icon

Prečo zmizlo krvácanie počas užívania antikoncepcie?

24. jan 2025

Ahojte, užívam antikoncepciu už 3 roky. Do septembra minulého roka som mala krvácanie pravidelne ale keďže som žiaľ spadla do anorexie tak mi často začalo miznúť krvácanie počas 7 dňovej pauzy. Posledné 2 mesiace to bolo také slabé že mi počas 3 dni stačili 2 intímky. Posledný styk som mala 16.12 aj s inou ochranou následne mi prišlo veľmi slabé špinenie na Silvestra. Posledný test robený 16.1 bol negatívny. Dnes malo prísť ďalšie spinenie ale nič neprišlo. Je možné že mi jednoducho odišlo krvácanie počas pauzy alebo je možnosť tehotenstva? Avšak si myslím, ze test robený po mesiaci od styku ktorý bol navyše dvojnásobne chránený by hádam mal byt spoľahlivý.

irusa
24. jan 2025

antikoncepcia, anorexia..tak nechápem aké krvácanie očakávaš, keď tvoje hormóny sú z toho úplne mimo

barborka2_2
24. jan 2025

Píšeš že si spadla do anorexie...jeden z hlavných dôsledkov je strata menštruácie. Ešte do toho užívaš antikoncepciu a je všeobecne známe že tá krvácanie oslabuje oproti bežnému menstraucnemu. Chod ku gynekologičke a povedz jej čo sa deje. Ale pravdivo. Dokiaľ nie je neskoro

janai1
24. jan 2025

Krvácanie počas užívania HAK nemá absolútne žiaden význam

ivik4
24. jan 2025

Mala som anorexiu a stale sa ma pytali ci mam MS. Ja som mala ale baby kt. Vyzerali ovela horsie tak uz nie.
Anorexiu uz nemam, ale teraz mam antikoncepciu a ziadnu MS z nej nemam tiez, ani spinenie

irusa
24. jan 2025

@ivik4 tak asi preto, že antikoncepcia zabraňuje ovulácii..čiže tým pádom nie je mesačné krvacanie

janica_
24. jan 2025

@irusa daj zdroj prosim kde si sa toto docitala.
@ivik4 a vies preco baby co vyzerali horsie nemali menstruaciu?

ivik4
24. jan 2025

@janica_ tym horsie som myslela to ze uz mali vahu maleho dietata . Preto

autor
24. jan 2025

@ivik4 ja som na tom dosť zle momentálne a snazim sa zháňať si pomoc. Len neviem či ma zmysel sa stresovať a robiť testy alebo sa začať liečiť a sledovať či sa to krvácanie vráti alebo ako

autor
24. jan 2025

@barborka2_2 pri tej som bola, vravela som ako to mám tak odpoveď bola že strata krvácania je pri antikoncepcii normálna ale že ani mi nevie zaručiť že pri uzdravení sa vráti

ivik4
24. jan 2025

Liec sa
Ked som ja ako mlada 19tka dokazala zavolat a vybavit si sama hospitalizaciu ,tak to dokazes tiez.
Test si kludne spravit za par dni mozes, tym nic nepokazis

irusa
24. jan 2025

@janica_ Hormonálna antikoncepcia je najbežnejšou prevenciou pred nechceným tehotenstvom. Táto forma antikoncepcie funguje tak, že mení hormonálne procesy ženského tela, čím zabraňuje ovulácii. Taktiež mení sliznicu maternice a zvyšuje hustotu cervikálneho hlienu, a tak znižuje pravdepodobnosť oplodnenia.

irusa
24. jan 2025
januska12323
24. jan 2025

Lieč sa bez ohľadu na krvácanie, to pri antikoncepcii nemusí byť ale ty by si mala byť zdravá. Držím palce

barborka2_2
24. jan 2025

Tak sa teraz sústred na seba a na svoje zdravie. To je najdôležitejšie. Držím ti palce.

janica_
24. jan 2025

@irusa to nie je relevantny clanok, nepise sa nic o absencii krvacania. Ovulacia suvisi s dozretim vajicka, menstruacia riesi odstranenie narastenej sliznice pre to vajicko, ale ak by aj neprebehla ovulacia, tak sliznica sa v urcitej miere obnovuje v cykloch

autor
24. jan 2025

@januska12323
@barborka2_2 Ďakujem. nečakala som že mi úplne vymizne krvácanie aj napriek HA. No musím s tým pobojovať.

janula2511
24. jan 2025

Akú antikoncepciu berieš?

autor
24. jan 2025

@janula2511 leverette

doriiis
24. jan 2025

@janica_ .....hormóny v antikoncepcii zabraňujú hrubnutiu sliznice a následne jej ,,odlupaniu". Ja nemám menštruáciu už 6 rokov pomaly

janula2511
24. jan 2025

@doriiis jak ti je dobre.aj ja beriem hak 3mesiac a dúfam že aj mne sa vytratí krvácanie.a čo berieš?

doriiis
24. jan 2025

@janula2511 ...ja mám hormonálne teliesko

autor
10. feb 2025

Vedeli by ste mi ešte poradiť? Nemohlo mi vynechať krvácanie kvôli tehotenstvu? Posledný styk bol 16.12. A testy som si robila 16.1 a 26.1 oba negatívne ale trápi ma častejšie močenie. Že vraj to môže byt príznak tehotenstva. Iné príznaky nemám okrem tohto. Častejšie mocenie pociťujem už asi mesiac ale testy som mala negatívne alebo je môže že mesiac po sexe by test ešte tehotenstvo nezachytil? Ďalší test si chcem urobiť zajtra rano