouzivat antikoncepcie ale bilingsovu metodu, s tym, ze hlien sa meni vselijako, raz je husty, raz ziadny, raz je priehladnobiely a tahavy. Ako ma zena zistit, aky dlhy bude cyklus, po porode, ked ho uz raz dostala po sestonedeli, hned o dva tyzdne, normalnu menstruaciu a nevie, kedy bude dalsia. Prosim poradte.

deina
28. sep 2007

To, ze sa hlien meni, je normalne a vporiadku, je iny pocas ovu a iny inokedy (pocas ovu by mal byt taky ako bielok z vajicka). Skus sa pozriet sem, tu sa vela pise o merani, hliene a pod.: http://merenibt.xf.cz/index2.html

O cisarskom ale poradit neviem... 😖

stefy
28. sep 2007

ahoj petruskauska, ja som mala prvé dieťa cisárskym, ale v porodnici ma vôbec neupozornili, že si treba dávať pozor na dalšie tehu. Lekárka mi hovorila, že počas plného dojčenia nedochádza k ovulácii, čiže sa neuvoľňuje vajíčko, avšak len počas prvých šiestich mesiacov po pôrode. preto by teoreticky žena nemala otehotnieť. ja som otehotnela po 6. mesiacoch, tehotenstvo aj pôrod ok, nemusela som rodiť cisárskym. Vtedy môže prasknúť vraj maternica, tam kde je šitá. ja nie som odborník. ale niekedy ked je väčšie dieťa, tak to môže byť nebezpečné. držím palčeky

cmulinko
28. sep 2007

aspon viem,ze nie som sama.presne tieto otazky mam furt v hlave aj ja odkedy som rodila aj ja cisarskym.taktiez sme pred tehotenstvom pouzivali prirodzenu metodu plodnych a neplodnych dni,ale od porodu je to tazke,lebo ten hlien sa fakt meni zo dna na den.