icon

Rozhodovanie o vysadení antikoncepcie: Vaše skúsenosti?

Dnes o 16:19

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Viem, že každé ženské telo je úplne odlišné. Už cca 4-5 rokov asi😅 beriem antikoncepciu. Najprv to bolo hlavne kvoli priatelovi. Vtedy som ešte chodila k starému gynekológovi, ktorý mi najprv tabletky nenavrhol, až keď som sa ho ja opýtala. Po kontrolách mi vravel, aby som antikoncepciu vysadila, až keď budem chcieť mať deti. Lenže ja som nemala žiadne problémy, aby som mala brať na to tabletky. Pred tabletkami som mavala sice silné kŕče. Čo si zo začiatku návštev pamätám, tak mi gynekológ niečo spomínal, že mám jeden vaječník vačší ako ten druhý, takže som z toho usúdila, že aj na to bude vhodná antikoncepcia, ale už uvažujem dlhšie o tom, že ich vysadím. Aktuálne mám posledný blister a neviem sa rozhodnúť. Niesom si 100% istá, či ma tabletky nejak psychicky alebo aj fyzicky menia, ale nejaký ten pocit tam je. Ešte deti neplánujem ale bojím sa, že mi to možno nespravil nejak dobre, že mi nepríde menzes dlho, že mi vznikne akné (to som ale nemala celý život). Som taká na vážkach ale viem, že by to určite pre moje zdravie bolo najlepsie, keby také niečo neberiem už. Mali ste to podobne?Cítili ste sa po vyadení lepšie? Alebo skôr horšie?

danielad9
Dnes o 16:27

Oveľa lepšie, jediné mínus boli vyrážky ale za akné sa považovať nedali. Cyklus nabehol po dvoch mesiacoch ale inak všetko bolo v poriadku. Teraz však HAK beriem znova, čiže viac neporadím.