Posunutie menštruácie pomocou HAK

khuliniova
21. nov 2019

Ahojte baby. Včera som si bola dat predpísať HAK. Vychádza mi menštruácia teraz na víkend, mame zaplatený wellness. Ak začnem užívať tabletky dnes na týždeň a potom prestanem, aby prišla menštruácia bude to mať nejaký vyznam? Ďakujem 🙂

ertlovik18
21. nov 2019

@khuliniova nie, nebude, s menzesom by som uz ratala, ked si to takto das, nebudes ani chranena to je prva vec a druha vec, tabletka sa berie najcastejsie v
prvy den menstruacie, jedine co si urobis je, ze si to mega rozhadzes, ak nechces dostat ms, zozen si norethristeron

khuliniova
autor
21. nov 2019

@ertlovik18 nechcem veru vymýšľať zbytocne.. Viac uškodiť ako pomôcť... To nechcem, to sa bojím vedľajších účinkov 😅ďakujem 🙂🙂

sissy27
21. nov 2019

@khuliniova budem zase raz hnusná, ale nejako mi hlava neberie tieto maniere "mám menzes a je to problém". Preboha veď menštruovať budeš väčšinu života každý mesiac, to ako fakt tomu podriaďuješ všetko? Veď zasuniem tampón, kalíšok, ešte aj nejaké bio natur špongie existujú a robím si čo chcem, nenechám sa obmedzovať niečím, čo je tu prakticky stále.
A k veci - ak má atk spĺňať účel, tak ju treba brať pravidelne - o tom ťa hádam poučil aj gynekológ, ktorý ti ju predpísal. Ak náhodou nie, tak v krabičke je aj príbalový leták, celkom poučné čítanie, odporúčam. Toto čo chceš spraviť bude dobré akurát tak na to, aby ti to rozhádzalo cyklus a nechránilo ťa pred tehotenstvom.
Do budúcna si vieš menzes posunúť tým, že vynecháš tú 7dňovú pauzu medzi jednotlivými blistrami a budeš užívať vkuse.

ertlovik18
21. nov 2019

@khuliniova tiez si myslim, ze wellness a menzes nie je problem, pripadne si si to mala preratat kedy a podla toho urobit rezervaciu inak... no norethristeron jeden x ti neublizi podla mna

khuliniova
autor
21. nov 2019

@sissy27 opytala som sa, nikde nepíšem že to chcem urobiť... Urcite nie keď to má byť viac na škodu... Ked chcete uz poučovať tak to skúste milsim spôsobom, bude to mať určite celkom iný efekt 🙂dakujem za odpoved 🙂

ibrunova
21. nov 2019

@khuliniova som to moc nepochopila, ešte si ich nezačala brať vôbec? Len teraz chceš začať?

sissy27
21. nov 2019

@khuliniova nie že na škodu, ono tá atk má nejaký význam, pre niečo si si ju dala predpísať, takže ak chceš aby mala požadovaný účinok, tak ju musíš brať tak ako sa má.
A o týchto veciach ťa mal milým spôsobom informovať ten čo ti ju predpisoval. Alebo by ti mohol aj zdravý rozum niečo napovedať, prípadne ten už spomínaný (a tak podceňovaný) príbalový leták.

veronikaszabova
21. nov 2019

@khuliniova ahoj, ked ides prvykrat uzivat antikoncepciu, tak ju zacinas brat od 1 dna menzesu - a neboj, menzes budes mat slaby, lebo hned nasadis hormony. 🙂 aspon u mna to vzdy tak bolo ( naposledy, ked som po 2 mesacnej pauze nasadila antikoncepciu, mala som len 2 dni spinenie)
Drzim palce a uzi si wellness 👍

khuliniova
autor
21. nov 2019

@ibrunova nebrala som doteraz hak..

tt247
21. nov 2019

@sissy27 niektoré ženy pri menštruácii škrabú steny od bolesti, nie sú schopné vstať z postele, ísť do práce, do školy, majú hnačky alebo aj vracajú. Tá krv a tampón/vložka/kalíšok je v takýchto prípadoch to najmenej. Nad tým si neuvažovala? Že sú aj iné dôvody? Že nie každá žena má MS akoby nič?

A že nenechám sa obmedzovať? No ms môže obmedzovať či chceš ešte či nie. Raz keď ideš skapať v kŕčoch a ani tabletky ani ohrevné vrecúška ani lekár ti nepomôže, tak môžeš si tak akurát trhnúť nohou. A že maniere.

sissy27
21. nov 2019

@tt247 pokiaľ niekto má až tak náročný priebeh menštruácie, že nie je schopný normálne fungovať, tak je hádam na mieste hľadať príčinu a riešiť to. A teda v takom prípade by som si nejaký wellness sakra dobre plánovala, aby ani náhodou nevyšiel termín na menzes.
A nech je akokoľvek - menzes je fakt záležitosťou 30-40 rokov života, každý mesiac a ja osobne si neviem predstaviť podriadiť tomu plány nielen svoje ale aj celej rodiny, nedajboh ak sú v rodine ešte dve dcéry. To keď začnú menštruovať, tak už sa nikdy rodina nedostane na spoločnú dovolenku, lebo stále niektorá 🤷‍♀️

tt247
21. nov 2019

@sissy27 takýto priebeh menštruácie má mnoho žien, žiadna novinka. A ver, že príčinu hľadajú a hľadali ju aj v minulosti. Veď som predsa jasne napísala, že “nepomôže ani lekár”. Ťažko ale vysvetľovať žene, ktorá si myslí, že problem je v krvácaní alebo v tampóne, lebo takúto ms bez zistenej príčiny nezažila. To len aby si pochopila, že v mnohých prípadoch nejde o žiadne maniere. A buď si istá, že taká žena si plánuje všetko dopredu a ráta dni ako blázon, no nie vždy to vyjde podľa predstáv. Napríkad služobka, povinné školenie s jediným termínom a podobne. A presne ako píšeš - aj rodinná dovolenka s viac ženami. Tak v takomto prípade žene s takýmito problémami neostáva nič iné, len si tu ms posunúť.

ibrunova
22. nov 2019

@khuliniova tak to určite neriskuj, začni normálne brať v prvý deň

babulkabamb
25. nov 2019

Keď berieš antikoncepciu tak budeš mať slabý menzes