Problémy so špinením pri užívaní antikoncepcie Zlynda. Pomôže prechod na antikoncepciu Azalia?
Ahojte, už tretí mesiac beriem AK Zlynda, no problémom je, že špiním. Trvá to už 2 týždne, predtým som mala 6 dní pauzu a pred tým opäť som často špinila. Lekárka mi odporučila novú antiku - Azalia, avšak počula som zmiešané názory. Mali ste aj podobný problém aj vy? rozmýšľam, či neskúsim ešte 4.tý mesiac a potom keď tak prejdem, ale je to podľa vás strata času?
Tieto jednozložkové hormonálne antikoncepcie mávajú takéto vedľajšie účinky. Ja som brala azaliu pol roka a bol to des. Krvácala a špinila som pri nej aj 3, či 5 týždňov. Dávala som tomu stále šancu, z mesiaca na mesiac, ale nakoniec som to vysadila . Proste mi nesadla.
Tieto jednozložkové hormonálne antikoncepcie mávajú takéto vedľajšie účinky. Ja som brala azaliu pol roka a bol to des. Krvácala a špinila som pri nej aj 3, či 5 týždňov. Dávala som tomu stále šancu, z mesiaca na mesiac, ale nakoniec som to vysadila . Proste mi nesadla.
@monro potom si na aku zmenila?
@monro potom si na aku zmenila?
@anonym_autor Nijakú zatiaľ. Vykašľala som sa na to úplne. Ja som to brala hlavne kvôli predĺženým krvácaniam, ja som v perimenopauze a chýba mi progesterón. A namiesto toho, aby som krvácala menej to bolo naopak. Stále to ale riešim, doktor mi odporúča antikoncepciu v injekcii, ale ja by som radšej tabletky. Zlynda je tiež možnosť, ale neviem.
@anonym_autor Nijakú zatiaľ. Vykašľala som sa na to úplne. Ja som to brala hlavne kvôli predĺženým krvácaniam, ja som v perimenopauze a chýba mi progesterón. A namiesto toho, aby som krvácala menej to bolo naopak. Stále to ale riešim, doktor mi odporúča antikoncepciu v injekcii, ale ja by som radšej tabletky. Zlynda je tiež možnosť, ale neviem.
@monro a mirena?
Mne pomohol prechod na dvojzložkovú, Mirena je rovnako jednozložková záležitosť.
@anonym_autor ja beriem Zlyndu už 4 rok. Prvých 6 mesiacov to bolo špinenie hocikedy. Potom to prestalo, zo dňa na deň. Odvtedy nemám menzes vôbec a špinenie tiež nie
Brala som azaliu popri kojeni, dr vravela, že čo sa zlyndy týka, je to defacto to isté, fungujú na rovnakom princípe. Ja som z Azalie krvácala vkuse asi 4 mesiace po nasadení (nie nejako extra silno, ale stále som mala červenú vložku), potom keď to prešlo, tak som mávala dosť okná medzi menštruáciou. Napríklad som aj 3 mesiace nemala, ale potom zase mesiac vkuse.
@anonym_autor mne lekárka nasadila na silné krvácanie tiež azaliu 1-zlozkovu antikoncepciu (lebo kojím) a tiež rovnaké problémy. Antikoncepciu som brala ako 18-rocna, tiež som mala nežiaduce účinky, tak som ju po roku vysadila a odvtedy som nebrala. Ale pri tejto Azalii to bol extrém, krvácala som 17 dní z 26 (nebolo to spojenie, normálna slabšia menštruácia), potom som sa na to vykaslala. Bolo to oveľa horšie ako silná menštruácia 3 dni, toto mi spôsobilo veľmi silny nedostatok železa. Radšej ostanem pri bylinkových cajoch 🙈
Ja som užívala Zlyndu a ustalilo sa krvácanie asi až po 4M. Dovtedy často špinenie a slabé krvácanie. Aktuálne som prešla na Mirenu a má to podobný priebeh, mám ju niečo málo nad mesiac a špinenie a slabé krvácanie je dosť časté. Zloženie Zlynda a Mirena sú podobné, ide o jednozlozkovu antikoncepciu a takýto priebeh je pritom bežný.
Inak mám jedno celé nenacate balenie Zlynda, ak by niekto chcel, napíšte mi
Ja som užívala Zlyndu a ustalilo sa krvácanie asi až po 4M. Dovtedy často špinenie a slabé krvácanie. Aktuálne som prešla na Mirenu a má to podobný priebeh, mám ju niečo málo nad mesiac a špinenie a slabé krvácanie je dosť časté. Zloženie Zlynda a Mirena sú podobné, ide o jednozlozkovu antikoncepciu a takýto priebeh je pritom bežný.
Inak mám jedno celé nenacate balenie Zlynda, ak by niekto chcel, napíšte mi
@jelen zdravim, mam zaujem. Dokedy je prosim expiracia? Dakujem
@jelen zdravim, mam zaujem. Dokedy je prosim expiracia? Dakujem
@anonym_058a5e Ja mam tiež jedno balenie (Zlynda) neotvorené….expirácia 04/2028…Cena 30€.
@anonym_058a5e Ja mam tiež jedno balenie (Zlynda) neotvorené….expirácia 04/2028…Cena 30€.
@anonym_autor zdravím. Mate este prosim?

@anonym_autor kým nevyskúšaš nezistis. Každej sadne niečo iné