icon

Skúsenosti s antikoncepciou a jej vplyv na telo

28. máj 2025

Dobrý deň, mám 20 rokov a mám veľké problémy s menštruáciou. Moje telo nezvláda silnú bolesť a často odpadavam. Dnes som bola prvýkrát u gynekologicky a tá mi navrhla antikoncepciu, pýtala som sa jej na všetko, výhody, nevýhody a zhodnotila som to tak, že ju chcem začať brať. Moja mamina je ale veľmi konzervatívna a staromódna a vypočula som si o tom, ako nebudem môcť otehotnieť a že nie je dobré pchať do seba hormóny atď... Chcela som sa spýtať, na osobné skúsenosti s antikoncepciou pri dlhšom brani. Plánujem ju brať asi nejakých 5 rokov, kým nebudem plánovať rodinu a deti.
Značku akú mi doktorka predpísala vám ešte neviem povedať, keďže mi v lekárni vydali zlý liek a zajtra to musím ešte poriešiť.
Rada by som počula osobné skúsenosti, zmeny v organizme, zlepšenie, zhoršenie, respektíve tehotenstvo po dlhodobom užívaní.
Ďakujem.

stellarstar
28. máj 2025

A v lekárni si to nezbadala ze ti dali zlu hak? A co sa týka užívania, jasne ze ked vysadíš budeš môcť otehu

crazy_cat_lady
28. máj 2025

kazda hormonalna antikoncepcia ma svoje neziaduce/vedlajsie ucinky, ktore sa mozu prejavit a nemusia. to, ze budes mat problem s otehotnenim po dlhodobejsom brani je nezmysel,v ja beriem dianorette a zatial nepocitujem ziadne zmeny k horsiemu.

janai1
28. máj 2025

Ako vieš že ti dali zlú keď ani nevieš akú máš brať?

autor
28. máj 2025
@janai1

Ako vieš že ti dali zlú keď ani nevieš akú máš brať?

@janai1 v lekárni mi dali nejaký doplnok horčíka magnosoliv sa to volá niečo na stres zistila som to až doma po prečítaní pribaleneho papiera, že to nie je antikoncepcia

martina1582
28. máj 2025

Ja sice antikoncepciu neberiem, ale moja znama mala skor problem s jej vysadenim, respektive ze po vysadeni bola o dost nervoznejsia a tak... ale kazdy je iny

janka6167
28. máj 2025

Ja užívam uz od mojej 18stky antikoncepciu. Ochvilu to budú dva roky. Mala som nepravidelnú menštruáciu a silne pms. Momentálne nemám žiadne problémy, nepociťujem ani vedľajšie účinky, ale každá to ma inak😊

katulienkax
28. máj 2025

Ja som mame vobec nevesala na nos že beriem antikoncepciu. A hlavne keď už si dospela.

autor
28. máj 2025
@katulienkax

Ja som mame vobec nevesala na nos že beriem antikoncepciu. A hlavne keď už si dospela.

@katulienkax tak bývam u nej, máme otvorený vzťah plus keď ide človek niečo riešiť k doktorovi a opýta sa ho ako dopadol, je normálne odpovedať🤷‍♀️

martinadomianova
29. máj 2025

Ja ju beriem roky, aj keď mama je proti tomu. Citala som niekde, ze to nie je zrovna top pre telo. Lenže ja ju beriem, aby som menzes vôbec mala, a nie preto, aby som neotehotnela. Tak vieš, lieky majú svoje pre aj proti.

fiafia
29. máj 2025

Ja som začala hák užívať z takého istého dôvodu. Mala som hrozne silný menzes so strasnymi bolesťami. XY krát som skončila na infuziach. Upravila sa mi pleť, menzes chodil ako hodinky bez bolesti. Keď sme plánovali babatko, hak som vysadila a otehotnela bez problémov.