Prečo je potratová tabletka na Slovensku nelegálna?
Prečo je na Slovensku nelegálna? Príde mi to ako pluvanec do ksichtu každej ženy ktorá sa rozhodne z akéhokoľvek dôvodu ukončiť tehotenstvo.
@katulienkax Vo Francúzsku pôrodnosť stúpa.
@shee11 preto sa v Europe podava potratova tabletka v nemocniciach a pod dozorom lekarov, aby sa pripadne komplikacie okamzite riesili. Potratova tabletka je legalna vo vacsine Europy, len u nas sa este ani nedostala do legislativneho procesu. Do legislativneho procesu sa u nas zatial dostali len upravy zakona, ktore komplikukju zenam pristup k odbornej starostlivosti, ak sa zena rozhodne tehotenstvo ukoncit. Preco?
@mikadooo v puchove v nemocnici zdravie robia potrat tak ze prides v miestnosti cca 10 bab a len cakas kedy ti to urobia a ked sa preberies tak ides hned domov .. ja som na potrate nebola ale cakala som tam kamaratku a ide to tam ako na beziacom pase
@natali1991 🤷. Beriem na vedomie 🤷.
@dreamss toto je pre mňa doslova Cesta von https://podcasty.sme.sk/c/23154751/omama-z-cest...
Ty sa stále sústreďuješ len na to, čo by bolo keby boli deti, ktoré nie sú.
A ja vravím, že je potrebné sa sústrediť na deti a ľudí, ktorí tu už sú.
Potom tu spomenieš robotizáciu a víziu koľko ľudí zrejme príde o prácu kvôli nej. No za mňa šikovný murár, stolár, kaderníčka budú UI nenahraditeľní vždy.
Ďalšia vec všetci čo tak plačú ako strašne nám chýbajú deti a preto je potrebné sprísniť zákony o UPT sú schopní jedným dychom vykrikovať ako nám ľudia z UA utekajúci pred vojnou "zobrali" prácu. Takže podľa ich logiky nie je dosť práce pre viac ľudí. A kde by teda tie hypoteticky narodené deti z UPT pracovali?
Uz nebudem reagovať, ale ja som hlboko presvedčená, že je nutné sa zamerať na vzdelávanie, podmienky pre prácu a život a bude nám všetkým lepšie.
Aby bolo jednoduché napr. pre tu kaderníčku založiť živnosť, vypočítať si dane atď. A nie 1500 predpisov, čo sa menia pomaly každý mesiac.

@dreamss mozes snivat dalej porodnost bude stupat akurad pri pocernejsich a takych co nikdy robit nebudu. Vsimni si trend bohatsi povacsine nemaju viac ako 2 deti vsade v zapadnom svete kedine ti chudobnejsi a ti nas z dochodku nespasia a pocernejsi ani robit nebudu. Proste porodnost uz stupat nebude jedine p mensiny poberajucej davky, migrantoch co robit nebudu ale zivit ich bude treba