icon

Skúsenosti s antikoncepciou Zlynda

9. dec 2025

Ahojte, musím začať brať antikoncepciu skrz silný menzes. MS je tak silný, že mám nízke železo, cervene krvinky sa mi zmenšili a musím používať inkontinenčné plienky, aby som nepretiekla. Dr. navrhla teliesko alebo ZLYNDU. Teliesko som odmietla,.lebo mam extremne zrazeniny a počula som, že by mohlo vypadnúť spolu s ňou.
Idem skúsiť ZLYNDU. Bojím sa, dr sa zasmiala, že sa nemám čoho. Ale ja sa bojím aké to bude. Niektoré ženy písali, že sa im ms ešte zhoršila. Že ms bola nepravidelná, špinili.
Čo mám očakávať? Máte niektorá so Zlyndou skúsenosť?

doriiis
9. dec 2025

Veru, by som skúsila na tvojom mieste teliesko.

anonym_dec560
9. dec 2025

@anonym_autor nemáš sa čoho báť.

anonym_24634f
10. dec 2025

Doktorka, studovana osoba, s praxou ti ponukla dve moznosti riesenia tvojho velkeho problemu. Ty si jedno hned odmietla, druheho sa bojis. No tak ti neostava nic ine - bud alebo. Bud to vyskusas, ak nesadne, skusite nieco ine, alebo sa trap dalej. Trapit sa budes tak ci tak. Tak si vyber.

kiki68
10. dec 2025

@anonym_autor a uz to videl odbornik ma endometriozu? Pripadne nenavrhli aj kyretaz? Isla by som skor do toho telieska.

marlenkamiska
10. dec 2025

Ak máš krvné zrazeniny antikoncepcia nie je vôbec vhodná. Keď som mala ja brat antikoncepciu museli mi spraviť testy na zrážanlivost krvy….

autor
11. dec 2025
@kiki68

@anonym_autor a uz to videl odbornik ma endometriozu? Pripadne nenavrhli aj kyretaz? Isla by som skor do toho telieska.

@anonym_24634f
@kiki68 Prečo teliesko? Mne je slabo pri pomyslení, že nosím niečo v sebe. A tiež som čítala, že pri silnej ms so zrazeninami môže teliesko vypadnúť.
Ja zas preferujem tepelnú ablaciu endometria, aby bol pokoj na stálo. Už mám 35, v takom veku mi už rodiť netreba...
Kyretu sa chce vyhnúť dr. Doteraz nič neriešila.. čo za 6 rokov som vymenila 3 lekárov, a bola viackrát na urgente s tým, každý povedal, že to je normálne mať silnejšiu MS. Teraz keď mi padol hemoglobín, zásoby železa, tvorba červených krviniek nie je ok, sa dr uvedomila, že asi predsa len krvácam nad mieru.