Problémy s antikoncepciou
Baby ja som už taká bezradná že neviem už dať ani názov na tému a som z toho veľmi smutná tak začnem asi takto..Som veľmi mladá mamička pred tehotenstvom aj po ňom váha 60kg(2deti) po cca 3m od posledného tehotenstva(2roky) som ostala v tom tak smer interupcia ( nesúďte ma prosím mám na to určité dôvody)uvažovala som o ochrane liekmy a telieskom ale okolie ma odhováralo ..po interupcii nejakých pol roka zas v tom tak zas smer interupcia ) a v tom zlome som si povedala dosť takto to nejde a nasadila som si antiku bola mi cenovo dostupna tak hovorim skusim ale strašné migrény som mala tak tiež som ju mala 3 mesiace a vysadila som ju a nasadila som si teliesko nehormonálne…z toho neskutočné silné PMS zrazu som pribrala na váhe zo 60 kg na 80 kg.. a môj najvacsi problem zacina tu…začali mi puchnúť nohy tvár dokonca strašna unava tak som si myslela že je to z toho dokonca dr robila potrebne rozbory a nič všetko ok tak aj ona sa zhodla asi na tom že asi to nerobí dobre mala som ju 5m a vysadila som to už to nemám asi mesiac a pol a stále sa to somnou vlečie.:a viete čo je na tom to najhoršie?moja obvodna je eko bio a takéto veci presvedčuje ma o mojom životnom štýle ale tak človek sám vie že sa neprežiera nežerie slané veci a taketo proste nikdy sa nič také nerobievalo tak ja neviem a následy opuchy a takéto unáva sa somnou do teraz ťahajú s manželom sme dosť aktívný pár hneď keď príde z práce ideme na bicykle dlhé prechádzky ja cvičím s youtube každý deň 10-15 minut ked deti zaspia ale co vam poviem clovek sa do toho núti lebo ta unava tam je … prosím vás poraďte mi ďakujem( prepáčte za písmo človek píše
v zhone)
Nehormonalne teliesko ti nijak nemohlo ovplyvniť váhu.Je to teliesko,ktoré fyzicky bránilo počatiu.
Daj sa sterilizovať a máš pokoj.Lebo tvoj laxný prístup k antikoncepcii je hrozny
Ty a muz ste otrasne nezodpovedni. A to som zastanca prava zeny na volbu.
Nechranit sa lebo vas okolie odhovaralo? Ste nesvojpravni? Muz nech ide na vazektomiu.
A co sa tyka vahy (tvoj najvacsi problem podla Teba, ale este len uvidis ako Ti ine-konzervativne nastavene- zeny nalozia za dva potraty), ked mas +20 kg, tak mas proste prijem vacsi ako vydaj, inac sa taky vahovy nadbytok neda vysvetlit. Nastuduj si kaloricke tabulky a poctivo si vaz a zapisuj kazdy gram.
@doriiis
@vler mňa len udivuje že ženy môžu byť na ženu také kruté? viete čím si prežívam? nepotrebujem tu počúvať takéto hovadiny..ja som nezodpovedná? len preto lebo nechcem do seba pchať chémiu a aj keď ju do seba pchám
tak je mi z toho na figu…nie u vás je toto klobúk dole spraviť aj 5 detí a potom šupnúť do decáku asi… ak neviete pomôcť tak radšej ani nekomentujte..dovidenia
"na váhe zo 60 kg na 80 kg.. a môj najvacsi problem zacina tu…"
Dva potraty za pol roka ale tvoj najväčší problém je váha? Ja som za právo na voľbu ale odtiaľ potiaľ. Kondóm a iné typy ochrany poznáš? Si mladá ale zodpovedná za svoje zdravie sama, pokiaľ gynekológ nevie čo s tebou hľadaj iného.
"na váhe zo 60 kg na 80 kg.. a môj najvacsi problem zacina tu…"
Dva potraty za pol roka ale tvoj najväčší problém je váha? Ja som za právo na voľbu ale odtiaľ potiaľ. Kondóm a iné typy ochrany poznáš? Si mladá ale zodpovedná za svoje zdravie sama, pokiaľ gynekológ nevie čo s tebou hľadaj iného.
@januska12323 nie treba čítať z porozumením môj najväcší problém je že mi opúcha telo a zrazu tak pribrať je čudné…
Počuvájte ak mienite stále riešiť moje interupcie tak ani nepíšte..človek sa sem ide opýtať na radu zo zdravot hladiska a vy mi sem píšete takéto hovadiny ste v pohode?
No ale keď teliesko už máš vybraté a stále opuchas,tak to z telieska nebude.Telo môže byť po dvoch potratoch totálne hormonálne rozhádzané.Daj si spraviť hormonálny profil a nasad si antiku
No ale keď teliesko už máš vybraté a stále opuchas,tak to z telieska nebude.Telo môže byť po dvoch potratoch totálne hormonálne rozhádzané.Daj si spraviť hormonálny profil a nasad si antiku
@doriiis skúsim
ďakujem
Nechranit sa lebo vas okolie odhovaralo? Ste nesvojpravni? Muz nech ide na vazektomiu.
A co sa tyka vahy (tvoj najvacsi problem podla Teba, ale este len uvidis ako Ti ine-konzervativne nastavene- zeny nalozia za dva potraty), ked mas +20 kg, tak mas proste prijem vacsi ako vydaj, inac sa taky vahovy nadbytok neda vysvetlit. Nastuduj si kaloricke tabulky a poctivo si vaz a zapisuj kazdy gram.
@vler súhlasím, pravdivo napísané 👌
Nemyslis, ze tie dva potraty za pol roka ti mohli telo uplne rozhadzat? Prepac, viem, ze to nechces pocut, ale je to totalna nezodpovednost sa takto spravat - nielen voci tomu nenarodenemu dietatu, ale aj voci sebe samej. Tehotenstvo a nasledne potraty v tak kratkom casovom horizonte su obrovskou hormonalnou nalozou a je mozne, ze kvoli tomu reaguje tvoje telo takto.
Ako radi baba nadomnou, daj si urobit hormonalny profil a uvidis. A, preboha, ked nechcete deti, tak sa chrante, pretoze potrat nie je antikoncepcia.
A neviem ako ostatne zeny, ale ja s kazdym tehotenstvom mam pocit, ze tie kila sa na mna potom lepia rychlejsie. Uz davno mi skoncili casy, kedy som mohla jest, co som len chcela a nepribrala som ani deko. Tiez sa neprezieram, ale uz si musim davat pozor na to, co jem a musim byt aktivna. Cvicenie 10-15 minut denne je strasne malo, ved to je tak na pripravu pred naozajstnym cvicenim.
Autorka si pýta radu, nie názory na jej zodpovednosť. Bolo by dobré dať vyšetriť štítnu žľazu. Puchnutie nôh svedčí o zavodneni, nie o prezierani. Autorka nedaj sa odbiť a trvajú na všetkých možných vyšetreniach. Nadváha nebýva len o prejedani. Nezufaj a drž sa 😄
Jezisi kolko vyhovoriek ako za vsetko mozu vsetci ostatni, len ty a muz ste v tom nevinne !! A este nemame sudit…
Tak ja ti prezradim tajomstvo - za vsetko si mozete sami dvaja. Ist na interrupciu raz - ok, stane sa, zena ma pravo sa rozhodnut. ALE !!! Stale je to vazna vec a mali ste sa z toho poucit a spravit vsetko pre to, aby sa to nezopakovalo. Okolie ta odhovaralo od antikoncepcie? Naco to vobec riesis s okolim? To je medzi tebou a gynekologom, aby ste vybrali najvhodnejsiu. A o kondomoch sa ani len s tym netreba bavit. Ze manzelovi nevyhovuju? Tak sup sup na vazektomiu.
Pribrala si 20kg? Nuz prehodnotit jedalnicek a ak si si naozaj ista, ze je v poriadku (pozor, nie je to len o sladkom) tak smer endokrinolog, gynekolog, dietolog - oni uz pridu na to, kde je problem, ale treba k nim byt uprimna. Inak 15min cvicit podla yt je rozcvicka, nie spalovanie.
A vyhladaj aj psychologa - to ako obvinujes vsetkych okolo len v sebe chybu nevidis, tiez nie je v poriadku.
Jezisi kolko vyhovoriek ako za vsetko mozu vsetci ostatni, len ty a muz ste v tom nevinne !! A este nemame sudit…
Tak ja ti prezradim tajomstvo - za vsetko si mozete sami dvaja. Ist na interrupciu raz - ok, stane sa, zena ma pravo sa rozhodnut. ALE !!! Stale je to vazna vec a mali ste sa z toho poucit a spravit vsetko pre to, aby sa to nezopakovalo. Okolie ta odhovaralo od antikoncepcie? Naco to vobec riesis s okolim? To je medzi tebou a gynekologom, aby ste vybrali najvhodnejsiu. A o kondomoch sa ani len s tym netreba bavit. Ze manzelovi nevyhovuju? Tak sup sup na vazektomiu.
Pribrala si 20kg? Nuz prehodnotit jedalnicek a ak si si naozaj ista, ze je v poriadku (pozor, nie je to len o sladkom) tak smer endokrinolog, gynekolog, dietolog - oni uz pridu na to, kde je problem, ale treba k nim byt uprimna. Inak 15min cvicit podla yt je rozcvicka, nie spalovanie.
A vyhladaj aj psychologa - to ako obvinujes vsetkych okolo len v sebe chybu nevidis, tiez nie je v poriadku.
@sissy27 halo? a slušnosť si kde vynechala moja? je to moje telo moje rozhodnutie nebodaj si mi dala na to ty?že si ideš otvárať ústa? možeš vypisovať do vetra
pokiaľ sú stým lekari v pohode a spravia tú interupciu tak čo máš zase ty? aha jaj ženička si nemá kde ego vybiť zabudla som…ako hovorím ostatným za rady ďakujem a takýmto ako je táto radím nech sa radšej naučia čítať😄človek si pýta radu alebo skúsenosti a ona mi tu ide prednášať..niekto asi vyšiel špec.triedu
Autorka si pýta radu, nie názory na jej zodpovednosť. Bolo by dobré dať vyšetriť štítnu žľazu. Puchnutie nôh svedčí o zavodneni, nie o prezierani. Autorka nedaj sa odbiť a trvajú na všetkých možných vyšetreniach. Nadváha nebýva len o prejedani. Nezufaj a drž sa 😄
@xenia65 Ďakujem pekne
Nemyslis, ze tie dva potraty za pol roka ti mohli telo uplne rozhadzat? Prepac, viem, ze to nechces pocut, ale je to totalna nezodpovednost sa takto spravat - nielen voci tomu nenarodenemu dietatu, ale aj voci sebe samej. Tehotenstvo a nasledne potraty v tak kratkom casovom horizonte su obrovskou hormonalnou nalozou a je mozne, ze kvoli tomu reaguje tvoje telo takto.
Ako radi baba nadomnou, daj si urobit hormonalny profil a uvidis. A, preboha, ked nechcete deti, tak sa chrante, pretoze potrat nie je antikoncepcia.
A neviem ako ostatne zeny, ale ja s kazdym tehotenstvom mam pocit, ze tie kila sa na mna potom lepia rychlejsie. Uz davno mi skoncili casy, kedy som mohla jest, co som len chcela a nepribrala som ani deko. Tiez sa neprezieram, ale uz si musim davat pozor na to, co jem a musim byt aktivna. Cvicenie 10-15 minut denne je strasne malo, ved to je tak na pripravu pred naozajstnym cvicenim.
@diewcatqoo ďakujem za rady
Preco nejde muz co nevie sulozit na vazektomiu ? To je problem ? A ty nemusis nic brat
mozes si dat podviazat vajecniky alebo muz- dnes je to u muza docasne a da sa to vratit ak by si to neskor rozmyslel... mas za sebou 2 potraty plus antiku a teliesko-tvoje telo zareagovalo tak ako zareagovalo... u niekoho trva kym sa hormony vratia do normalu .. skontrolovat stitnu zlazu, hormonalny profil a ak je vsetko ok tak hold musis zacat upravovat stravu , hybat sa a dufat ze sa das dokopy ... hlavneuz telo nedopuj tolkou chemiou lebo to neda ...
Myslím, že pár dobrých rád si už dostala. Treba sa zamerať na nej, a áno, najväčšia pravdepodobna pricina toho všetkého sú dva potraty za rok. Potrat nie je antikoncepcia (hoci ako čítam vo vašom prípade boli asi fajn ako obmedzenie biofondu) - a úprimne, ak sa neviete chrániť, tak možno by ste nemali mať sex.
Inak, ja ked som bola na kyretazi kvoli MA, tak so mnou na izbe bola mamicka, ktora sla na potrat uz po tretikrat. A stavala sa k tomu tak, ako autorka, ze no a co, ved je to jej telo a lekari potrat urobia tak ci tak. Ale nepocula, co ja, ze ked odisla na wc, co o nej lekar a sestricky hovorili.
tak v tvojom pripade by som uvazovala bud sterilizaciu alebo manzel vazektomiu a mate po problemoch
Ja sa napriklad ani tak nepohorsujem nad tymi dvomi potratmi ale skor nad tym ze sa tvoj muz ocividne nevie kontrolovat a miesto toho aby si dal gumu si ty telo rozhadzes vsetkym moznym a potom vypisujes na mk ze si zufala.. keby si on dal po kazde gumu tak nemate ziadny problem, zacni teda tam.. co sa tyka opuchania tak to tu ti s tym nikto neporadi, nie sme lekari ale tiez som nazoru ze +20kil je urcite zo stravy a tie opuchy mozu ist ruka v ruke s priberanim.. ja ked som mala antiku tak som pribrala asi 3 kila, nie 20
A inak pochybujem ze je tu niekto kto si spravil 5 deti a potom ich supol do decaku ako pises.. ja napriklad som bola tehotna len raz a to planovane a pritom som sexualne aktivna od 16 a z toho uz vyse 10 rokov ziadny chemiu do seba nepcham 🤔 asi ozaj bude problem skor vo vas ako v tom ze my “strkame nos kam nemame”
A inak pochybujem ze je tu niekto kto si spravil 5 deti a potom ich supol do decaku ako pises.. ja napriklad som bola tehotna len raz a to planovane a pritom som sexualne aktivna od 16 a z toho uz vyse 10 rokov ziadny chemiu do seba nepcham 🤔 asi ozaj bude problem skor vo vas ako v tom ze my “strkame nos kam nemame”
@spenat9 ja som tiež sexuálne aktívna, už 26 rokov, nikdy som nebrala HAK, ani som nemala telieska a nič podobné a žiadne neplánované tehotenstvo sa neudialo, ani potraty. Tak ja teda neviem.
Vazne ty mne ides kazat o slusnosti? Vazne?? 😂😂😂
Ja ti nikde neupieram pravo ist aj na 10 interrupcii - chod. Ale prestan sa VYHOVARAT, ako za to mozu vsetci ostatni, len ty si v tom chudinka nevinne. S aktivnym sexualnym zivotom ide ruka v ruke ZODPOVEDNOST, tak ju prijmi a prestan fnukat, ze za to moze okolie alebo gynekologicka. Pretoze na konci dna je to TVOJE rozhodnutie a ty nesies zodpovednost za nasledky, aj za tych 20kg navyse, nikto iny.
Ja som ti aj poradila, nevynadala som ale keď sa za pravdu chceš odúvať ako malé decko nech sa páči, nebudem sa kvôli sliepkam ako si ty rozčuľovať.
Návšteva gynekológa, normálneho obvodného a začať správne používať kondómy.
Vazne ty mne ides kazat o slusnosti? Vazne?? 😂😂😂
Ja ti nikde neupieram pravo ist aj na 10 interrupcii - chod. Ale prestan sa VYHOVARAT, ako za to mozu vsetci ostatni, len ty si v tom chudinka nevinne. S aktivnym sexualnym zivotom ide ruka v ruke ZODPOVEDNOST, tak ju prijmi a prestan fnukat, ze za to moze okolie alebo gynekologicka. Pretoze na konci dna je to TVOJE rozhodnutie a ty nesies zodpovednost za nasledky, aj za tych 20kg navyse, nikto iny.
@sissy27 nebudem príjmať rady od niekoho kto vie o tom prd makový takže tak
Autorka - urcite vyriesit to, aby si uz neotehotnela - sterilizacia u teba alebo vazektomia u moza, ked ti hormony atd. nerobia dobre a on odmieta kondom. Ako inak to chces vyriesit? Obvodnu poziadaj o vysetrenia, ked sa zdravotne necitis ok a co sa tyka priberania, skus si par dni zapisovat do KT, kolko vlastne toho zjes. Ked som zacala zapisovat, prekvapilo ma, ako malo je u niektorych potravin "porcia" a co ma kolko kalorii.