Pomôže mi antikoncepcia, keď mám veľmi silné menštruačné bolesti?
Ahojte, mám 20 rokov. Partnera momentálne nemám a dieťa nejakých pár rokov neplánujem. Ide o to, že mám veľmi silné menštruačné bolesti. Síce trvá to len deň max dva ale je to takej intenzity, že neviem fungovať v práci ani nikde inde. Nepomáhajú mi žiadne lieky, max na toľko, že sa viem vyrovnať. Dnes ráno som už 2 krát zvracala a skončila na pohotovosti s tým, že som na ulici odpadla. Navrhli mi aby som si dala predpísať antikoncepciu, ale celkom sa bojím . Vedľajších účinkov ako priberanie, zhoršenie pleti, libida, náladovosť a hlavne problém s otehotnením.
Zajímal by ma váš názor, skúsenosti. Ďakujem
Porad sa s gynekologom. Casto maju velmi silne menstruacne bolesti skutocnu pricinu - zrasty v oblasti maternice, endometrioza, zrasty po inej operacii brucha, to vsetko vidia az na laparoskopii...ktorej by som sa nevyhybala, ked je to az takto... No a pointa ak nic ine nepomoze, tak si skor daj vlozit hormonalne teliesko - menstruacia takmer ziadna, bolesti ziadne, posobi lokalne a ano, vklada sa aj zenam, ktore este nerodili, ale len na tri roky (je mensie) a nie na pät rokov... moznosti mas proste podstatne viac, ako klasicke tabletky kazdy den... ale najdi dobreho lekara, co skutocne tvoj problem bude brat vazne. Odpadnut na ulici od bolesti je uz mimo "normalneho" definitivne...Kamoskina dcera ma od 12 rokov endometriozu potvrdenu, prvy krat ju operovali 14 rocnu, takze to nie je bohuzial tak, ze sa to mladej zene nemoze stat...davaj si pozor na seba.
Ano, pri uzivani HAK budes mat problem otehotniet, ono primarne na to sa predpisuje 🤷🏻♀️😂
Ja som ju tiez uzivala kvoli tomu, ze som mala extremne bolesti, ale predchadzalo tomu vysetrenie u gyn, ci sa nejedna o iny zavazny problem, ktory by takuto bolestivu menstruaciu sposoboval, moze to sposobovat napr. endometrioza. Ale mne vtedy na nic neprisli, par rokov som HAK uzivala (vedlajsie ucinky ziadne) a po case ked som nemala ziadneho partnera som ju vysadila a neviem ci vekom alebo je to vdaka HAK, ale cyklus sa mi upravil a bolesti a intenzita uz boli znesitelnejsie.
A teda otehotnela som na prvy pokus, ked uz sa bojis tej neplodnosti 😀
Ahoj, tiež som mávala veľmi silné bolesti a aj dlhý menzes, cca 8 dní, začala som brat antikoncepciu a ani som nevedela ze mam menzes, žiadne bolesti a upravilo sa mi to na cca 4 dni, nemala som žiadne vedľajšie účinky a otehotnieť sa mi podarilo hneď po vysadení. Ja s tým mám len pozitívnu skúsenosť.
dcere pomohla, mavala take stavy, ze ani nevladala s postele ist, a krce desne...vzala som ju k dr, vysetrila, vysvetlila, a nasadila jej antiku...a ma pokoj, jasne, ze sem tam ju boli hlava, ale to aj mna pred menzesom...mala 17 ked som ju k vzala
Mne na bolesti HAK pomohla, aj menzes z 8dňoveho upravila na 4dňový bezbolestný s minimálnym krvácaním. Po vysadení býval opäť dlhší a síce aj trochu bolestivý ale už znesiteľne. A keď som sa rozhodla mať dieťa, otehotnela som na druhý cyklus od vysadenia 😉
Daj si. Najlepsia vec, len nutujem, zema mama nezobrala na gyndu skorej. Sla som az sama dospela. 12r som ju brala v kuse, potom rok pauza a deti mam na supu. Po porode uz to nebolelo.
osobne nemám skúsenosť s antikonc. na menštruačné bolesti, môj súkromný názor je, že to je riešenie-neriešenie, lebo príčina musí byť niekde inde a antikoncepcia síce bolesti zastaví, ale aj maximálne zasiahne do hormonálneho profilu. Ja som tiež mala stavy na pokraji straty vedomia pri ms, hrozila som sa dňa, kedy to zase príde a prekvapivo to prestalo po tom, ako mi nastavili liečbu na tetániu - tj. veľké dávky magnézia.
Ja som takto trpela prve dva roky ms, teda este na zakladke..raz som odpadla,mama ma vzala k nasej pedi ale vsetko ok..vzdy som mala strasne bolesti ktore trvali 3hod..kedze mam uz dve deti, prirovnala by som tu bolest ku porodnym stahom maternice, nie kontrakcie,ale stahy...prisla som na strednu, prvy ms a nic,, - zrejme zmena,ale aj stres zmenili aj toto... hak ti ms upravi,vedl.ucinky vo vacsine pripadov ziadne..ak nejake spozorujes poprosis gyn o zmenu
@janka2501 prosím ťa máme doma s dcérou ten istý problém má 17r a veľmi silnú bolestivu menštruáciu boli sme u gyn vyšetril ju vraj všetko v poriadku dcéra antiku nechcela ale zvažujem že ju presvedčím teda hlavne aby nemala tie bolesti lebo to je hrozne plače veľmi ju to boli vždy musí ostať doma tak ak mi môžeš poradiť akú antikoncepciu berie dcéra Ďakujem
@butterfly333 skuste ju oresvedcit, mojej dcere to pomohlo...krce a bolest presli, nastastie,lebo ani s postele niekedy nevstala
@janka2501 ďakujem presne to ma aj dcéra no ona antiku nechcel je vhodné napríklad vnutromaternicove teliesko?
@butterfly333 toto neviem, dcera s dr rozpravala sama, a najvhodnejsie bola tato antika....nech sa skusi porozpravat s dr, a sama uvidi potom
@janka2501 ďakujem

Keď veríš tomu, že z HAK sa priberá a spôsobuje neplodnosť tak si ju nedávaj ani predpisovať lebo jej budeš schopná pripísať aj to, že ráno prší.
Poraď sa s gynekológom