icon

Problémy so špinením pri užívaní antikoncepcie Zlynda. Pomôže prechod na antikoncepciu Azalia?

3. okt 2025

Ahojte, už tretí mesiac beriem AK Zlynda, no problémom je, že špiním. Trvá to už 2 týždne, predtým som mala 6 dní pauzu a pred tým opäť som často špinila. Lekárka mi odporučila novú antiku - Azalia, avšak počula som zmiešané názory. Mali ste aj podobný problém aj vy? rozmýšľam, či neskúsim ešte 4.tý mesiac a potom keď tak prejdem, ale je to podľa vás strata času?

ninka99865
3. okt 2025

@anonym_autor kým nevyskúšaš nezistis. Každej sadne niečo iné

monro
3. okt 2025

Tieto jednozložkové hormonálne antikoncepcie mávajú takéto vedľajšie účinky. Ja som brala azaliu pol roka a bol to des. Krvácala a špinila som pri nej aj 3, či 5 týždňov. Dávala som tomu stále šancu, z mesiaca na mesiac, ale nakoniec som to vysadila . Proste mi nesadla.

autor
3. okt 2025
@monro

Tieto jednozložkové hormonálne antikoncepcie mávajú takéto vedľajšie účinky. Ja som brala azaliu pol roka a bol to des. Krvácala a špinila som pri nej aj 3, či 5 týždňov. Dávala som tomu stále šancu, z mesiaca na mesiac, ale nakoniec som to vysadila . Proste mi nesadla.

@monro potom si na aku zmenila?

monro
3. okt 2025
@anonym_autor

@monro potom si na aku zmenila?

@anonym_autor Nijakú zatiaľ. Vykašľala som sa na to úplne. Ja som to brala hlavne kvôli predĺženým krvácaniam, ja som v perimenopauze a chýba mi progesterón. A namiesto toho, aby som krvácala menej to bolo naopak. Stále to ale riešim, doktor mi odporúča antikoncepciu v injekcii, ale ja by som radšej tabletky. Zlynda je tiež možnosť, ale neviem.

ninka99865
3. okt 2025
@monro

@anonym_autor Nijakú zatiaľ. Vykašľala som sa na to úplne. Ja som to brala hlavne kvôli predĺženým krvácaniam, ja som v perimenopauze a chýba mi progesterón. A namiesto toho, aby som krvácala menej to bolo naopak. Stále to ale riešim, doktor mi odporúča antikoncepciu v injekcii, ale ja by som radšej tabletky. Zlynda je tiež možnosť, ale neviem.

@monro a mirena?

monro
3. okt 2025
@ninka99865

@monro a mirena?

@ninka99865 áno, aj to je možnosť.

nominativ
3. okt 2025

Mne pomohol prechod na dvojzložkovú, Mirena je rovnako jednozložková záležitosť.

monro
4. okt 2025
@nominativ

Mne pomohol prechod na dvojzložkovú, Mirena je rovnako jednozložková záležitosť.

@nominativ mne by dvojlôžková pomohla, ale nemôžem ju užívať, lebo mám hypertenziu a beriem na to lieky.

monik83
4. okt 2025

@anonym_autor ja beriem Zlyndu už 4 rok. Prvých 6 mesiacov to bolo špinenie hocikedy. Potom to prestalo, zo dňa na deň. Odvtedy nemám menzes vôbec a špinenie tiež nie

weleda123
4. okt 2025

Brala som azaliu popri kojeni, dr vravela, že čo sa zlyndy týka, je to defacto to isté, fungujú na rovnakom princípe. Ja som z Azalie krvácala vkuse asi 4 mesiace po nasadení (nie nejako extra silno, ale stále som mala červenú vložku), potom keď to prešlo, tak som mávala dosť okná medzi menštruáciou. Napríklad som aj 3 mesiace nemala, ale potom zase mesiac vkuse.

anonym_1d8bac
4. okt 2025

@anonym_autor mne lekárka nasadila na silné krvácanie tiež azaliu 1-zlozkovu antikoncepciu (lebo kojím) a tiež rovnaké problémy. Antikoncepciu som brala ako 18-rocna, tiež som mala nežiaduce účinky, tak som ju po roku vysadila a odvtedy som nebrala. Ale pri tejto Azalii to bol extrém, krvácala som 17 dní z 26 (nebolo to spojenie, normálna slabšia menštruácia), potom som sa na to vykaslala. Bolo to oveľa horšie ako silná menštruácia 3 dni, toto mi spôsobilo veľmi silny nedostatok železa. Radšej ostanem pri bylinkových cajoch 🙈

jelen
31. okt 2025

Ja som užívala Zlyndu a ustalilo sa krvácanie asi až po 4M. Dovtedy často špinenie a slabé krvácanie. Aktuálne som prešla na Mirenu a má to podobný priebeh, mám ju niečo málo nad mesiac a špinenie a slabé krvácanie je dosť časté. Zloženie Zlynda a Mirena sú podobné, ide o jednozlozkovu antikoncepciu a takýto priebeh je pritom bežný.
Inak mám jedno celé nenacate balenie Zlynda, ak by niekto chcel, napíšte mi

anonym_058a5e
3. nov 2025
@jelen

Ja som užívala Zlyndu a ustalilo sa krvácanie asi až po 4M. Dovtedy často špinenie a slabé krvácanie. Aktuálne som prešla na Mirenu a má to podobný priebeh, mám ju niečo málo nad mesiac a špinenie a slabé krvácanie je dosť časté. Zloženie Zlynda a Mirena sú podobné, ide o jednozlozkovu antikoncepciu a takýto priebeh je pritom bežný.
Inak mám jedno celé nenacate balenie Zlynda, ak by niekto chcel, napíšte mi

@jelen zdravim, mam zaujem. Dokedy je prosim expiracia? Dakujem

autor
4. nov 2025
@anonym_058a5e

@jelen zdravim, mam zaujem. Dokedy je prosim expiracia? Dakujem

@anonym_058a5e Ja mam tiež jedno balenie (Zlynda) neotvorené….expirácia 04/2028…Cena 30€.

luckabaj
4. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_058a5e Ja mam tiež jedno balenie (Zlynda) neotvorené….expirácia 04/2028…Cena 30€.

@anonym_autor zdravím. Mate este prosim?