icon

Prirodzené plánovanie rodičovstva

original5
24. sep 2013

s manzelkou este babatko nechceme, ale planujeme ho prirodzene. Naucili sme sa ako funguje jej telo a k sme spolu len vtedy ked je neplodna. V tom plodnom obdobi je to tazke, ale setrime peniaze aj zdravie na antikoncepcii a nemusim "lizat cez sklo". Tych cca 8 dni sa da vydrzat.
Uspesnost metody, ktoru my pouzivame je tiez 99% ako pri hormonalnej. Princip a vyhodnotenie nie su zlozite. Za tych 8 dni co nemozeme byt spolu to stoji.

Strana
z6
vierka0
27. sep 2013

@original5 neuzivam hak lebo uznavam, ze je to svinstvo..kazdej kamoske, ktora hak brala som to povedala, ale je to kazdeho vec, ako sa rozhodne..na druhej strane mi vyhovuje, ze viem ako funguje moj cyklus, mam ho pod kontrolou, ale nikomu by som nevnucovala vylucne metody PPR, ci uz bilingsa alebo STM ako jedinu vylucnu atk

sorciera24
27. sep 2013

@original5 dobrej kamoske by som neodporucila ani HAK ani tuto metodu, HAk , jasne, ze kvoli skodlivosti na zdravie...a ani to neodporucam, a tuto zas, ze je pre mna prilis rizikova a programova.......nemylsim, ze kamosky tuzia po planovanom kalendarovom sexe ( a v mnohom ako som uz pisala, je to pomaly nemozne, neprakticke)......takze radsej odporucam ine nehormonalne metody, prip. ich kombinaciu🙂

cecil36
27. sep 2013

@original5
1. Neuzivam HAk kvoli trombofilnej mutacii (nebyt problemov s otehotnenim ani neviem, ze mam MTHFR a o par rokov by som mozno skoncila s trombozou, lebo ziadny gyndo sa nezaujima o to, ci nieco taketo mas alebo nemas v genetike). Neuzivam ju aj preto, ze je to hormonalne svinstvo posobiace na cely organizmus. A bizniiiis 😝
2. PPR som pouzivala, ked sme sa snazili otehotniet (nie neotehotniet), aby som spoznala svoje telo a dopomohla si k tehu. Bolo mi to vsak prd platne, lebo mm mal silnu oligoasthenoteratosperniu.
3. Najlepsie skusenosti? To, ze som vedela velmi skoro, ze tehu vyslo- podla teploty.
4. Co by som poradila kamoske? Urcite by som jej neporadila PPR ak nema staleho partnera alebo si tym aktualnym nie je ista. Dokonca by som ju neodporucala ani ako antikoncepciu pre taku kamosku, o ktorej viem, ze sice staleho partnera ma, ale dalsie dieta neprichadza do uvahy resp. si ho nemoze z fin. hladiska dovolit. Mam len kamosky svojpravne, takze ak sa niektora z nich rozhodla pre HAK, je to jej vec, jej telo. Napriek tomu, ze by mi na kamoske zalezalo neodhovarala by som ju od HAK ak je rozhodnuta ju uzivat, ale poradila by som dat si spravit vysetrenia na diagnozy pri ktorych je HAK kontraindikovana. To je asi tak vsetko co by som mohla spravit. Naopak, kamoske, ktora otehu chce, by som poradila okrem spg a PPR.

sarin
27. sep 2013

@sorciera24 no presne ja som z tych co si mysleli ako funguju a prd makovy ... sterilna som jak ihla z lekarne....

erique12
27. sep 2013

dobra tema. ja som brala hak, ale uz sa k tomu nechcem a nebudem vracat!
poznam svoj cyklus, cize v tom by nebol "problem". ten je tam, ze proste vplyvom ovulacnych hormonov mam na parenie chut viac menej iba v tom case 😀 😀 😀
ja som po prvom porode dostala ms po 5 tyzdnoch, pri plnom kojeni. ms viacmenej pravidelna. tretie neplanujeme, cize to bude o mechanickej, po ovule uz netreba 🙂

a ozaj, 8 dni to nie je podla mna treba. ovula prebehne do 24h. asi aj menej.. cize take 3 dni pred a 3 po.

erique12
27. sep 2013

kamaratke nemusim radit, skor uz teraz dumam, co poradim dcere, ked sa dostane do plodneho veku.....

casto vidno, ze matky idu s dcerami k lekarovi snad od prvej ms..... 😠

Strana
z6